ÎNAPOI

ARHIVA STIRI240901- ZOO CĂLĂRAȘI ÎȘI DESCHIDE PORȚILE ÎN PRIMA ZI DE TOAMNĂAFLĂ MAI MULTE

În prima zi de toamnă, Zoo Călărași își așteaptă vizitatorii cu programul de toamnă-iarnă, fiind deschisă zilnic între orele 9:30 și 18:00. După o vară plină de activități și vizitatori numeroși, grădina zoologică își continuă activitatea și în sezonul rece, pregătind surprize și experiențe unice pentru toți iubitorii de animale. Un moment special este programat pentru luni, când Nala va fi botezată într-o ceremonie dedicată, iar numele său va fi ales de câștigătoarea concursului recent organizat de Zoo. Aceasta este invitată să își ridice premiul direct de la grădina zoologică și să participe la evenimentul de botez, marcând astfel o zi deosebită atât pentru ea, cât și pentru Nala și vizitatori.

PROGRAMUL
ZOO CĂLĂRAȘI

240901- INCENDIU ÎN CĂLĂRAȘI, PROVOCAT DE UN SCUTER ELECTRIC ÎNCĂRCAT AFLĂ MAI MULTE

Un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc de locuințe din Călărași, situat pe strada Belsugului, în blocul E4. Din primele informații, focul ar fi fost provocat de un scuter electric lăsat la încărcat. În urma apelului de urgență, două autospeciale de stingere ale pompierilor și o Autospecială pentru transport personal și victime multiple s-au deplasat rapid la fața locului pentru a gestiona situația. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să limiteze extinderea flăcărilor, focul fiind stins înainte să cuprindă alte părți ale blocului.

INCENDIU ÎN CĂLĂRAȘI,
PROVOCAT DE UN SCUTER

240902- GUVERNUL ANUNȚĂ O NOUĂ AMNISTIE FISCALĂ AFLĂ MAI MULTE

Pentru persoanele fizice cu datorii de până la 5.000 de lei, amnistia prevede ștergerea a 50% din datoria principală și anularea completă a accesoriilor (dobânzi și penalități). Cei cu datorii de peste 5.000 de lei vor putea beneficia de reducerea cu 25% a datoriei principale și eliminarea accesoriilor. Această măsură ar putea ajuta aproximativ 848.705 persoane fizice care au datorii restante la stat, valoarea totală a acestora fiind estimată la 39,2 miliarde de lei.

GUVERNUL ANUNȚĂ O
NOUĂ AMNISTIE FISCALĂ

240902- ROXANA MÎNZATU, PROPUNEREA ROMÂNIEI PENTRU FUNCȚIA DE COMISAR EUROPEAN AFLĂ MAI MULTE

Roxana Mânzatu, în prezent europarlamentar din partea Partidului Social Democrat, este propunerea Statului pentru funcția de comisar european. Nominalizarea acesteia coincide cu politica de promovare a femeilor în funcțiile importante de la nivel european. Conform premierului, în urma interviului pe care Roxana Mînzatu l-a avut duminică cu însuși cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa româncei.

PROPUNEREA ROMÂNIEI
PENTRU COMISAR EUROPEAN

240902- SOLUȚII RAPIDE PENTRU A DEPĂȘI VALUL DE PESTĂ A OVINELOR AFLĂ MAI MULTE

Valul de pestă a micilor rumegătoare a ajuns și în atenția premierului. Premierul, Marcel Ciolacu a anunțat că a discutat cu reprezentanţii crescătorilor de animale pentru a găsi soluţii rapide pentru această criză.  "Am convenit astăzi, împreună cu reprezentanţii crescătorilor de animale, o serie de soluţii rapide pentru a depăşi valul de pestă a micilor rumegătoare cu focare în câteva zone ale ţării. Am avut un dialog sincer cu aceşti oameni hotărâţi şi muncitori şi am ajuns la o concluzie clară: avem un interes comun prioritar, acela de a rezolva această situaţie de criză cu pagube cât mai mici pentru crescătorii de animale” - a notat premierul Marcel Ciolacu, pe pagina personală de socializare.

SOLUȚII PENTRU
PESTA OVINELOR

240903- BRĂȚĂRI PERSONALIZATE LA INTERNARE ÎN SJU CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

La intrarea în unitatea spitalicească, fiecare pacient va primi o brățară electronică cu un cod QR unic pe care cadrele medicale îl va scana ori de câte ori va intra în contact cu acesta. Proiectul nu doar că ajută la transparentizarea procedurilor, ci și fluidizează toate activitățile din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”, conducerea arătându-se încântată de noul proiect.

BRĂȚĂRI PERSONALIZATE
LA INTERNAREA ÎN SPITAL

240903- MASURI COMPLEMENTARE DUPĂ RECALCULAREA PENSIILOR AFLĂ MAI MULTE

Proiectul de lege care prevede majorarea plafonului neimpozabil pentru pensii la 3.000 de lei,va aduce beneficii semnificative pentru pensionarii cu venituri mai mici. Conform noilor reglementări, doar sumele din pensii care depășesc acest prag vor fi impozitate cu 10%, măsură care va afecta mai puțini pensionari și va reduce povara fiscală asupra celor cu venituri modeste.

MASURI COMPLEMENTARE
PENTRU PENSII

240903- SPECTACOLE, CONCERTE ȘI SURPRIZE DE NEUITAT PE 21-22 SEPTEMBRIE AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călărași organizează în perioada 21-22 septembrie o nouă ediție a Zilelor Municipiului Călărași, un eveniment festiv dedicat locuitorilor orașului și nu numai. Evenimentul va avea loc pe platoul Primăriei Călărași și va începe în fiecare seară la ora 20:00, oferind două zile de spectacol, muzică și distracție. Printre invitații speciali care vor urca pe scenă se numără artiști cunoscuți precum Conect-R, The Urs, Diana Matei și Taraful Cleante, și trupa Voltaj, care vor încânta publicul cu hiturile lor și momente artistice de excepție. Evenimentul va fi completat de un program muzical variat cu DJ, menținut la înălțime de o atmosferă electrizantă, creată special pentru toate gusturile și vârstele.

SPECTACOLE
ȘI CONCERTE

240904- FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR ȘI DREPTURILOR OMULUI AFLĂ MAI MULTE

Municipiul Călărași găzduiește în aceste zile Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Evenimentul se află la cea de-a 17-a ediție și a avut loc în luna aprilie în București, iar mai apoi a pornit într-un turneu prin mai multe orașe ale României, printre care și Călărași. „Este un festival care aduce împreună interesul pentru mersul societății, implicarea în societate, în lumea în care trăim și filmul documentar. Documentarele din selecția noastră abordează teme istorice, dar în primul rând sunt teme contemporane, teme care ne vizează în mod direct din tot felul de contexte. Adică nu vorbim doar despre zona noastră, ci vorbim despre lumea largă și despre tot felul de situații, probleme, dificultăți cu care se confruntă oamenii, dar și despre cum relaționează aceste tipuri de dificultăți cu contextul nostru local”, a declarat Andreea Lăcătuș, directoarea festivalului.

FESTIVAL INTERNAȚIONAL
DE FILM DOCUMENTAR

240904- INVENSTIȚII PENTRU MODERNIZAREA DE GAZODUCTE ȘI ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII AFLĂ MAI MULTE

"Alocăm azi 500 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru modernizarea și extinderea rețelei de gaze naturale. Sunt trei gazoducte importante în Giurgiu, Vâlcea și, în special, cel dintre Mehedinți și Caraș-Severin. Aprobăm indicatorii tehnico-economici și un buget de un miliard de lei pentru un obiectiv major pentru transportul naval pe Dunăre: restaurarea zonei de bifurcație a brațului Bala, un proiect ce vizează simultan și protejarea mediului”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. De asemenea, premierul a mai precizat că Executivul va aloca fonduri și pentru ca bolnavii de cancer să aibă acces la servicii de radioterapie decontate.

INVESTIȚII ÎN SĂNĂTĂTE ȘI
MODERNIZAREA DE GAZODUCTE  

240905- PROIECTIL EXPLOZIV DESCOPERIT ÎN TIMPUL SĂPĂTURILOR ÎNTR-O GOSPODĂRIE AFLĂ MAI MULTE

Un bărbat din satul Ceacu, comuna Cuza Vodă, a descoperit un proiectil trasor exploziv de calibru 76 mm în timp ce efectua săpături în propria gospodărie. Incidentul a avut loc pe 4 septembrie 2024, în jurul orei 12:00, când bărbatul, conștient de pericolul reprezentat de muniția neexplodată, a alertat autoritățile apelând numărul unic de urgență 112. Un echipaj de specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-a deplasat imediat la fața locului pentru a interveni.

PROIECTIL DESCOPERIT
ÎNTR-O GOSPODĂRIE

240905- MODIFICĂRI LA IMPOZITAREA ȘI RECALCULAREA PENSIILOR AFLĂ MAI MULTE

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Casei de Pensii Călărași, Tatiana Zaharia, directorul instituției, a anunțat o schimbare semnificativă în ceea ce privește impozitarea veniturilor din pensii. Începând cu 1 octombrie 2024, plafonul de impozitare va crește de la 2000 de lei la 3000 de lei. Astfel, doar veniturile din pensii care depășesc suma de 3000 de lei vor fi supuse impozitării. „Această măsură vine în sprijinul pensionarilor cu venituri medii și mici, care nu vor mai fi afectați de impozitare până la plafonul de 3000 de lei. Este o modificare importantă, menită să protejeze veniturile acestei categorii vulnerabile,” a declarat Tatiana Zaharia.

MODIFICĂRI LA IMPOZITAREA
ȘI RECALCULAREA PENSIILOR

240906- 7.800 DE POSTURI ÎN PLUS PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AFLĂ MAI MULTE

În cadrul ședinței de Guvern desfășurate miercuri, 04 septembrie a.c., premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat hotărârea prin care sunt alocate 7.800 de posturi în plus în învățământul preuniverstitar de stat. În urma acestei hotărâri, numărul posturilor din sistemul de învățământ românesc va trece de 300.000. Tot Marcel Ciolacu a anuțat că această schimbare este necesară pentru a asigura dreptul la educație și integritate unui număr cât mai mare de copii cu cerințe speciale.

7.800 DE POSTURI ÎN
PLUS PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT

240906- 85% DIN PENSIILE CĂLĂRĂȘENILOR AU CRESCUT AFLĂ MAI MULTE

Pe 1 septembrie a intrat în vigoare legea 360 privind sistemul public de pensii, aceasta aducând o serie de modificări importante și stârnind diferite reacții la nivel național. În urma acestei legi, 3.500 de pensionari nu vor mai beneficia de indemnizație socială, pensiile acestora depășind pragul de 1.281 de lei potrivit ultimei recalculări.

85% DIN PENSII
AU CRESCUT

240906- ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI A POPOSIT LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Tradiția continuă la Călărași. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a ajuns ieri, 05 septembrie a.c. în municipiul nostru. Aceasta va poposi la biserica Volna până luni, 09 septembrie a.c. În perioada 5-9 septembrie a.c., icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Gura Humorului, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, poposește la Călărași pentru a binecuvânta credincioșii.

ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI
A MAICII DOMNULUI LA CĂLĂRAȘI

240907- GHIOZDANE ȘI RECHIZITE PENTRU COPII NEAJUTORAȚI AFLĂ MAI MULTE

Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) a municipiului Călărași a organizat o acțiune dedicată copiilor din medii defavorizate. Alături de Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, femeile sociale democrate au dăruit ghiozdane cu rechizite școlare, ceea ce a adus un zâmbet pe chipurile celor mici. „Prin această inițiativă, ne dorim să contribuim la educația și dezvoltarea copiilor, asigurându-ne că nimeni nu rămâne pe margine și toți au șansa de a începe anul școlar cu încredere și bucurie. Ne-am bucurat să vedem entuziasmul copiilor și să le oferim sprijinul nostru în această etapă importantă din viața lor.

GHIOZDANE
PENTRU COPII

240907- PRINCIPALELE INVESTIȚII ALE PRIMĂRIEI ÎN EDUCAȚIE AFLĂ MAI MULTE

Primarul Marius Dulce a transmis un mesaj pe o rețea de socializare în care a precizat că își dorește “ca pe lângă creativitatea cadrelor didactice în prima zi de școală să ne aducem și noi aportul administrației privind desfășurarea activității educaționale în cele mai bune condiții”. Edilul a dat asigurări părinților și profesorilor că fața clădirilor școlilor din municipiu va fi schimbată total, iar Primăria va continua dotarea acestora.

PRINCIPALELE INVESTIȚII
ALE PRIMĂRIEI ÎN EDUCAȚIE

240908- NAȘTEREA MAICII DOMNULUI SAU SFÂNTA MARIA MICĂ AFLĂ MAI MULTE

Creștii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum mai este cunoscută această zi. În România, peste 2,3 milioane de români, ceea ce înseamnă peste 11% din populația țării, își serbează astăzi onomastică. Dintre aceștia, aproape două milioane sunt femei.  Majoritatea femeilor, respectiv peste 1,4 milioane, poartă numele de Maria, în timp ce alte 264.991 pe cel de Mariana, 51.460 Mărioara, iar 50.873, Marinela.

NAȘTEREA MAICII DOMNULUI
SAU SFÂNTA MARIA MICĂ

240909- BUCURIE, SPERANȚĂ ȘI ÎNCREDERE ÎN EDUCAȚIE AFLĂ MAI MULTE

Emoțiile au cuprins astăzi străzile și toate instituțiile de învățământ din Călărași, unde s-a dat startul unui nou an școlar. Fiecare zâmbet, fiecare lacrimă, fiecare îmbrățișare au creat un tablou vibrant al reîntâlnirii între elevi, părinți și cadre didactice. În mod special, la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria”, emoțiile au dominat atmosfera curții, unde autorități locale și județene s-au reunit pentru a sprijini și a sărbători acest nou început.

BUCURIE, SPERANȚĂ
ȘI ÎNCREDERE ÎN EDUCAȚIE

240909- REGULI NOI ȘI SCHIMBĂRI IMPORTANTE PENTRU ELEVII ȘI PROFESORII DIN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie, marcând startul unui nou an educațional care va dura 36 de săptămâni, până pe 21 iunie 2025. Prima etapă, sau modulul 1, se va încheia pe 25 octombrie, după care toți elevii vor beneficia de o vacanță de o săptămână, similară tradiționalei vacanțe de toamnă care anterior era rezervată doar ciclului primar.O serie de schimbări importante vizează disciplinarea elevilor. Acum, sancțiunile pot include retragerea burselor școlare, mutarea disciplinară la altă clasă, suspendarea, exmatricularea sau chiar plasarea într-o sală de detenție. Totodată, școlile au dreptul de a interzice complet folosirea telefoanelor mobile în incinta instituției, prin regulamentele interne.

REGULI NOI
PENTRU ELEVI

240910- MĂSURI PENTRU PROTEJAREA PUTERII DE CUMPĂRARE AFLĂ MAI MULTE

Guvernul Marcel Ciolacu continuă să ia măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor și pentru combaterea celor care încearcă să facă speculații cu prețurile la alimente, la produse de larg consum și de strictă necesitate (ex. produse de curățat, de igienă, cosmetice etc.). Producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat.

MĂSURI DE PROTEJARE
A PUTERII DE CUMPĂRARE

240911- CAMPANIA DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI PENTRU MARCEL CIOLACU AFLĂ MAI MULTE

Campania de semnături pentru alegerile prezidențiale a debutat în dimineața zilei de 11 septembrie a.c. pe platoul din fața Primăriei Municipiului Călărași. Însoțit de colegii de breazlă, Ion Samoilă, secretarul general al Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași, a declarat că Marcel Ciolacu, candidatul desemnat de social democrați pentru funcția de președinte al României, este președintele pe care toți românii și-l doresc.

STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI
PENTRU MARCEL CIOLACU

240911- LICITAȚIE PENTRU LOCURILE DE PARCARE AFLĂ MAI MULTE

Primăria municipiului Călărași organizează, pe data de 12 septembrie 2024, o nouă procedură de licitație pentru atribuirea locurilor de parcare de domiciliu în mai multe zone din oraș. Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei, iar locurile de parcare disponibile sunt distribuite în următoarele locații: 1. Parcarea cu 40 de locuri situată pe strada Flacăra: Locurile sunt destinate blocurilor C1, C2, C3, C4, C5, C6, C12 și C13. Procedura începe la ora 09:00, iar locurile cu numerele 39, 40 și 41 au fost deja atribuite gratuit conform legislației în vigoare (Art. 8, alin. 5 din Anexa nr. 1 la HCL nr. 98/2023).

LICITAȚIE PENTRU
LOCURI DE PARCARE

240912- PROGRESUL CADASTRULUI ȘI TITLURILOR DE PROPRIETATE ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA AFLĂ MAI MULTE

Primarul Vasile Matei a anunțat că lucrările de cadastru general pentru Extravilan se apropie de finalizare, fiind în faza de contestații și corectare a unor erori. Până în prezent, au fost primite aproximativ 80% din cărțile funciare necesare pentru terenurile extravilane, iar restul urmează să fie emise pe măsură ce se finalizează procesul de verificare și rezolvare a contestațiilor. Matei a precizat că lucrările se desfășoară bine și că, deși există mici ajustări și măsurători suplimentare de realizat, se așteaptă ca procesul să fie încheiat în curând.

EVOLUȚIA TITLURILOR DE
PROPRIETATE ÎN GRĂDIȘTEA

240913- ZIUA POMPIERILOR A FOST SĂRBĂTORITĂ ȘI LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ceremonia prilejuită de acest eveniment important din viața militarilor a avut loc la sediul instituției, ceremonie în cadrul căreia au fost premiati și avansați în grad pompierii remarcați pentru eforturile și devotamentul lor față de comunitate. Evenimentul a reunit oficialitățile din județul Călărași, voluntari și membri ai serviciilor de urgență, toți aceștia fiind prezenți pentru a celebra contribuțiile neprețuite ale pompierilor în protejarea comunității.

ZIUA POMPIERILOR
LA CĂLĂRAȘI

240913- LAURENȚIU STATE, ÎNVESTIT ÎN FUNCȚIA DE SUBPREFECT AFLĂ MAI MULTE

Subprefectul Laurențiu State a fost numit în funcţie printr-o hotărâre adoptată miercuri, 11 septembrie a.c., în cadrul şedinţei de Guvern. După mai bine de două luni de la demisia fostului subprefect, astăzi, Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași, și-a arătat aprecierea pentru colegul său. “Astăzi, Laurențiu State a fost numit în funcția de subprefect al județului Călărași. Dumnealui îl înlocuiește pe Ionuț Stan. Îți mulțumim Ionuț Stan pentru ceea ce ai făcut într-o perioadă destul de dificilă pentru Partidul Social Democrat. Am doar cuvinte de laudă la adresa ta”, a precizat Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași.

LAURENȚIU STATE, ÎNVESTIT
ÎN FUNCȚIA DE SUBPREFECT

240914- ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI ÎN CALENDARUL CREȘTIN ORTODOX AFLĂ MAI MULTE

Înălțarea Sfintei Cruci marchează descoperirea și cinstirea Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Iisus Hristos.  Este o sărbătoare de mare importanță spirituală, fiind cunoscută și sub numele de “Ziua Crucii”. Conform tradiției, la 14 septembrie 335, patriarhul Macarie al Ierusalimului a înălțat public Sfânta Cruce pentru a fi văzută și venerată de popor, moment ce a fost urmat de vindecări miraculoase și de o mare sărbătoare.

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI
ÎN CALENDARUL ORTODOX

240915- AJUTOR DE URGENȚĂ PENTRU JUDEȚUL GALAȚI AFLĂ MAI MULTE

În urma fenomenelor hidrometeorologice severe care au afectat județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții modulare ușoare, articole de cazarmament, alimente și apă. Acestea vor fi distribuite cu titlu gratuit unităților administrativ-teritoriale din județul Galați, pentru a sprijini persoanele afectate de inundații și alte fenomene meteorologice extreme.

AJUTOR DE URGENȚĂ
PENTRU JUDEȚUL GALAȚI

240916- CĂLĂRAȘI CLASIC CAR 2024 AFLĂ MAI MULTE

Programul evenimentului a debutat sâmbătă, 14 septembrie, cu o paradă impresionantă a automobilelor pe străzile municipiului. Între orele 10.00 și 11.30, mașinile au defilat, plecând din parcarea BRICO DEPOT, oferind spectatorilor o priveliște de neuitat, și au încheiat traseul în zona pietonală a Centrului.  Publicul a avut apoi ocazia să se apropie de aceste vehicule de colecție, în cadrul expoziției desfășurate pe platoul din fața Prefecturii, începând cu ora 11.30.

CĂLĂRAȘI
CLASIC CAR 2024

240916- ANDREEA MIRELA TACHE, ÎN LUPTA INTERNĂ DIN PSD CĂLĂRAȘI PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE AFLĂ MAI MULTE

Cursa pentru alegerile parlamentare a început și la Călărași, iar, în acest context, luni, 16 septembrie a.c., Mirela Tache și-a anunțat intenția de a figura pe listele electorale. Într-o postare pe rețelele de socializare, social-democrata și-a făcut publică dorința de a intra în Parlamentul României, aceasta subliniând importanța promovării femeilor în funcțiile importante din Stat. “Sunt bucuroasă să vă anunț că m-am înscris în competiția internă pentru listele parlamentare. Aceasta este o oportunitate de a aduce vocea noastră, a tuturor femeilor din Călărași, chiar la cele mai înalte niveluri de decizie”, a declarat Andreea Mirela Tache, președinta Organizației Municipale a Femeilor Social Democrate Călărași.

A.TACHE, ÎN LUPTA PENTRU
ALEGERILE PARLAMENTARE

240919- RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ȘI MĂSURI SPECIALE ÎN PERIOADA 19-23 SEPTEMBRIE 2024 AFLĂ MAI MULTE

În perioada 21 – 22 septembrie 2024, Primăria și Consiliul Local Municipal organizează Zilele Municipiului Călărași, marcând 429 de ani de atestare documentară. Evenimentul se va desfășura în zona centrală a municipiului și va include diverse activități culturale, comerciale și de divertisment. Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura o desfășurare optimă a evenimentului și pentru a minimiza disconfortul creat de modificările în circulația rutieră. Participanții sunt rugați să respecte indicațiile autorităților și să folosească rutele alternative disponibile.

RESTRICȚII
DE CIRCULAȚIE

240916- ANALIZE GRATUITE ȘI CURSURI DE PRIM AJUTOR AFLĂ MAI MULTE

În cadrul Zilelor Municipiului Călărași 2024, Crucea Roșie, Filiala Călărași, își continuă implicarea activă în comunitate printr-o serie de acțiuni menite să sprijine sănătatea cetățenilor. Sub coordonarea Aurei Giurcă, Directorul Crucii Roșii Călărași, organizația va oferi analize gratuite și un curs de prim ajutor destinat familiilor, desfășurându-se în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și alte instituții medicale de prestigiu.

ANALIZE GRATUITE ȘI
CURSURI DE PRIM AJUTOR

240918- VASILE ILIUȚĂ: RETROSPECTIVA MANDATULUI 2020-2024 AFLĂ MAI MULTE

După scrutinul din 27 septembrie 2020, Vasile Iliuță și-a continuat activitatea în cadrul Consiliului Județean Călărași, întâmpinând numeroase dificultăți de-a lungul celor patru ani. Cu toate acestea, prin determinare și susținerea echipei, liderul CJ a dus mandatul la bun sfârșit și, mai mult, la alegerile de pe 9 iunie a.c., a demonstrat încă o dată că majoritatea cetățenilor îl preferă. “A fost un mandat plin de provocări, un mandat care adus multe investiții în județul Călărași și un mandat pe care îl pot defini drept o reușită a unui om de administrație. M-am implicat pentru a putea autoriza lucrări și pentru a aduce investiții. Toate cele enumerate sunt o mândrie pentru mandatul 2020-2024 ”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

V.ILIUȚĂ: RETROSPECTIVA
MANDATULUI 2020-2024

240920- PLANUL NAȚIONAL PENTRU MAREA INDUSTRIE AFLĂ MAI MULTE

Planul Național pentru Marea Industrie al guvernului Ciolacu. Cel mai important pachet economic de susținere a economiei, de circa 2 miliarde euro. Scopul acestui program este de a stimula investițiile în zonele industriale, astfel încât să producem cât mai mult la noi în țară, acoperind consumul intern, dar și pentru export. Este un proiect de țară asumat de premierul Marcel Ciolacu, care aduce beneficii uriașe pentru toți românii.

PLANUL NAȚIONAL
PENTRU MAREA INDUSTRIE

240922- ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI – 429 DE ANI DE ISTORIE AFLĂ MAI MULTE

Călărași, un oraș cu o istorie bogată, a sărbătorit cu fast cei 429 de ani de la atestarea sa documentară, într-o ediție specială a Zilelor Municipiului. Cu această ocazie, evenimentul a fost marcat prin premiere și distincții acordate celor mai valoroși cetățeni, dar și prin momente de celebrare și petrecere.

ZILELE
MUN. CĂLĂRAȘI

240924- SPRIJIN DE LA CE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE CALAMITĂȚI AFLĂ MAI MULTE

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, transmite că 21,6 milioane de euro au fost aprobați de Comisia Europeană pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă. Este pentru prima dată când se acordă despăgubiri în anul producerii calamităților. Sprijinul european obținut de la UE de ministrul Florin Barbu se adaugă celui național, dispus de Guvernul Ciolacu. Acest sprijin vine la momentul potrivit, exact când fermierii au cea mai mare nevoie de el, pentru a-și pregăti următorul an agricol.

SPRIJIN DE LA CE PENTRU
CEI AFECTAȚI DE CALAMITĂȚI

240924- VASILE ILIUȚĂ: PROMENADA DIN CĂLĂRAȘI, APROAPE GATA AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, proaspăt întors dintr-o vizită în Italia, a oferit mai multe detalii despre două proiecte importante ale municipiului Călărași. Pe de o parte, aceasta a vorbit despre portul turistic, care în acest moment se află la 60% grad de execuție, iar anul viitor ar urma să aibă loc recepția. Proiectul nu a suferit modificări, însă o problemă a survenit la unul dintre maluri și a necesitat lucrări de refacere.

PROMENADA,
APROAPE GATA

240926- GEST DE APRECIERE PENTRU CONSILIERII JUDEȚENI AFLĂ MAI MULTE

Ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Călărași din mandatul 2020-2024 a fost marcată de un moment surprinzător al președintelui Vasile Iliuță. Acesta a ținut să le mulțumească consilierilor județeni și celor doi vicepreședinți pentru colaborarea din ultimii patru ani și le-a oferit acestora o plachetă în semn de apreciere. "Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat în județul Călărași. Mandatul 2020-2024 a fost mai înfloritor decât a fost cel din 2016-2020, pentru că au fost mai multe investiții, mai multe zone de finanțare europene și naționale am putut să accesăm pentru județul Călărași. "

GEST DE APRECIERE PENTRU
CONSILIERII JUDEȚENI

240926- PSD CĂLĂRAȘI ȘI-A DESEMNAT CANDIDAȚII LA ALEGERILE PARLAMENTARE AFLĂ MAI MULTE

Consiliul Politic Județean al PSD Călărași s-a întrunit astăzi într-o ședință pentru a vota listele PSD Călărași la alegerile parlamentare. Primarii și președinții de organizații au fost cei care au avut ultimul cuvânt de spus și care au decis pe cine vor trimite social democrații în cursa parlamentară din 1 decembrie.

PSD CĂLĂRAȘI ȘI-A DESEMNAT
CANDIDAȚII LA PARLAMENTARE

Noaptea Bibliotecilor, la Călărași

240911- NOAPTEA BIBLOTECILOR, ÎN CĂLĂRAȘI

Târg de adopții canin, la Zilele Municipiului

240911- TÂRG DE ADOPȚII CANIN, ÎN CADRUL ZILELOR MUNICIPIULUI