ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Pe 1 septembrie a intrat în vigoare legea 360 privind sistemul public de pensii,

aceasta aducând o serie de modificări importante și stârnind diferite reacții la nivel național.

Conform actului legislativ, nici o pensie pusă în plată nu va scădea, măsură pe care Tatiana Zaharia, directorul Casei Județene de Pensii Călărași, a pus accent.


Dreptate pentru pensionari!

Reforma pensiilor a adus echitate pentru 3,8 milioane de pensionari care, după ani de inechități, primesc acum pensii corecte.

Nu lăsați minciunile să vă păcălească! Dreptatea a fost înfăptuită și nu mai poate fi anulată.

Distribuie dacă susții această schimbare pozitivă!” transmite deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Conform actului legislativ, nici o pensie pusă în plată nu va scădea, măsură pe care Tatiana Zaharia, directorul Casei Județene de Pensii Călărași, a pus accent.

Dacă în urma recalculării, pensia calculată pe baza contributivității se află sub nivelul de 1.281 de lei, fiecare pensionar primește 1.281 de lei, nu mai puțin de 1.281 lei.

Pensia minim garantată a fost stabilită în anul 2009, în baza ordonanței 6, și a crescut de la 300 de lei până la 1.281 de lei. Acea pensie minim garantată se aplică tuturor pensionarilor indiferent de data deschiderii drepturilor de pensie care realizează venituri sub suma de 1.281 de lei”, a declarat Tatiana Zaharia, directorul Casei Județene de Pensii Călărași.


Peste 85% din pensiile cetățenilor din județul Călărași au suferit modificări, acestea mărindu-se, în cazul unor pensionari, astfel:


În urma acestei legi, 3.500 de pensionari nu vor mai beneficia de indemnizație socială, pensiile acestora depășind pragul de 1.281 de lei potrivit ultimei recalculări.

Tot datorită recalculării drepturilor de pensie, începând cu data de 1 septembrie, au ieșit din indemnizația socială un număr de 3.500 de pensionari.

Deci, au depășit pragul de 1.281 de lei. Un număr de aproximativ 14.000 de pensionari primesc indemnizație socială, adică primesc diferența dintre pensia stabilită pe contributivitate și pensia minimă garantată de 1.281 de lei”, a adăugat Tatiana Zaharia, directorul Casei Județene de Pensii Călărași.

85% DIN PENSIILE
CĂLĂRĂȘENILOR AU CRESCUT

06 septembrie 2024