ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie, marcând

startul unui nou an educațional care va dura 36 de săptămâni, până pe 21 iunie 2025.

Prima etapă, sau modulul 1, se va încheia pe 25 octombrie, după care toți elevii vor beneficia de o vacanță de o săptămână, similară tradiționalei vacanțe de toamnă care anterior era rezervată doar ciclului primar.


Organizarea este bazată pe cinci module de cursuri, separate de cinci vacanțe. Această structură modulară, introdusă și în anul precedent, permite o mai bună organizare a timpului școlar pentru elevi, părinți și profesori.

“Școala altfel” și “Săptămâna verde” se vor desfășura până pe 30 mai 2025, cu câte cinci zile consecutive de activități, iar unitățile de învățământ decid în care dintre module să integreze aceste programe.


O serie de schimbări importante vizează disciplinarea elevilor. Acum, sancțiunile pot include retragerea burselor școlare, mutarea disciplinară la altă clasă, suspendarea, exmatricularea sau chiar plasarea într-o sală de detenție.

Totodată, școlile au dreptul de a interzice complet folosirea telefoanelor mobile în incinta instituției, prin regulamentele interne.


Anul școlar este organizat în intervale precise de cursuri și vacanțe.

Intervale de cursuri:


Vacanțe:


Noile reguli, în special cele legate de sancțiuni și folosirea telefoanelor mobile, aduc un cadru mai strict și orientat spre disciplină în școlile din România, în speranța unei îmbunătățiri a mediului educațional.

REGULI NOI ȘI SCHIMBĂRI IMPORTANTE
PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI

09 septembrie 2024