ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În urma fenomenelor hidrometeorologice severe care au afectat județul

Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții modulare ușoare, articole de cazarmament, alimente și apă.

Acestea vor fi distribuite cu titlu gratuit unităților administrativ-teritoriale din județul Galați, pentru a sprijini persoanele afectate de inundații și alte fenomene meteorologice extreme.


Suntem alături de cei ce și-au pierdut tot ce au agonisit într-o viață, din cauza inundațiilor. Avem toată compasiunea pentru pierderile suferite, suntem alături de ei și îi sprijinim cu tot ce putem.

Premierul Marcel Ciolacu a dat dovadă de multă implicare fiind prezent la fața locului încă de la debutul dezastrului. A văzut pagubele, a vorbit cu oamenii, a constatat problemele, a mobilizat autoritățile și, în cunoștință de cauză, a dispus primele măsuri guvernamentale necesare.

Într-o ședință de urgență a guvernului, s-a hotărât alocarea banilor necesari finanțării primelor operațiuni menite să readucă la normal viața oamenilor.

Bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat cu 100 de milioane lei, astfel încât primele ajutoare de urgență să fie acordate cât mai rapid.” a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Departamentul pentru Situații de Urgență a primit mandatul de a solicita Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) scoaterea unor cantități suplimentare de produse și materiale.

Aceste solicitări vor fi fundamentate pe analize detaliate realizate la nivel local în Galați, asigurând astfel un ajutor umanitar intern adaptat nevoilor specifice.


Ajutoarele trimise județului Galați constau într-un volum impresionant de peste 400 de tone de produse de primă necesitate, inclusiv alimente precum conserve, brânzeturi, apă și zahăr. De asemenea, vor fi distribuite construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele și alte materiale necesare pentru a asigura condițiile minime de trai persoanelor afectate.


Autoritățile locale din Galați colaborează strâns cu echipele naționale de intervenție pentru a gestiona eficient situația de criză și pentru a asigura că ajutoarele ajung rapid la cei care au cea mai mare nevoie.

AJUTOR DE URGENȚĂ
PENTRU JUDEȚUL GALAȚI

15 septembrie 2024