ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Proiectul de lege care prevede majorarea plafonului neimpozabil

pentru pensii la 3.000 de lei, va aduce beneficii semnificative pentru pensionarii cu venituri mai mici.

Conform noilor reglementări, doar sumele din pensii care depășesc acest prag vor fi impozitate cu 10%, măsură care va afecta mai puțini pensionari și va reduce povara fiscală asupra celor cu venituri modeste.


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Parlamentul va dezbate legea în regim de urgență, subliniind importanța acestei măsuri în contextul actual al reformei fiscale. Premierul a indicat că noul sistem de taxare ar urma să fie implementat începând cu 1 octombrie, în cazul în care nu există întârzieri sau contestații.


Pensionarii care au beneficiat de ajutoare din partea statului vor rămâne cu ele și după recalcularea pensiilor.

Astfel, se majorează pragurile veniturilor obținute de aceștia după cum urmează:


Noua reglementare va oferi un sprijin financiar suplimentar pentru pensionarii cu venituri sub pragul de 3.000 de lei, reflectând un angajament clar al autorităților de a sprijini această categorie vulnerabilă a populației.


În ședința de guvern de astăzi s-a adoptat o măsură complementară recalculării pensiilor conform căreia s-au majorat pragurile de venituri pentru ca, și după recalculare, pensionarii cu venituri reduse să primească în continuare cardurile pentru alimente, medicamentele compensate și ajutorul pentru încălzire.

Felicitări prim-ministrului Marcel Ciolacu pentru sprijinul pe care îl oferă unui număr de peste 2 milioane de pensionari, persoane cu dizabilități sau familii monoparentale. Ne asigurăm astfel, că tot mai multe persoane vor avea parte de aceste beneficia.” a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Aceaste măsuri fac parte dintr-o serie de inițiative ale Guvernului și Parlamentului de a ajusta sistemul de impozitare și de a asigura o distribuție mai echitabilă a poverii fiscale, răspunzând astfel preocupărilor sociale și economice ale pensionarilor din România.

MASURI COMPLEMENTARE
DUPĂ RECALCULAREA PENSIILOR

03 septembrie 2024