ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, proaspăt întors dintr-o vizită

 în Italia, a oferit pentru antena1calarasi.ro mai multe detalii despre două proiecte importante ale municipiului Călărași.

Pe de o parte, aceasta a vorbit despre portul turistic, care în acest moment se află la 60% grad de execuție, iar anul viitor ar urma să aibă loc recepția.


Proiectul nu a suferit modificări, însă o problemă a survenit la unul dintre maluri și a necesitat lucrări de refacere.

Au fost câteva dispoziții de șantier pentru că am avut o situație pe care nu am întâlnit-o până acum, adică creșterea apelor a dus la surparea unui mal și a trebuit să îl refacem cu o expertiză tehnică care să ne dea soluțiile pentru a putea finaliza cu succes portul de ambarcațiuni în zona de agrement”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


De asemenea, din cauza creșterii prețului la materialele de construcții, Consiliul Județean Călărași a suplimentat bugetul pentru acest proiect, așa cum a făcut-o și pentru celelalte contracte administrate de instituție.

Am fost în teren, îmi place. Direcția Tehnică mă informează cu stadiul lucrărilor și pot să spun că sunt mulțumit, pentru că ele au o creștere de la zi la zi și de la săptămână la săptămână și cred că până în luna mai a anului viitor o să avem recepția finală a portului de ambarcațiuni din zona de turism a județului Călărași”, a mai precizat Vasile Iliuță.


Proiectul portului turistic este exclusiv al Consiliului Județean Călărași. O altă investiție este cea a promenadei, care este realizată în parteneriat cu Primăria municipiului Călărași.

Acolo cred că până la finalul lunii octombrie o să avem recepția acelei faleze. Suntem acum în probe, au venit din partea celor care au fabricat hidrobuzul pentru a face probe să putem face recepția finală.

Cred că până la finalul lunii o să avem recepția finală a proiectului de îmbunătățire a navigabilității România-Bulgaria”, a spus președintele Consiliului Județean Călărași.


În același timp cu recepția promenadei va avea loc și inaugurarea autobuzului plutitor, despre care Vasile Iliuță afirmă că este sigur și nu are nicio defecțiune. Președintele Consiliului Județean Călărași a mai adaugă faptul că un alt proiect, mai exact o zonă de agrement, urmează să prindă contur în zona portului turistic și a promenadei.

Între portul de ambarcațiuni și faleză va fi această zonă de agrement. Un aquapark care va fi în cel mai scurt timp contractat.

Urmează să facem tot ce înseamnă procedurile de licitație, să putem începe construcția acestui aquapark. Avem finanțare deja. Avem contractul semnat de 55 milioane de lei pentru aquapark-ul din zona de agrement”, a declarat Vasile Iliuță, președinte Consiliului Județean Călărași.


Pe lângă Aquapark, noua zonă de agrement va cuprinde și trei zone destinate spațiilor comerciale și spațiilor de cazare.

V.ILIUȚĂ: PROMENADA DIN
CĂLĂRAȘI, APROAPE GATA

24 septembrie 2024