ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Un bărbat din satul Ceacu, comuna Cuza Vodă, a descoperit un proiectil

trasor exploziv de calibru 76 mm în timp ce efectua săpături în propria gospodărie. Incidentul a avut loc pe 4 septembrie 2024, în jurul orei 12:00, când bărbatul, conștient de pericolul reprezentat de muniția neexplodată, a alertat autoritățile apelând numărul unic de urgență 112.


Un echipaj de specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-a deplasat imediat la fața locului pentru a interveni. Aceștia au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată și l-au transportat în condiții de siguranță pentru a fi distrus ulterior.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași reiterează cetățenilor importanța respectării măsurilor de siguranță în astfel de situații. În cazul descoperirii de muniție neexplodată, se recomandă să nu fie mișcată de la locul unde a fost găsită, să nu fie manipulată sau predată la centre de colectare a materialelor feroase și să nu fie utilizată pentru improvizări de scule sau ornamente. De asemenea, este interzisă utilizarea focului deschis în apropierea acestor elemente periculoase.


Cetățenii sunt sfătuiți să contacteze imediat autoritățile prin apel la 112 și să evite orice acțiune care ar putea pune în pericol viața lor sau a celor din jur. Pentru mai multe informații despre cum să se comporte în astfel de situații, cetățenii pot accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență, www.fiipregatit.ro, și aplicația DSU disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu, a subliniat importanța conștientizării pericolului pe care îl reprezintă muniția neexplodată și a respectării recomandărilor de siguranță pentru a evita incidentele nedorite.

PROIECTIL EXPLOZIV
DESCOPERIT ÎNTR-O GOSPODĂRIE

05 septembrie 2024