ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc de locuințe din Călărași, situat

pe strada Belsugului, în blocul E4. Din primele informații, focul ar fi fost provocat de un scuter electric lăsat la încărcat.


În urma apelului de urgență, două autospeciale de stingere ale pompierilor și o Autospecială pentru transport personal și victime multiple s-au deplasat rapid la fața locului pentru a gestiona situația. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să limiteze extinderea flăcărilor, focul fiind stins înainte să cuprindă alte părți ale blocului.


Din fericire, nu au fost raportate victime în urma incendiului, însă șapte persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală de la echipajul SMURD prezent. Pompierii au evacuat locatarii din apartamentele aflate la parter și la etajele superioare ca măsură de precauție.


Totodată, pompierii militari au intervenit, punând în funcțiune un ventilator din dotare pentru a elimina fumul de pe casa scării.


Ancheta autorităților este în desfășurare pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului și pentru a evalua pagubele materiale. Locatarii sunt sfătuiți să evite utilizarea aparatelor electrice nesupravegheate, în special în zonele aglomerate ale blocurilor de locuințe.


Acesta incident evidențiază riscurile asociate cu utilizarea și încărcarea necorespunzătoare a vehiculelor electrice, și subliniază importanța măsurilor de siguranță pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

INCENDIU PROVOCAT DE UN
SCUTER ELECTRIC ÎNCĂRCAT

01 septembrie 2024