ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Călărași, un oraș cu o istorie bogată, a sărbătorit cu fast cei 429 de ani de la

atestarea sa documentară, într-o ediție specială a Zilelor Municipiului. Cu această ocazie, evenimentul a fost marcat prin premiere și distincții acordate celor mai valoroși cetățeni, dar și prin momente de celebrare și petrecere.


Primarul Marius Dulce a transmis un mesaj emoționant în deschiderea oficială a evenimentului, subliniind lupta continuă pentru a transforma Călărașiul într-un adevărat “acasă” pentru locuitorii săi: “429 de ani de zbatere continuă ca urbea în care trăim cu toții să fie acasă. Cu tot ce poate însemna cuvântul acesta: liniște, siguranță, dragoste, viitor.


Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, prezent la eveniment, a transmis următoarele: “Călărași îmbracă în aceste zile straie de sărbătoare, la aniversarea a 429 de ani de istorie!

Zilele Municipiului Călărași, sunt momente unice ce comemorează istoria, cultura și tradițiile acestui oraș atât de drag sufletului meu.


Aceste cuvinte au capturat esența sărbătorii, un omagiu adus atât orașului, cât și oamenilor săi, ce contribuie la dezvoltarea și bunăstarea comunității.


În cadrul ceremoniei oficiale, patru cetățeni au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile și au primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Călărași.

Primăria Călărași a oferit, de asemenea, distincții speciale unor cetățeni care, prin activitatea lor, au dus faima orașului pe plan național și internațional:


La eveniment au participat și oficialități din orașele înfrățite cu Călărașiul, precum Călărași și raionul Călărași din Republica Moldova, dar și din Razgrad și Silistra din Bulgaria, consolidând legăturile culturale și de prietenie între comunități.


Zilele Municipiului Călărași au continuat cu programul artistic în cadrul Festivalului-Concurs Național “La Fântâna Dorului” pe Platoul Prefecturii. Spectatorii au avea ocazia să se bucure de muzică și dansuri populare românești, oferite de participanții talentați la acest prestigios eveniment cultural.

Evenimentul a adus pe scenă tradiții autentice din diferite regiuni ale țării, oferind o experiență culturală de neuitat pentru toți cei prezenți.


Zilele Municipiului Călărași reprezintă un moment de bucurie și mândrie pentru locuitorii acestui oraș minunat.

La mulți ani, călărășeni!

La mulți ani, Călărași!” a mai spus senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Seara s-a sfârșit cu un concert extraordinar pe platoul primăriei, unde au urcat pe scenă artiștii Connect-R și trupa The Urs, oferind publicului momente de neuitat și o atmosferă incendiară de sărbătoare.

ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI
– 429 DE ANI DE ISTORIE

22 septembrie 2024