ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Guvernul a lansat Planul Național pentru Marea Industrie, un program amplu

de sprijin pentru marile companii, având un buget de aproape 2 miliarde de euro.


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe 18 septembrie că acest pachet economic major este destinat investițiilor strategice în industria de prelucrare și producția de materii prime industriale.


Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, a salutat această inițiativă, semnalând faptul că: “Planul Național pentru Marea Industrie al guvernului Ciolacu. Cel mai important pachet economic de susținere a economiei, de circa 2 miliarde euro.

Scopul acestui program este de a stimula investițiile în zonele industriale, astfel încât să producem cât mai mult la noi în țară, acoperind consumul intern, dar și pentru export.

Este un proiect de țară asumat de premierul Marcel Ciolacu, care aduce beneficii uriașe pentru toți românii.


Planul Național pentru Marea Industrie reprezintă sprijin prin scheme de ajutor de stat pentru a determina sau a completa mari investiții industriale:


Aceste măsuri vor aduce creșterea producției industriale, reducerea deficitului balanței comerciale, crearea de noi locuri de muncă bine plătite și decarbonizarea proceselor de producție.

Hai să susținem împreună acest proiect de țară și să construim o Românie mai puternică!” transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu, pe pagina personală de socializare.


Pe lângă acest plan, Guvernul a aprobat un împrumut de 600 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), destinat investițiilor în energie regenerabilă și infrastructură de transport.

Premierul a subliniat că o parte importantă a acestor fonduri va fi direcționată către proiecte în parteneriat public-privat, inclusiv pentru dezvoltarea transportului public din București. Totodată, împrumutul va contribui la acoperirea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.


PLANUL NAȚIONAL
PENTRU MAREA INDUSTRIE

20 septembrie 2024