ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

-------

IUNIE

IULIE

ARHIVA IUNIEARHIVA IULIE

AUGUST

SEPTEMBRIE

OCTOMBRIE

ARHIVA AUGUSTARHIVA SEPTEMBRIEARHIVA OCTOMBRIE

Alte stiri locale

220913- “OSTAȘII DE FOC”, LA CEAS ANIVERSARAFLĂ MAI MULTE

Toate subunitățile inspectoratului și-au redeschis porțile pentru vizitatori. Aceștia au avut ocazia să cunoască toate echipamentele, accesoriile și autospecialele pompierilor militari. “Ostașii de foc” au sărbătorit ziua lor împreună cu partenerii bulgari și cei din cadrul Consiliului Județean Călărași, alături de care au desfășurat proiectul transfrontalier intitulat “Managementul de Risc și Proțecția la Inundații în Regiunile Transfrontaliere Calărași – Polski Trambesh”, prin intermediul căruia în dotarea ISU Călărași au intrat noi echipamente. De asemenea, la manifestări au fost prezente și alte oficialități locale.

“OSTAȘII DE FOC”,
LA CEAS ANIVERSAR

220913- IONUȚ STAN, NOUL LIDER AL TSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ionuț Stan este noul președinte al tinerilor social-democrați călărășeni. Acesta a fost desemnat lider ieri, 12 septembrie a.c., în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a TSD Călărași. El îl înlocuiește pe Marius Sbârcea, cel care și-a încheiat, după nouă ani de activitate, mandatul de președinte al tinerilor din PSD. La eveniment au participat sute de tineri pesediști, dar și cunoscuți politicieni printre care s-au numărat președintele Organizației Județene a PSD, Vasile Iliuță și șeful Organizației Municipale a formațiunii politice, Marius Dulce.

IONUȚ STAN, NOUL
LIDER AL TSD CĂLĂRAȘI

220914- CIONOIU: CER MAI SCHIMBAREA CONDUCERII IPJ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Senatorul social-democrat, Nicușor Cionoiu, a făcut o nouă interpelare ministrului de interne prin care îi solicită luarea de măsuri urgente pentru stoparea acestor situații care generează teroare pe străzile orașului, se arată în interpelarea demniatarului. "Vă rog insistent să solicitați investigarea amănunțită a modului în care se desfășoară îndeplinirea atribuțiilor legale de serviciu a personalului Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și să dispuneți toate procedurile legale necesare astfel încât să putem avea un Comisar Șef permanent".

SENATORUL CIONOIU CERE
SCHIMBAREA CONDUCERII IPJ

220914- DUNĂREA CĂLĂRAȘI PĂRĂSEȘTE CUPA ROMÂNIEI AFLĂ MAI MULTE

Deși e o competiție a surprizelor, Cupa României nu e, deocamdată, pentru Dunărea Călărași. Aceasta a fost învinsă, fără drept de apel, cu scorul de 1-5, de către Unirea 04 Slobozia, ocupanta primului loc în Liga a 2-a. Astăzi, pe terenul “Ion Comșa”, elevii lui Gheorghe Mihali au fost depășiți clar de echipa adversă prin golurile marcate de C. Bolohan (14), B. Levy (38, 69), C. Rus (70, 78). Golul cu care Adrian Miu, fotbalist de doar 17 ani, a salvat onoarea Dunării, a fost înscris în minutul 81.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI
PĂRĂSEȘTE CUPA ROMÂNIEI

220916- VASILE ILIUȚĂ, ALES PREȘEDINTE AL PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță a fost ales, astăzi, 16 septembrie a.c., președinte al Organizației Județene a PSD Călărași. Acesta a fost desemnat pe funcție, în urma Conferinței Județene de Alegeri a partidului. În cursa pentru șefia partidului nu a îndrăznit să se mai înscrie nimeni, Iliuță fiind singurul candidat. El a asigurat, până la această dată, interimatul conducerii PSD. Astfel, după rezultatele obținute de organizație la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, Consiliul Politic Național a hotărât, în unanimitate, numirea lui Iliuță în funcția de președinte interimar al formațiunii politice, până când pesediștii își vor alege liderul, lucru care s-a întâmplat chiar astăzi.

VASILE ILIUȚĂ, ALES
PREȘEDINTE AL PSD CĂLĂRAȘI

220919- ANTRENAMENTE ȘI TOTODATĂ O INVITAȚIE LA MIȘCARE AFLĂ MAI MULTE

Sportivii clubului CSM Călărași împreună cu antrenorii lor Valentin Anghel și George Anghel au avut parte de un altfel de antrenament, vineri 16 Septembrie. Pentru că au vrut să profite de temperatura frumoasă de afară și de ce nu de peisajul tomnatic, aceștia au mers în parcul Dumbrava din Călărași pentru a se antrena.Cu echipamentul corespunzător unui antrenament de box, aceștia au fost o atracție pentru trecători.

ANTRENAMENTE ȘI
INVITAȚIE LA MIȘCARE

220919- PARADA RETROMOBIL LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Bijuterii retro pe patru roți în paradă la Călărași. Cei pasionați de automobile vechi și-au etalat cu mândrie comorile. Sâmbătă, 17 Septembrie, începând cu ora 11:30, pasionații vehiculelor retro au putut admira autovehiculele expuse în centrul orașului Călărași. Circa 75 de maşini istorice au fost înscrise pe listele clubului pentru a participa la expoziţie.

PARADA RETROMOBIL
LA CĂLĂRAȘI

220919- COALIȚIA PSD-PNL, SCÂRȚIE LA NIVEL LOCAL AFLĂ MAI MULTE

Coaliția PSD-PNL scârțâie tot mai mult, la nivel local. Se pare că prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, ar ataca, în mod constant, hotărârile de Consiliu Județean (CJ), în instanță. Chiar în urmă cu 2 săptămâni ar fi făcut acest lucru cu hotărârea prin care CJ ar fi dorit să repartizeze Primăriei Comunei Vîlcelele suma de 300.000 de lei. Edilul localității, Ionel Tatu, spune că acești bani îi erau extrem de necesari pentru buna desfășurare a activităților în comuna pe care acesta o păstorește. Ba mai mult, din această sumă ar fi putut asigura salariile angajaților primăriei, până la finele acestui an. Primarul susține că, la Călărași, Coaliția de guvernare nu funcționează și nici nu va funcționa vreodată, pentru că sunt orgolii de ambele părți.

COALIȚIA PSD-PNL,
SCÂRȚIE LA NIVEL LOCAL

220919- NOI DONAȚII PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Cea mai importantă unitate medicală din Călărași, Spitalul Județean de Urgență Călărași, primește noi donații din parte ONG-urilor. Dezinfectanți, mobilier și materiale de protecție, au ajuns astăzi la unitatea medicală de la Călărași. “Parteneriatul inițiat cu Stichting Kinderen In Nood continuă. Astăzi, două camioane cu mobilier, dezinfectanți și alte materiale de protecție au sosit la Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Pompei Samarian Calarasi. Pe lângă dotările realizate constant de către Consiliul Judetean Calarasi, apreciem în mod deosebit atunci când entitățile private se alătură efortului nostru de a crește standardele constant.

NOI DONAȚII PENTRU SPITALUL
JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

220920-ÎNTRERUPERI DE CURENT, PROGRAMATE ÎN JUDEȚ AFLĂ MAI MULTE

În aceste zile mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei”al județului Călărași au înţeles importanţa acestui demers şi s-au oferit voluntari să participe la campania de donare sânge desfășurată în incinta Centrului de Transfuzie Sanguină Călărași. În această perioadă, Centrul de Transfuzie Sanguină din Călăraşi traverseasză o perioadă dificilă, în care se înregistrează un număr scăzut de donatori, astfel că se fac eforturi serioase pentru reîntregirea stocului atât de necesar salvării vieţii pacienţilor.

ÎNTRERUPERI DE CURENT,
PROGRAMATE

220921- BLOCUL ANL DESTINAT SPECIALIȘTILOR DIN SĂNĂTATE, RECEPȚIONAT AFLĂ MAI MULTE

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Călărași, 30 de locuințe de serviciu destinate specialiștilor din domeniul sănătății. Este vorba despre ansamblul de locuințe situat pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Consiliul Județean (CJ) Călărași s-a ocupat de racordarea blocului la utilități, amenajarea exterioară și crearea locurilor de parcare. Locuințele (5 garsoniere, 29 de apartamente cu 2 camere și 5 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din b-dul Nicolae Titulescu nr. 1bis, pe un regim de înălţime P+4E (parter+4 etaje), valoarea investiției fiind de 7.017.964,78 lei (inclusiv TVA).

BLOCUL ANL PENTRU SPECIALIȘTII
DIN SĂNĂTATE, RECEPȚIONAT

220921- DRUM DE MARE VITEZĂ TRANSREGIO: BRĂILA-CHICIU AFLĂ MAI MULTE

Compania Națională de Administrare a  Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, în data de 13 septembrie 2022, Cererea de Finanțare pentru proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate și realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investiții TransRegio Brăila-Slobozia-Drajna-A2 și Chiciu- Drajna” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, OS 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea-Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

DRUM DE MARE VITEZĂ
TRANSREGIO: BRĂILA-CHICIU

220921- PSD: PESTE 170.000 DE ANGAJAȚI BENEFICIRI AI CREȘTERII VENITURILOR NETE AFLĂ MAI MULTE

PSD anunță că, până în prezent, 173.743 de angajați au beneficiat de o creștere a veniturilor nete cu 200 de lei, după data de 1 iunie 2022, când a intrat în vigoare măsura prin care această sumă suplimentară să fie scutită de taxe, în cazul unei majorări voluntare a salariului minim. Măsura face parte din Programul PSD Sprijin pentru România și are în vedere sprijinirea angajatorilor din mediul privat pentru majorarea salariilor mici, astfel încât să își poată menține angajații și să prevină exodul forței de muncă din România în actualul context economic foarte dificil.

ANGAJAȚII BENEFICIRII
CREȘTERII VENITURILOR NETE

220921- REȚINUT PENTRU OMOR ȘI TENTATIVĂ DE OMOR CALIFICAT AFLĂ MAI MULTE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au reținut un bărbat, în vârstă de 79 de ani, pentru omor calificat și tentativă la omor calificat. La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 04.55, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de asistenta unui cămin de persoane vârstnice, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că un rezident a agresat două persoane.

REȚINUT PENTRU OMOR
ȘI TENTATIVĂ DE OMOR

220922- ILIUȚĂ: “SUNTEM CAPABILI, SĂ CÂȘTIGĂM LA ALEGERILE DIN 2024” AFLĂ MAI MULTE

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, astăzi, 22 septembrie a.c., într-o conferință de presă, că după “agitația” alegerilor interne din cadrul tuturor organizațiilor ale partidului, a fost aleasă o echipă credibilă, care va duce proiectele politice la bun sfârșit. De asemenea, acesta a subliniat faptul că formațiunea politică social-democrată este capabilă să câștige cel puțin 7 primării liberale din județ, pe lângă celelalte deja revendicate la alegerile locale trecute. Printre aceste UAT-uri se numără următoarele: Dragalina, Modelu, Spanțov, Chiselet și Oltenița.

 ILIUȚĂ: “CÂȘTIGĂM
ALEGERILE DIN 2024”

220922- 700 DE KILOGRAME DE TUTUN, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 22 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat.

KILOGRAME DE TUTUN,
INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

220923- CARAVANA SOCIALĂ OFSD AJUNGE ÎN CUZA VODĂ AFLĂ MAI MULTE

În numele iubirii de semeni, Organizația Femeilor Social Democrate Călărași continuă tradiția actelor caritabile, acțiune începută în urmă cu mai bine de o lună. Doamnele social-democrate, au vizitat oameni vulnerabili de toate vârstele, după acțiunea de ajutorare a copiilor care se aflau în pragul începerii noului an școlar, astăzi au fost alături de o doamnă ajunsă la vârsta la care nu se mai poate descurca singură cu toate greutățile vieții. Senioara le-a întâmpinat emoționată, în pragul casei peste care se văd urmele anilor grei.

CARAVANA SOCIALĂ OFSD
AJUNGE ÎN CUZA VODĂ

220922- EXPOZIȚIA „JANDARMERIA ROMÂNĂ 1850 – 2020” AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Călărași, anunță deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 – 2020” la sediul Muzeului Dunării de Jos Călărași, situat pe strada Progresul, nr. 4 din municipiul Călărași. Vernisajul va avea loc luni, 26 septembrie 2022, la ora 13.00.

JANDARMERIA
ROMÂNĂ 1850–2020

220923- DEBRANȘĂRILE ECOAQUA CONTINUĂ CU SCANDAL ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ecoaqua Călărași continuă acțiunile de debranșare a rău-platnicilor de la serviciul de alimentare cu apă și canalizare, pe fondul întârzierilor la plata facturilor restante. Începute în urmă cu două săptămâni, continuate și astăzi în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, directorul operatorului Ecoaqua, Eduard Grama, a fost în teren pentru a discuta cu oamenii cetățenii care nu au voit să achite datoriile restante.

DEBRANȘĂRILE
ECOAQUA CONTINUĂ

220923- CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI A INAUGURAT DOUĂ CENTRE “MULȚUMESC-SPASYBI” AFLĂ MAI MULTE

Crucea Roșie Română Filiala Călărași, în cadrul apelului național “Ajutor pentru poporul ucrainean”, desfașoară începând din luna martie diverse activități. În acest context vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc inaugurarea Centrului-magazin social dar și a Centrului psiho-social multicultural MULȚUMESC-SPASYBI, centre deschise și finanțate prin proiecte ale Crucii Roșii Române și ale Federației Internaționale de Cruce Rosie și Semiluna Roșie.

CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI
2 CENTRE “MULȚUMESC-SPASYBI”

220923- DEPUTATUL COARNĂ, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Deputatul Dumitru Coarnă a început să arunce cu acuzaţii grave în social-democraţii de la Călăraşi. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, a comentat, în data de 22 septembrie a.c., prin intermediul unei conferinţe de presă, apariţia publică a lui Dumitru Coarnă, spunând că fostul pesedist face astfel de declaraţii neinspirate, din cauză că ar fi dezamăgit că nu mai este în această formaţiune politică. Tot liderul social-democraţilor susţine că Dumitru Coarnă nu are voie să atace, fără o justificare clară.

COARNĂ, ACUZAȚII GRAVE
LA ADRESA PSD CĂLĂRAȘI

220923- DSP CĂLĂRAȘI A PRIMIT PRIMA TRANȘĂ DE VACCIN ANTIGRIPAL AFLĂ MAI MULTE

Gripa este o boala infecțioasa acută cu un potențial epidemic crescut. Controlul bolii poate fi realizat cel mai bine de imunoprofilaxia cu vaccinuri gripale (redefinite în fiecare an pentru a reflecta modificările de antigenitate ale tulpinilor circulante de virus). Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași i s-a repartizat o primă tranșă de vaccin antigripal, respectiv 21450 de doze vaccin antigripal Influvac Tetra și la acest moment are loc distribuția vaccinului către medicii de familie.

PRIMA TRANȘĂ DE
VACCIN ANTIGRIPAL

220926- AUTORITĂȚILE VOR CERE CAZIERUL BĂTRÂNILOR DE LA AZILUL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primarul a subliniat faptul că evenimentul nefast nu a putut fi prevăzut de nimeni, mai ales că vârstnicii erau testați psihologic. Marius Dulce a subliniat faptul că va fi cerut cazierul bătrânilor care vin la cămin, iar această solicitare va fi introdusă și în regulament.“E ceva ce nimeni nu putea sa prevadă.

AUTORITĂȚILE VOR CERE
CAZIERUL BĂTRÂNILOR

220924- NOCTURNA BIBLIOTECILOR LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, vă invită să participați la un eveniment cultural organizat la nivel național, cea de-a XIII-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, numită simbolic Share location @BIBLIOTECĂ. Campania de activare nocturnă a bibliotecilor din România a fost inițiată de Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România.

NOCTURNA
BIBLIOTECILOR

220927- NOI ECHIPAMENTE MEDICALE AU SOSIT LA SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Spitalul Județean de Urgență Călărași continuă să primească, de la Ministerul Sănătății, echipamente medicale, prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean, demarat în anul 2018. Chiar în data de 26 septembrie a.c., două mese noi de operații au intrat în dotarea Blocului operator, potrivit administratorului public al Județului Călărași, Bogdan Mihai. De asemenea, unitatea sanitară a primit şi alte echipamente, printre care enumerăm: nebulizatoare și aspiratoare de secreții pentru copii, electrocauter, lămpi pentru sterilizare, dar şi diferite piese de mobilier medical. Până la sfârșitul anului, instituția medicală de pe malul Borcei se va îmbogăți cu alte astfel de echipamente, printre acestea numărându-se și aproximativ 200 de paturi noi.

ECHIPAMENTE MEDICALE NOI
LA SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI

220927- SEMNARE CONTRACT DE MODERNIZARE A STRĂZII BUCUREȘTI ȘI PREL. BUCUREȘTI AFLĂ MAI MULTE

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” (str. Bucureşti + str. Prel. Bucureşti), finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă;

SEMNARE CONTRACT MODERNIZARE
STR BUCUREȘTI ȘI PREL BUCUREȘTI

220927- ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA FESTIVALUL ”CHITARA DUNĂRII” AFLĂ MAI MULTE

Au început înscrierile la FESTIVALUL – CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK ”CHITARA DUNĂRII” Ediția a XII a – 19-20 NOIEMBRIE 2022! “Prin acest festival ne propunem continuarea tradiției acestui gen muzical la Călărași, descoperirea şi promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă. El este conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk, cu vârsta de minim 15 ani.” transmite CJCC într-o postare pe o rețea de socializare

FESTIVALUL
”CHITARA DUNĂRII”

220928- BE ACTIVE! OFSD ÎMPREUNĂ CU TSD – MIȘCARE ÎN AER LIBER AFLĂ MAI MULTE

Organizația Femeilor Social Democrate împreună cu Tineretul Social Democrat Organizația Județeană Călărași, au bifat săptămâna europeană a sportului în Parcul Dumbrava unde au promovat mișcarea în aer liber. Aceștia au alergat și au luat cu asalt aparatele de fitness din parc, îndemnând tinerii și copiii să nu renunțe la biciclete și nu în ultimul rând au punctat și sportul minții.

OFSD ÎMPREUNĂ CU TSD
MIȘCARE ÎN AER LIBER!

220928- LOCURI DE PARCARE LIBERE ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că, în perioada 04 – 18 octombrie 2022, posesorii de autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv şi cel mult 8+1 locuri, cu excepţia autovehiculelor ale căror dimensiuni sunt mai mari de 2,5 x 5m, pot depune la registratura Primăriei municipiului Călăraşi cerere pentru licitarea/atribuirea unui loc de parcare de domiciliu, în parcarea situată pe strada/străzile:

LOCURI DE PARCARE
LIBERE ÎN CĂLĂRAȘI

220928- BISERICA SFÂNTA ANASTASIA REABILITATĂ AFLĂ MAI MULTE

Biserica Sf. Anastasia a fost a doua biserică din țară construită după anul 1989 și este ridicată în cinstea Eroilor Martiri ai Revoluției din anul 1989. Daniela Mihai Director la Direcția de Dezvoltare și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, într-un interviu pentru Canal Sud a declarat faptul că reabilitarea lăcașului de cult reprezintă o necesitate. “Rolul Consiliului Județean printre toate activitățile legate de dezvoltare și de sprijinirea dezvoltării județului este și de a sprijini viața bisericii în sine și ne îndreptăm atenția și către Biserica Ortodoxa Română din Călărași pentru că știm foarte bine că statul ajută la dezvoltarea și continuarea tradiției noastre românești și a funcționarii bisericii Ortodoxe Române.

PROIECT DE REABILITARE
BISERICII SF ANASTASIA

220928- NOAPTEA CERCETĂTORILOR LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei, pentru a lua parte la experimente inedite, prezentări captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. Evenimentul se va desfășura în Călărași la Muzeul Dunării de Jos în cadrul secției de Arheologie între orele 17.00 și 21.00.

NOAPTEA
CERCETĂTORILOR

220928- LUCRURI NEORTODOXE ÎN PARCUL BISERICII “SFÂNTUL GHEORGHE” CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Îngrădirea parcului din zona Bisericii “Sfântul Gheorghe” a generat nemulțumiri în rândul unor cetățeni. Aceștia ar fi devenit revoltați din cauză că s-ar desființa parcul din jurul parohiei, lucru care este total neadevărat, după cum afirmă autoritățile. În fapt, se pare că este vorba despre construirea unui gard de 1,5 metri în jurul acestui parc, din cauză că s-ar întâmpla anumite lucruri nu tocmai ortodoxe lângă biserică, după cum precizează anumiți consilieri locali, și aici discutăm chiar despre consumul de droguri în rândul tinerilor. Trebuie să punctăm faptul că accesul în parc va fi posibil toată ziua, doar seara va fi interzis.

LUCRURI NEORTODOXE ÎN
PARCUL BISERICII “SF GHEORGHE”

220928- O NOUĂ TELEVIZIUNE ÎN CURÂND LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

2022 aduce la Călărași unul dintre cele mai ambițioase proiecte media. Echipa Canal SUD își propune să aducă împreună cetățenii, antreprenorii, doctorii, agricultorii și elitele intelectuale. Aria de acoperire se va întinde pe toată raza județelor Ialomița și Călărași. Echipa CANAL SUD TV are ambiția de a deveni un vector al informării corecte în toată regiunea de sud-est a României.

O NOUĂ TELEVIZIUNE
ÎN CURÂND LA CĂLĂRAȘI

220928- RITM AVANSAT AL LUCRĂRILOR, LA PASAJUL DRAJNA AFLĂ MAI MULTE

Antreprenorul pasajului de la Drajna își menține ritmul bun de lucru pentru a-și respecta termenul asumat de finalizare, potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu. A fost finalizată montarea tuturor celor 165 de grinzi prefabricate ale pasajului și s-a realizat 26% (78 ml) din dala de suprabetonare. De asemenea, au fost realizate 4 podețe din cele 5 aferente drumului. Se lucrează la cofrarea, armarea și betonarea antretoazelor și dalei de suprabetonare, necesare pasajului.

RITM AVANSAT AL LUCRĂRILOR,
LA PASAJUL DRAJNA

220929- BAZĂ SPORTIVĂ CU TEREN DE FOTBAL, BASCHET, TENIS ȘI VOLEI AFLĂ MAI MULTE

În ședința extraordinară, desfășurată pe 15 septembrie, 2022 consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, ( CNI), a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții “Construire bază sportivă” în municipiul Călărași. Baza sportivă va dispune de teren de fotbal, tenis, volei și baschet.

BAZĂ SPORTIVĂ CU TEREN DE
FOTBAL,BASCHET,TENIS ȘI VOLEI

220929- RECITAL LIVE DE CHITARĂ – INTRARE LIBERĂ AFLĂ MAI MULTE

Centru de Cultură și Creație Călărași bucură călărășenii cu un recital live de chitară al lui Maxim Belciug – Vineri, 30 Septembrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei. Intrarea este liberă. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Magia unei chitare. Un concert sclipitor, de la baroc la flamenco. Cu Maxim Belciug – chitară solo. Cea mai solo chitară solo.

RECITAL LIVE
DE CHITARĂ

Neînțelegeri în coaliție, la Călărași

Dunărea Călărași, victorie la scor

220926- NEÎNȚELEGERI ÎN COALIȚIE “CIPRIAN PANDEA A AJUNS UN LIBERAL MÂNJIT”220910- DUNĂREA CĂLĂRAȘI, VICTORIE LA SCOR

Distracție la Zilele Municipiului Călărași

Felicitări pentru noua conducere OFSD

220926- DISTINCȚII, CONCERTE și DISTRACȚIE LA ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI220910- FELICITĂRI PENTRU NOUA PREȘEDINTĂ A OFSD CĂLĂRAȘI