ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

SEPTEMBRIE

OCTOMBRIE

NOIEMBRIE

ARHIVA SEPTEMBRIEARHIVA OCTOMBRIEARHIVA NOIEMBRIE

DECEMBRIE

IANUARIE

FEBRUARIE

ARHIVA DECEMBRIEARHIVA IANUARIEARHIVA FEBRUARIE

Alte stiri locale

230116- PROTECȚIA COPILULUI CĂLĂRAȘI CAUTĂ ASISTENȚI MATERNALIAFLĂ MAI MULTE

“Lemne de foc pentru semenii noștri. Sunt oameni mai puțin norocoși, pe care viața îi încearcă la fiecare pas, copii necăjiți fără părinți aproape, crescuți de bunici în cele mai aspre condiții, mame singure fără sprijin. Și mai sunt oameni care le sar în ajutor, fie chiar și pentru o clipă. Asta facem noi! Noi, echipa OFSD Călărași, alături de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuta , de directorul ECOAQUA, Eduard Grama și de subprefectul județului Eugen Ilie, am adus bucurie pe fața semenilor noștri. Familii din localitățile: Chirnogi, Independența, Alexandru Odobescu, Mânăstirea, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Vodă și Vâlcelele au primit lemne de foc și dulciuri pentru cei mici. A fost o zi geroasă, dar cu multă căldură în suflete!” a fost mesajul transmis de OFSD Călărași pe o rețea de socializare.

PROTECȚIA COPILULUI
CAUTĂ ASISTENȚI MATERNALI

230117- DONAȚIE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Călărași continuă și în acest an. Nu doar că Ministerul Sănătății a aprobat, recent, proiectul de extindere a Ambulatoriului instituției medicale, ci în data de 16 ianuarie 2023, unitatea sanitară de pe malul Borcei a primit o donație de la Asociația “Mâini Deschise”, reprezentată de Elisei Dragu. Aceasta constă în 15 tărgi, 10 paturi, 10 cărucioare de transport și o masă ginecologică, după cum ne-a declarat administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai. Ele vor ajunge pe secții precum: Ginecologie, Cardiologie și Medicină de urgență.

DONAȚIE PENTRU
SPITALUL JUDEȚEAN

230118- PROIECTE DE VIITOR PENTRU TINERII DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

“Consiliul Politic Național s-a desfășurat vineri, 13 Ianuarie la camera Senatului unde alături de toți președinții de organizații TSD din țară, am stabilit noul calendar politic pentru anul 2023. Am venit cu foarte multe noutăți și foarte multe proiecte pentru tinerii din Călărași și nu numai. În primul rând, la nivel național se vor desfășura două proiecte importante: “Caravana Educației și Caravana Medicală”. Caravana Educației a fost implementată la nivel național de Cezar Stancu, președintele sectorului 3 al Organizației de Tineret București, anul trecut această caravană a fost prezentă și la Călărași în localitatea Vâlcelele și Independența unde am participat și noi cu un număr impresionant de tineri. În cadrul acestei caravane, copiii au primit meditații și au fost pregătiți suplimentar pentru educația școlară. Caravana Medicală va fi implementată anul acesta, nu am foarte multe detalii dar cu siguranța va exista un laborator de analize unde tinerii și nu numai vor avea acces la analize gratuite și cu siguranță unde va fi cazul se vor face recomandări către medici specialiști.

PROIECTE DE VIITOR
PENTRU TINERI

230120- SECȚIA DE PEDIATRIE DIN SPITALUL JUDEȚEAN ESTE PLINĂ AFLĂ MAI MULTE

“În ultimele 3/4 săptămâni, a crescut fantastic numărul de viroze respiratorii. Pe de altă parte, sunt două componente aici: una este, într-adevăr, toată secția Pediatrie a fost suprasolicitată, pe de altă parte, în continuare avem un deficit major de medici pediatrii. Am discutat cu Serviciul de Ambulanță și cu reprezentanții Spitalului din Slobozia și am trimis către ei, pentru că și ei la rândul lor, în anumite zile, trimit către noi, pentru consulturi. Este un disconfort, dar au fost multe discuții. Pentru că nu au competențe. Este o chestie de lege, vă pot spune că serviciile se asigură într-un ritm al unei situații în care nu este într-un grad de normalitate în ceea ce privește cazuistica.” a precizat Bogdan Mihai, administratorul CJ Călărași în cadrul unei conferințe de presă.

SECȚIA DE PEDIATRIE DIN
SPITALUL JUDEȚEAN ESTE PLINĂ

230121- A FOST TURNAT PRIMUL STRAT DE ASFALT, PE PASAJUL DRAJNA AFLĂ MAI MULTE

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunţat, pe o reţea socială, că a fost aşternut primul strat de asfalt peste structura pasajului de la Drajna. Potrivit acestuia, dacă antreprenorul pasajului Drajna își menține ritmul bun de lucru, această investiţie se va finaliza înainte de termen. Până la acest moment, a fost realizată hidroizolația pe placa de suprabetonare a pasajului şi a fost așternut primul strat de asfalt peste structura pasajului.

STRAT DE ASFALT
PE PASAJUL DRAJNA

230121- SENATOR PSD: “SUSŢINEM, ÎN CONTINUARE, TAXAREA MARILOR AVERI” AFLĂ MAI MULTE

„Susținem în continuare taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene! În ultima perioadă oamenii cu venituri reduse s-au aflat în pericolul de a-şi pierde locul de muncă și încă rezistă cu greu în fața acestui val de scumpiri, în timp ce deținătorii marilor averi nu resimt aproape deloc aceste schimbări. PSD nu poate fi de acord cu asta”, a scris parlamentarul călărăşean, pe Facebook.

SENATOR PSD: “SUSŢINEM
TAXAREA MARILOR AVERI”

230122- P.STĂNESCU: ROTAȚIA GUVERNAMENTALĂ TREBUIE SĂ ASIGURE O ADMINISTRARE EFICIENTĂ AFLĂ MAI MULTE

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că în anul 2022, unul plin de provocări la nivel național și regional, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorități a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere. Tot acesta afirmă că alianța trebuie să continue, în scopul unei bune guvernări. Am reușit de mai multe ori să ținem în frâu conflictele sau să le menținem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens.

ROTAȚIA GUVERNAMENTALĂ VA
ASIGURA O ADMINISTRARE EFICIENTĂ

230121- TESTĂRI GRATUITE PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI DE COL UTERIN AFLĂ MAI MULTE

Femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani, cu domiciliul în Călărași, pot solicita testări gratuite Babeș-Papanicolau şi HPV. Cancerul de col uterin poate fi prevenit printr-o testare simplă, nedureroasă, care se poate efectua în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Instituţia sanitară a devenit centru afiliat al proiectului SCCUT (Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce), din luna iunie a anului 2022. Programările se pot face la numerele de telefon 0242.920/0242.921, între orele 08:00-09:30 si 14:00-15:00.

TESTĂRI GRATUITE
CANCER DE COL UTERIN

230130- ACȚIUNEA DE DONARE DE SÂNGE INIȚIATĂ DE TSD, UN REAL SUCCES AFLĂ MAI MULTE

“Ziua în care donăm sânge pentru viață”, acțiunea inițiată de Tineretul Social Democrat, a avut loc azi, 30 ianuarie. Aproximativ 50 de persoane s-au alăturat și au donat sânge  în prima zi a acțiunii, atât tinerii social-democrați, cât și locuitorii județului fiind îndemnați să doneze. Pe lângă sentimentul de satisfacție pe care îl au donatorii, aceștia prezintă un risc mai scăzut cu 30% de a face accident vascular, în timp ce, pentru pacienți reprezintă o nouă șansă. Totodată, în cadrul acestei acțiuni, tinerii social-democrați au lansat o provocare pentru TNL Călărași.

ACȚIUNEA DE DONARE DE SÂNGE
INIȚIATĂ DE TSD, UN REAL SUCCES

230202- CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI: ÎN ATENȚIA ELEVILOR DE CLASA A VIII-A AFLĂ MAI MULTE

Până la data de 24.03.2023 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare. Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore). Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023. Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023. Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023. Data prezentării candidaților la CNM unde au au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023.

CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN:
 PENTRU ELEVII DE CLASA A 8-A

230201- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ AFLĂ MAI MULTE

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii. Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ
A CITITULUI ÎMPREUNĂ

230201- NICUȘOR CIONOIU, LA REUNIUNEA GRUPURILOR PARLAMENTERE PSD AFLĂ MAI MULTE

 Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, a fost prezent la această întâlnire, alături președintele partidului, Marcel Ciolacu, secretarul general, Paul Stănescu, prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, liderii Grupurilor PSD, Ștefan Radu Oprea și Alfred Simonis, miniștrii, senatorii și deputații ai partidului. La acest eveniment important au fost prezentate măsurile care au fost luate până în acest moment de către miniștri PSD pentru a ridica standardul de viață românilor.

N.CIONOIU, LA REUNIUNEA
GRUPURILOR PARLAMENTERE PSD

230202- HRĂNIREA PORUMBEILOR, TAXATĂ DE AUTORITĂȚILE LOCALE AFLĂ MAI MULTE

Călărașiul urmează exemplul Timișoarei și adoptă legea locală care interzice hrănirea animalelor și mai nou a păsărilor fără stăpân de pe domeniul public. Nu puțini sunt cei s-au arătat deranjați de mizeria lăsată de păsările hrănite cu resturi alimentare sau  mizeria lăsată pe clădiri și mașini. Sancțiunile sunt prevăzute în Hotărârea nr. 125 din 2022. Gestul i-ar putea costa pe cei care încalcă legea, amenzi cuprinse între 500 – 1000 lei.

HRĂNIREA
PORUMBEILOR

230202- “SE PARE CĂ JUCAȚI PING-PONG CU SPITALUL” AFLĂ MAI MULTE

Ba vrem medici la Călăraşi, ba nu mai vrem. Cel puţin, asta au lăsat unii consilieri judeţeni să se înţeleagă, în şedinţa din data de 31 ianuarie 2023. Fix la debutul şedinţei ordinare, s-a încercat completarea ordinii de zi cu un proiect de hotărâre care prevedea stabilirea şi acordarea unor stimulente financiare lunare, în valoare de 1.000 de lei, medicilor navetişti, lucru necesar pentru a nu pierde specialiştii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, instituţie care oricum se confruntă cu un deficit de resursă umană pe secţii precum ATI, Cardiologie, Neurologie şi Pediatrie. Consilierul PSD, Liviu Vîrtejanu a fost primul care a propus ca acest proiect de hotărâre să fie votat într-o altă şedinţă. El a solicitat o analiză a salariilor medicilor. De acord cu acesta au fost şi cei doi consilieri ai PRO România, Virgil Dumbravă şi Răzvan Meseşeanu.

“SE PARE CĂ JUCAȚI
PING-PONG CU SPITALUL”

230202- CĂLĂRAȘI: DEVINE GRIPA AVIARĂ O AMENINȚARE? AFLĂ MAI MULTE

“Gripa aviară” este o boală infecțioasă cauzată de virusuri din familia Orthomyxoviridae și afectează în principal păsări domestice și sălbatice. În unele cazuri, poate fi transmis la oameni și poate cauza o boală gravă. Este important să se ia măsuri de control și prevenție pentru a preveni răspândirea. Județul Călărași, din fericire, este ferit de acest virus infecțios, nu s-au mai înregistrat cazuri din noiembrie 2021. “Suntem în liniște epidemiologică, dar impactul pe care îl poate avea acestă boală ar fi destul de puternic din cauza încărcăturii foarte mari în ceea ce privește numărul de exploatații comerciale. Avem 36 de exploatații comerciale și exploatațiile individuale, într-un număr de peste 130 000. Impactul ar fi destul de puternic cu atât mai mult cu cât ar evolua în județele limitrofe.

CĂLĂRAȘI: DEVINE GRIPA
AVIARĂ O AMENINȚARE?

230203- RECENSĂMÂNTUL DIN 2021 - REZULTATE PROVIZORII AFLĂ MAI MULTE

Din punctul de vedere al mărimii populaţiei rezidente, judeţul Călăraşi se situează pe locul 34 în ierarhia judeţelor. Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat la nivelul județului Călărași. Vârsta medie a populaţiei rezidente crescând la 42,4 ani (față de 41,1 ani la RPL2011). Față de vârsta medie pe țară, vârsta medie a județului nostru este egală (42,4 ani). În ierarhizarea județelor după vârsta medie la RPL2021, județul Călăraşi se plasează pe locul 22.

RECENSĂMÂNTUL 2021
REZULTATE PROVIZORII

230203- ECOAQUA VA FURNIZA APĂ POTABILĂ ÎN FUNDULEA ȘI ILEANA AFLĂ MAI MULTE

Ca urmare a emiterii ordinului administrativ de începere pentru contractul de lucrări „CL3”, din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași si Ialomița, în perioada 2014-2020, în data de 1 februarie 2023, a fost predat amplasamentul către constructori. Potivit Ecoaqua Călărași, obiectivele contractului de lucrări „CL3” sunt înființarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă în orașul Fundulea și comuna Ileana, dar și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Fundulea.

ECOAQUA VA FURNIZA APĂ
POTABILĂ ÎN FUNDULEA ȘI ILEANA

230203- PRIMUL CONSORȚIU EDUCAȚIONAL: “PREGĂTIM VIITORUL” AFLĂ MAI MULTE

Județul și municipiul Călărași, alături de județele Giurgiu și Teleorman, dar și de entități și instituții publice private, au pus bazele, în data de 2 februarie a.c., primului consorțiu pentru învățământ dual integrat. Scopul acestuia este de a asigura  formarea profesională de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și, ulterior, a unui loc de muncă stabil și bine plătit. La evenimentul de ieri, au participat și administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, viceprimarul Liviu Coman și inspectorul școlar general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă.

CONSORȚIU EDUCAȚIONAL:
“PREGĂTIM VIITORUL”

230206- PROIECTE PENTRU REALIZAREA CENTRELOR DE ZI PENTRU COPIII AFLAȚI ÎN SITUAȚII DE RISC AFLĂ MAI MULTE

În urmă cu puțin timp Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse a anunțat că se va prelungi perioada în care primăriile sau primăriile împreună cu ONG-urile licențiate în domeniul social din toată țara pot depune proiecte pentru realizarea centrelor de zi pentru copiii aflați în situații de risc. “Prelungim perioada în care primăriile sau primăriile împreună cu ONG-urile licențiate în domeniul social din toată țara pot depune proiecte pentru realizarea centrelor de zi pentru copiii aflați în situații de risc.

REALIZAREA CENTRELOR DE ZI
PENTRU COPIII ÎN SITUAȚII DE RISC

230206- CIONOIU: RĂSPUNS LA ATACUL PNL ADRESAT LUI ADRIAN CÂCIU AFLĂ MAI MULTE

Partidul condus de premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, 3 februarie, că dacă PSD îşi doreşte să îi ajute pe români, atunci „aşteptăm de la ministrul de Finanţe de la PSD, Adrian Câciu, un plan pentru scăderea inflaţiei şi pentru ca România să se împrumute la dobânzi mai mici”. Anunțul a venit după ce PSD a susținut că este nevoie de taxa de solidaritate pentru scăderea impozitării muncii.

CIONOIU: RĂSPUNS
LA ATACUL PNL

230206- ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN AFLĂ MAI MULTE

Anual, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul de implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancer. Obiectivul este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune.

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ
ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN

230208- COMITETUL EXECUTIV NAȚIONAL AL ORGANIZAȚIEI NAȚIONALE A FEMEILOR SOCIAL-DEMOCRATE, ÎNTRUNIT LA BUCUREȘTI AFLĂ MAI MULTE

“Cele mai puternice doamne ale României dezbat astăzi strategia de promovare a femeilor pe listele alegerilor locale, situația femeilor din mediul rural, prin orientarea lor către activități practice care să ducă la câștig material și financiar în conditiile dificile ale crizei economice, sociale și de sănătate, precum și calendarul acțiunilor politice pe 2023. O întâlnire pe care o așteptăm toate de foarte mult timp și care reprezintă acțiune, unitate și voință”, declară Marinela Voivozeanu.

COMITETUL EXECUTIV ONFSD
ÎNTRUNIT LA BUCUREȘTI

230209- EVENIMENT DE TEATRU CARITABIL “MARELE DEMNITAR” ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

“Avem bucuria si plăcerea să vă invitam la un eveniment de teatru caritabil “Marele demnitar” , vineri 24 februarie între orele16:00-17:30 la Sala Barbu Știrbei. Evenimentul este organizat de catre DGASPC Călărași, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, OFSD filiala Municipiului Călărași și invitații săi, trupa de actori amatori a Teatrului Independent Arthesium. Scopul evenimentului este dotarea Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități cu aparatură necesara pentru o recuperare mai eficientă a copiilor care beneficiază de serviciile centrului. Accesul se face pe baza invitațiilor și a donațiilor oferite de cei care doresc sa fie prezenți!Hai să fie despre noi și despre momentele bune din viata noastră!Vă așteptăm alături de noi!” este mesajul postat pe pagina de socilizare OFSD Călărași.

TEATRU CARITABIL
“MARELE DEMNITAR”

230210- PRIMAR PSD PREMIAT DE CĂTRE ASOCIAȚIA COMUNELOR DIN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Primarul PSD al comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu a fost premiat cu Ordinul de merit și Trofeul ,,Dinu Săraru” de către Asociația Comunelor din România în cadrul Adunării Generale care a avut loc la București în perioada 5-8 februarie 2023 – în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru asumarea statutului de factor al păcii sociale și pentru dezvoltarea politicilor de susținere a familiei. Primarul Nicolae Râjnoveanu este al 3 – lea cel mai longeviv primar din județul Călărași, aflându-se la cel de-al șaselea mandat consecutiv.

PRIMAR PREMIAT DE
ASOCIAȚIA COMUNELOR

230210- PRIORITĂŢILE PRIMĂRIEI CĂLĂRAŞI, PE ANUL 2023 AFLĂ MAI MULTE

“Aşa cum am început în 2020, şi în prezent, vom merge pe infrastructură rutieră, pe locuri de joacă, vom schimba anumite canalizări, vom face canalizări. Avem nevoi multiple şi promisiuni pe care trebuie să le ducem la îndeplinire. Trebuie să finalizăm Bazarul şi o să facem acest lucru în curând, că la sfârşitul lunii sau cel mult 15 martie. Lucrăm la Piaţa Unirii, dar acolo am întâmpinat tot felul de probleme, din punct de vedere juridic şi procedural. Ţinta noastră, aşa cum v-am spus, este de a acoperi, de a finaliza toate proiectele europene, până la 31 decembrie 2023. Staff-ul din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi administratorul public lucrează pe PNRR, pentru că trebuie să dăm drumul la documentaţie şi să folosim banii.

PRIORITĂŢILE
PRIMĂRIEI CĂLĂRAŞI

230213- FONDURI EUROPENE, PENTRU BICICLETE INTELIGENTE, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călăraşi va achiziţiona 196 de biciclete inteligente, din care 6 sunt destinate persoanelor cu handicap, dar şi şase triciclete pentru vârstnici, cu fonduri europene. Potrivit declaraţiilor edilului Marius Dulce, încă nu se ştie data exactă în care cetăţenii se vor putea relaxa prin intermediul plimbărilor pe două roţi, însă după luna aprilie a acestui an sistemul de bike-sharing ar putea deveni functional. În mai multe zone ale Călăraşiului, au fost amplasate, încă de anul trecut, 19 staţii inteligente automatizate de biciclete.

FONDURI EUROPENE,
PENTRU BIKE-SHARING

230214- CIONOIU: PLAFONAREA PREȚURILOR LA ENERGIE ȘI GAZE ESTE SOLUȚIA CORECTĂ AFLĂ MAI MULTE

PSD este singura formațiune parlamentară care a depus în Parlament un proiect de lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021. Acest lucru implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.

CIONOIU: PLAFONAREA
ESTE SOLUȚIA CORECTĂ

230214- V.NEGRESCU: ROMÂNIA TREBUIE SĂ ÎȘI PROPUNĂ O OPTIMIZARE MAI AMPLĂ A PNRR AFLĂ MAI MULTE

“Mă bucur că, prin eforturile Grupului Social Democrat din Parlamentul European, și cu sprijinul raportorilor, amendamentul meu și al colegilor din Partidul Social Democrat, datorită căruia planurile pot fi modificate mai ușor, a fost integrat în forma finală a regulamentului, agreată cu celelalte instituții europene. Astfel, dacă un stat membru poate demonstra impactul generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de fluxurile comerciale globale, acesta va putea modifica atât proiectele, cât și reformele din plan, până la data de 30 aprilie anul acesta. De aceea cred că România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

NEGRESCU: O OPTIMIZARE
MAI AMPLĂ A PNRR

230215- ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII CELEBRATĂ LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

“Utimele zile au însemnat, Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași, a fost ziua dăruirii cărții, astăzi ziua națională a lecturii și pentru că cei mici sunt în vacanță ne-am hotărât să scoatem noi biblioteca din sediu și să o aducem în sânul comunității. Suntem prezenți în zonele aglomerate ale orașului pentru a dărui oamenilor cărți și câte un semn de carte drept mulțumire și apreciere pentru că de fiecare dată trec pragul Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu din Călărași. În cadrul bibliotecii vor fi două ateliere cu copiii din municipiul Călărași de la școlile și grădinițele din oraș și sperăm că vom reuși să punctăm frumos această zi pe care o așteptăm cu mult drag” , a declarat Marinela Voivozeanu manager Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași.

ZIUA LECTURII
LA CĂLĂRAȘI

230216- GABRIELA FIREA: COPIII AU NEVOIE DE PROTECȚIE TOT TIMPUL AFLĂ MAI MULTE

În 15 februarie, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții celor două ministere, doamnele ministru Gabriela Firea și Ligia Deca, secretarii de stat din Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis și Sorin Ion, președintele ANPDCA, Elena Tudor, secretarul de stat MFTES, Anca Hendea, secretarul de stat ANES, Luminița Popescu, subsecretarul de stat ANES, Simona Butacu, din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. “Copiii au nevoie de protecție tot timpul, indiferent dacă sunt acasă, în familie, la școală, sub supravegherea cadrelor didactice, sau chiar pe stradă, când teoretic este de unul singur.

G.FIREA: COPIII AU
NEVOIE DE PROTECȚIE

230217- CJ CĂLĂRAȘI PREZENT LA LUCRĂRILE ADUNĂRII GENERALE A CONSILIILOR JUDEȚENE DIN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Vicepreședintele Mihăiță Beștea a reprezentat Consiliul Județean Călărași la Lucrările Adunării Generale a Consiliilor Județene din România ( UNCJR ) de la Sibiu în perioada 15- 16 februarie 2023. Evenimentul a adus alături peste 35 de președinți ai consiliilor județene din România împreună cu prim-ministrul României- Nicolae-Ionel Ciucă, vicepreședintele Senatului – Paul Stănescu, președintele Comisiei pentru buget – Nicolae Neagu, ministrul finanțelor- Adrian Câciu, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației – Cseke Attila, ministrul educației – Ligia Deca, Alina Ștefania Gorghiu- președintele Senatului.

CJ LA ADUNĂREA GENERALĂ
A CONSILIILOR JUDEȚENE

230216- PERFORMANȚĂ PENTRU ECHIPA DE ROBOTICĂ A CN “BARBU ȘTIRBEI” CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Echipa de robotică a Colegiului Național “Barbu Știrbei” din Călărași a participat cu succes la competiția regională FTC – First Tech Challenge, numită Power Play. În cadrul competiției, desfășurată în perioada 12-15 februarie, echipa a câștigat 5 din cele 6 meciuri jucate și s-a clasat pe locul 9, obținând astfel biletul pentru faza națională, care va avea loc în perioada 10-12 martie.

PERFORMANȚĂ PENTRU
ECHIPA DE ROBOTICĂ

230217- ION SAMOILĂ: ANUL 2023 ESTE UN AN IMPORTANT PENTRU DEZVOLTAREA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În cadrul conferinței de presă organizată la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Samoilă, a prezentat mai multe informații despre proiectele importante care urmează să fie implementate în acest an privind modernizarea infrastructurii rutiere din județul Călărași. Printre acestea, unul dintre cele mai importante este reabilitarea a cinci drumuri județene. Samoilă a subliniat faptul că reabilitarea drumurilor județene este o prioritate majoră pentru administrația județeană, deoarece acestea reprezintă artere importante pentru transportul de persoane și mărfuri, în special pentru zonele rurale. Prin urmare, este esențial să se investească în modernizarea infrastructurii rutiere pentru a spori accesibilitatea și siguranța pentru toți participanții la trafic.

SAMOILĂ: 2023 AN IMPORTANT
PENTRU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

230217- SUTE DE CĂLĂRĂȘENI S-AU ALĂTURAT CAMPANIEI “AVEM ACELAȘI SÂNGE” AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 17 februarie 2023, în foaierul Centrului de Cultură și Creație Călărași, sute de călărășeni s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Avem același sânge”, astfel la ora 13:00 s-au înregistrat peste 250 donatori. Campania națională de donare de sânge inițiată de Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an. Sub sloganul „Avem același sânge” scopul fiind acela de a ajuta pacienții care au mare nevoie de sânge. La evenimentul care a avut loc în foaierul Consiliului Județean, a participat un număr considerabil de persoane pentru a-i susține pe cei a căror viață depinde de o transfuzie de sânge. Cele 12 paturi amenajate împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine Călărași, s-au dovedit a fi insuficiente pentru succesul real al acestei acțiuni.

ALĂTURI DE CAMPANIA
“AVEM ACELAȘI SÂNGE”

230220- LOTUL NAȚIONAL DE BOX JUNIORI AL ROMÂNIEI SE ANTRENEAZĂ LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Lotul național de box juniori al României se antrenează la Călărași. Cu această ocazie primarul municipiului Călărași Marius Dulce i-a vizitat pe componenții lotului național de box juniori al țării noastre. Este deja cunoscut faptul că echipa călărășeană de box face performanță și reușește de fiecare dată când participă la competiții să aducă rezultate memorabile. “La invitația președintelui Federației Române de Box, domnul Vasile Cîtea, i-am vizitat pe componenții lotului național de box juniori al țării noastre, aflat într-un stagiu de pregătire la Călărași. Din stafful tehnic coordonat de Radu Zarif fac parte și frații, Valentin Anghel Georgian Anghel, antrenori, de numele cărora se leagă performanțele obținute în ultimii ani, în plan intern și internațional, de tinerii pugiliști călărășeni. La această întâlnire, la care a fost prezent și directorul CSM

LOTUL DE BOX
JUNIORI LA CĂLĂRAȘI

230222- DE DRAGOBETE, TSD IUBEȘTE ROMÂNEȘTE AFLĂ MAI MULTE

”Într-adevăr, TSD iubește românește de Dragobete. Am pregătit multe surprize pentru locuitori atât pe teren, cât și în online. Am început cu un concurs pe pagina oficială a Organizației Județene a Tineretului Social-Democrat. Puteți accesa pagina de Facebook pentru a afla detalii referitoare la concursul în urma căruia puteți câștiga o cină romantică. În ceea ce privește activitățile fizice, am pregătit Caravana Dragostei Românești. Bineînțeles, la evenimentele  din Piață Big și de pe raza județului ni se va alătura simbolul dragostei, Cupidon. 500 de trandafiri roșii așteaptă să fie înmânați cuplurilor îndrăgostite în zilele următoare. În ceea ce privește desfășurătorul activităților, mâine, 23 februarie, vom fi prezenți la ora 12:00 în Lehliu-Gară, la ora 14:00 la Fundulea și, mai apoi, la Budești. Pe 24 februarie, dragostea va ajunge în municipiul Călărași în zona Orizont la ora 11:00.

DE DRAGOBETE, TSD
IUBEȘTE ROMÂNEȘTE

Controale ITM - muncă nedeclarată

230202- CONTROALE ITM CĂLĂRAȘI ÎN VEDEREA MUNCII NEDECLARATE

Comunitate construită cu oameni dedicați

230202- MARIUS DULCE: O COMUNITATE PUTERNICĂ SE CONSTRUIEȘTE CU OAMENI DEDICAȚI ȘI VALOROȘI

Peisaj de iarnă la Zoo Călărași

230201- PEISAJ DE IARNĂ, LA ZOO CĂLĂRAȘI

Donarea de sânge, un act de caritate

230201- DONAREA DE SÂNGE, UN ACT DE CARITATE