ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

MARTIE

APRILIE

MAI

ARHIVA MARTIEARHIVA APRILIEARHIVA MAI

IUNIE

IULIE

AUGUST

ARHIVA IUNIEARHIVA IULIEARHIVA AUGUST

Alte stiri locale

230619- EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. A ÎNCEPUT PROBA SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂAFLĂ MAI MULTE

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită în fiecare an pe 15 mai, a fost o ocazie specială pentru organizația femeilor social-democrate din Călărași, care au marcat această zi într-un mod deosebit. Organizația politică a  femeilor social democrate (OFSD) a avut un rol important în promovarea valorilor familiei și a căsniciei durabile în comunitate. Președinta OFSD, Marinela Voivozeanu, a fost în centrul atenției, vizitând mai multe familii din județul Călărași care au reușit să păstreze căsnicia ca pe o comoară în viețile lor. Aceste povești de succes pot fi considerate basme moderne, cu trăiri emoționante și cu un puternic simbolism al călătoriei prin caruselul vieții, cu toate încercările pe care le-a adus.

A ÎNCEPUT EVALUAREA
NAȚIONALĂ 2023

230619- CUPA TSD LA FOTBAL SE APROPIE DE MAREA FINALĂ AFLĂ MAI MULTE

Cupa TSD la fotbal, evenimentul organizat de TSD România, a continuat sâmbătă, 17 iunie a.c., la Independeța. Și de data aceasta, competiția s-a desfășurat în spiritul fair-play-ului, câștigătorii fiind jucătorii echipei din Cuza-Vodă. Cele 8 echipe s-au întrecut la Independența, unde reprezentații comunelor, gazdele evenimentului, Gabriel Radulescu și viceprimarul Gabriel Cristian, Muscalu Geanina (Cuza-Vodă), Nicu Păun (Grădiștea), Tibi Mihaie (Alexandru Odobescu), Alexandru Tatu (Vâlcelele), Raiu Marian (Ciocănești), Zardova Cristian (Ștefan-Vodă), Dulce Laurentiu (municipiul Călărași) și-au încurajat echipele de pe margine.

CUPA TSD
LA FOTBAL

230619- ȘCOALA DE VARĂ LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2023 ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VI a. Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante: Cunoaşterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos. Cunoaşterea principalelor situri arheologice din judeţul Călăraşi.

ȘCOALA DE VARĂ LA MUZEUL
DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI

230622- LIDERUL PSD CĂLĂRAȘI, NEMULȚUMIT DE PARLAMENTARII PSD AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași, prezent la conferința organizației județene a Partidului Social Democrat de astăzi, 22 iunie, și-a prezentat activitatea politică din ultima perioadă. Printre lucrurile pozitive din activitatea politică, Iliuță a expus  aspectele mai puțin plăcute cu care se confruntă în ceea ce privește parlamentarii PSD. Întrebat în conferință despre activitatea parlamentarilor și audiențele acestora din teritoriu, liderul formațiunii politice a dat un răspuns evaziv, dar a lăsat să se înțeleagă că nu este foarte mulțumit de aceștia. Acesta a declarat despre unul dintre parlamentari că “a fugit cu scaunul” și că ar mai putea fi urmat de încă unul. Fără îndoială, Iliuță s-a referit la Dumitru Coarnă, deputatul ales pe listele PSD în 2020, care s-a descotorosit rapid de echipa care l-a sprijinit.

LIDERUL PSD CĂLĂRAȘI,
NEMULȚUMIT DE PARLAMENTARI

230620- SIMPOZIONUL MEDFEST, UN REAL SUCCES ÎN RÂNDUL CADRELOR MEDICALE AFLĂ MAI MULTE

Luni, 19 iunie a.c., începând cu ora 16:00, simpozionul MedFest și-a deschis “porțile”. Aproximativ 500 de cadre medicale și autorități locale au fost prezente la acțiunea inițiată de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai. Ora 16:00 a marcat deschiderea celui mai important eveniment medico-sanitar de până acum din județul Călărași, acesta fiind prezentat de jurnalista Carla Tănasie. Pe rând, pe scenă au urcat personalități importante din domeniul sănătății: ministrul sănătății, Alexandru Rafila, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, profesor doctor Viorel Jinga, prorectorul aceleiași instituții, profesor universitar doctor Cătălina Poiana, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Beatrice Mahler,  printre multe alte persoane.

SIMPOZIONUL
MEDFEST LA CĂLĂRAȘI

230622- MARCEL CIOLACU: VOM LUPTA PENTRU PRODUSE DE BAZĂ CU PREȚURI MAI MICI AFLĂ MAI MULTE

În deschiderea ședinței de Guvern din data de 22 iunie 2023, premierul Marcel Ciolacu a adus o veste bună pentru cetățeni. Premierul a anunțat că a primit răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea privind schema de reducerea a prețurilor la alimentele de bază. Acesta a explicat că discuțiile cu asociațiile comercianților au avut un rezultat pozitiv. Totodată premierul a anunțat faptul că mandatul său este despre o guvernare care să crească accesul la alimentele de bază.

CIOLACU: PREȚURI MAI MICI
LA PRODUSELE DE BAZĂ

230625- ÎNCEPE EXAMENUL NAȚIONAL DE BACALAUREAT 2023 AFLĂ MAI MULTE

Absolvenții clasei a XII-a vor susține Examenul Național de Bacalaureat 2023. Examenul național de bacalaureat 2023 se va desfăşura în conformitate cu prevederile OME nr. 5.242/2022 și ale Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin OMECTS nr. 4.799/2010). În județul Călărași, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1382 de candidați.

ÎNCEPE EXAMENUL NAȚIONAL
DE BACALAUREAT 2023

230626- ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL, ONORATĂ LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Drapelul național este sărbătorit pe 26 iunie, întrucât, în această zi, în 1848, guvernul revoluționar de atunci a decretat că Tricolorul roşu, galben şi albastru reprezintă steagul naţional al tuturor românilor. Conform legii, această zi este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative. Cele trei culori care apar pe steag ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul şi se regăsesc şi pe diverse structuri de scuturi şi steme.

ZIUA DRAPELULUI
NAȚIONAL

230626- PARLAMENTARII AU VOTAT - PENSIILE SPECIALE ELIMINATE AFLĂ MAI MULTE

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit luni într-o şedinţă comună pentru a vota, în regim de urgență, proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, cunoscute și ca pensii de serviciu. Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat cu 382 de voturi „pentru”, trei abțineri, iar alți trei nu au votat deși au fost prezenți. Premierul Marcel Ciolacu și-a asumat succesul criticând guvernările de dreapta din ultimii ani, despre care spune că nu au reușit să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor. El a precizat că următoarea țintă a guvernului său va fi cumulul pensiei cu salariul, cu excepția câtorva categorii precum actorii sau profesorii universitari.

PARLAMENTARII AU VOTAT
PENSIILE SPECIALE ELIMINATE

230606- VALORILE DANSULUI ROMÂNESC “CU PAȘI MICI PE SCENA MARE” AFLĂ MAI MULTE

S-a desfășurat Concursul Interjudețean de Dans Popular “Cu pași mici pe scena mare” ediția a-VII-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Centrul de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași, manifestare la care au participat ansamblurile de dans popular formate din preșcolarii grădinițelor din județul Călărași. Scopul acestui concurs este pentru a valoriza tradiția și creația artistică populară, pentru amplificarea și revigorarea activităților la nivelul educației timpurii în contextul socio-cultural actual. Anul acesta s-au înscris în concurs 15 formații de dans popular, preșcolari din grădinițele județului Călărași.

CU PAȘI MICI
PE SCENA MARE

230607- LABORATORUL SMART AL BIBLIOTECII JUDEȚENE TE ADUCE MAI APROAPE DE TEHNOLOGIE AFLĂ MAI MULTE

Biblioteca Județeană Călărași dă startul înscrierilor pentru cursurile organizate în Laboratorul Smart. SmartLab Călărași este un proiect inițiat de Consiliul Judetean Calarasi, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate și derulat de Biblioteca Județeană Călărași. Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile, respectiv, 2 grupe de curs, fiecare grupă va fi formată din maxim 15 persoane, cu vârstele între 10-14 ani.

LABORATORUL SMART
MAI APROAPE DE TEHNOLOGIE

230607- MICROBUZE ELECTRICE ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, PENTRU TRANSPORTUL ELEVILOR AFLĂ MAI MULTE

Marți, 6 iunie, este o nouă zi de grevă generală în școli și grădinițe. Până astăzi, elevii și profesorii au fost în vacanța începută joi, de Ziua Copilului. Federațiile sindicale au anunțat, într-un comunicat de presă, duminică, 4 iunie, că va continua greva generală din Educație. Sindicatele l-au acuzat sâmbătă, 3 iunie, pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, că a dat informații incorecte într-un comunicat oficial: ele nu au fost de acord cu eșalonarea creșterilor salariale pe 3 ani, prin noua lege a salarizării.

MICROBUZE ELECTRICE,
PENTRU TRANSPORTUL ELEVILOR

230703- ECHIPA TSD CUZA VODĂ, CALIFICATĂ LA REGIONALA CUPEI TSD AFLĂ MAI MULTE

Vineri, 30 iunie a.c., Cuza-Vodă a devenit câștigătoarea Cupei TSD la fotbal din județul Călărași! Începând cu ora 16:00, finala mică și mare s-au disputat pe Stadionul Municipal “Ion Comșa” din Călărași. În urma meciurilor din weekend-urile trecute în care au fost implicați peste 300 de fotbaliști, Cuza-Vodă, Modelu, Lehliu-Gară și Ulmeni au participat la etapa finală. Localitatea Cuza-Vodă s-a impus în fața reprezentantelor celorlalte comune, sâmbătă, 1 iulie a.c., reprezentând județul Călărași în cadrul fazei regionale pe terenul de la Mioveni, județul Argeș.

ECHIPA TSD CUZA VODĂ,
LA REGIONALA CUPEI TSD

230703- ÎNCASĂRI CRESCUTE PENTRU TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE AFLĂ MAI MULTE

Calendar nou Evaluare Națională 2023: Până în 13 iunie 2023 – Înscrierea la Evaluarea Națională 2023, 19 iunie 2023 – Limba și literatura română – probă scrisă, 21 iunie 2023 – Matematica – probă scrisă, 22 iunie 2023 – Limba și literatura maternă – probă scrisă, 28 iunie 2023 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

ÎNCASĂRI CRESCUTE PENTRU
TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE

230703- DANUBIUS MOTOR FEST - EXPLOZIE DE ENERGIE AFLĂ MAI MULTE

Danubius Motor Fest a fost un eveniment impresionant, desfășurat în perioada 30 iunie – 1 iulie 2023, care a atras mii de pasionați de motociclete din întreaga țară la Călărași. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, festivalul a fost o adevărată explozie de energie și rock.Două zile pline de emoție și entuziasm au făcut ca participanții să se simtă parte a unei comunități unite de aceeași pasiune pentru motociclism și muzica rock. Cu spectacolele muzicale ale unor trupe legendare, cum ar fi Trupa Antract, Trooper, Phoenix, White Mahala, Bucovina și Cargo, atmosfera a atins cote maxime.

DANUBIUS
MOTOR FEST

230704- DEȘEURI RECICLABILE ABANDONATE PE O STRADĂ DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Polițiștii locali ai Direcției Control Comercial și Protecția Mediului au depistat, în data de 30 iunie 2023, în timp ce patrulau pe Bulevardul Republicii, o cantitate foarte mare de deșeuri reciclabile, respectiv cutii și ambalaje din carton abandonate lângă pubelele de colectare a gunoiului menajer (platforma de la intersecția cu strada Doina și platforma de lângă fostul Ostrovit S.A.). În urma verificărilor efectuate la fața locului, au fost identificați trei agenți economici din municipiul Călărași, din care doi retaileri economici și o farmacie, de la care proveneau cutiile și ambalajele din carton. Fiecare dintre aceștia a fost sancționat de către polițiștii locali, în baza O.U.G. 92/2021, pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public, cu amendă de 50.000 de lei.

DEȘEURI RECICLABILE
ABANDONATE

230704- CREȘTERI DE VENIT PENTRU SALARIAȚI DIN SISTEMUL MEDICAL AFLĂ MAI MULTE

“Așa cum am promis, am aprobat o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale. Totodată, am luat măsuri ca toți angajații din sănătate să beneficieze de vouchere de vacanță și de concediul de odihnă la care au dreptul. Pentru a asigura personalul necesar în spitale și în toate unitățile sanitare, am decis organizarea de concursuri pentru ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante din sistemul medical. La fel ca în cazul Educației, reușim – într-un timp scurt – să luăm decizii corecte, să reparăm inechitățile vechi și să oferim condițiile necesare cadrelor medicale pentru ca românii în suferință să fie cât mai bine îngrijiți” a declarat primul ministru Marcel Ciolacu.

CREȘTERI DE VENIT PENTRU
SALARIAȚI DIN SISTEMUL MEDICAL

230704- ZIUA INDEPENDENȚEI STATELOR UNITE ALE AMERICII AFLĂ MAI MULTE

4 iulie 2023 marchează cea de-a 247-a aniversare de la întemeierea Statelor Unite ale Americii. În țara tuturor posibilităților este o sărbătoare federală încă din anul 1941. În fiecare an, parade, artificii, carnavaluri, târguri, discursuri politice și numeroase ceremonii marchează această zi. Hollywood, Super Bowl, visul american sunt câteva aspecte care caracterizează cele 50 de state. De la români stabiliți peste ocean, la indieni, arabi și chinezi, “țara tuturor posibilităților” înglobează o multitudine de naționalități. Poate acesta este adevăratul succes, secretul datorită căruia coloniile, odată aflate sub stăpânirea Imperiului Britanic, au dus la crearea unei puteri globale. De la Primul Război Mondial, până la actuala conflagrație dintre Rusia și Ucraina, se pare că Statele Unite ale Americii își păstrează titlul de “o mare putere”.

ZIUA INDEPENDENȚEI
STATELOR UNITE ALE AMERICII

230705- PROIECT DE ANVERGURA - REABILITAREA DN4 ÎN OLTENIȚA AFLĂ MAI MULTE

Reabilitarea DN 4 în Oltenița este un proiect de anvergură, menit să îmbunătățească condițiile de circulație și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă. Odată finalizată, această investiție va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală, facilitând accesul la servicii și atrăgând noi oportunități economice.Cel de-al doilea municipiu al județului Călărași beneficiază în prezent de importante lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, de către drumarii  din cadrul Societății Drumuri și Poduri Călărași. Cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Călărași, reparațiile pe tronsonul DN 4 (B-dul 22 Decembrie) au intrat în etapa finală.

PROIECT DE ANVERGURA
REABILITAREA DN4 ÎN OLTENIȚA

230705- VIZITĂ DE LUCRU A MINISTRULUI DEZVOLTĂRII, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Călărașiul a avut onoarea de a fi primul județ pe care ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației l-a vizitat în turul României. Acesta a fost condus de autoritățile locale în două puncte importante unde sunt concentrate investiții masive: Palatul Administrativ și Spitalul Județean.“Ne bucurăm că domnul ministru a răspuns la invitația colegilor de coaliție și a ales să viziteze pentru prima dată județul nostru. Aș spune că cel mai mare finanțator al județului Călărași este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Inclusiv Consiliului Județean este finanțat de acest minister pentru proiectele mari, precum noul corp al Spitalului Județean de Urgență și Palatul Prefecturii”, a declarat pentru Canal SUD președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

VIZITĂ DE LUCRU,
LA CĂLĂRAȘI

230706- PRESUPUSA FRAUDĂ DE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENȚĂ, EXPLICATĂ DE AUTORITĂȚI AFLĂ MAI MULTE

In urma acuzațiilor din mediul public făcute cu privire la așa-zisa fraudă din interiorul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”, în decursul zilei de joi, 6 iulie a.c., administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a făcut clarificări în ceea ce privește subiectul. Presupusa fraudă din bugetul asigurărilor de sănătate, în valoare de 4.405.306 lei, a fost adusă în atenția publicului la începutul săptămânii în curs, în urma numirii Florentinei Stamate drept manager interimar al Spitalului Județean de Urgență.

PRESUPUSA FRAUDĂ DE LA SJU,
EXPLICATĂ DE AUTORITĂȚI

230710- AU ÎNCEPUT CONTROALELE ÎN CENTRELE REZIDENȚIALE AFLĂ MAI MULTE

În contextul problemelor grave identificate la nivel național cu privire la desfășurarea activității unor centre rezidențiale, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, a emis ordinul nr. 101 din 07.07.2023 pentru dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor. Ca urmare a ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a emis ordinul nr. 355/10.07.2023 privind acțiunile de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, de stat sau private, din județul Călărași.

AU ÎNCEPUT CONTROALELE
ÎN CENTRELE REZIDENȚIALE

230711- CREȘTE VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ AFLĂ MAI MULTE

Veste bună pentru românii care primesc tichete de masă, valoarea acestora va creşte la 35 de lei de la 1 august 2023, urmând ca de la începutul lunii ianuarie a anului viitor tichetele de masă să ajungă la 40 de lei. Această creștere de cinci lei la valoarea tichetelor de masă va fi benefică pentru angajați, deoarece va crește puterea lor de cumpărare în ceea ce privește hrana și alimentele. În plus, această creștere a valorii tichetelor de masă ar putea ajuta la creșterea consumului în economie. Angajații care primesc aceste tichete ar putea fi mai încurajați să cumpere alimente și alte bunuri, având în vedere că vor avea mai mulți bani pentru a face aceste achiziții.

CREȘTE VALOAREA
TICHETELOR DE MASĂ

230706- ȘOC ÎN PSD CĂLĂRAȘI! MARINELA VOIVOZEANU DEMISĂ DIN FUNCȚIILE DEȚINUTE AFLĂ MAI MULTE

Conferința de presă organizată astăzi, 6 iulie, la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat, a fost marcată de mai multe subiecte de interes discutate de liderul formațiunii politice, Vasile Iliuță, și de administratorul public al județului, Bogdan Mihai. Primul subiect abordat în cadrul conferinței a fost demiterea președintei organizației județene a femeilor, Marinela Voivozeanu, nu doar din funcția politică, ci și din cea de manager a Bibliotecii Județene Al. Odobescu din Călărași. Această decizie a fost luată la nivelul Biroului Politic Județean, care s-a întrunit tot astăzi, și a implicat retragerea sprijinului politic al acesteia. Vasile Iliuță a anunțat că urmează o numire interimară pentru această funcție.

ȘOC ÎN
PSD CĂLĂRAȘI!

230714- MINISTRUL GABRIELA FIREA A DEMISIONAT AFLĂ MAI MULTE

Vineri, 14 iulie a.c., Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministră a Familiei în urma dezvăluirilor privind azilele groazei din Voluntari. Aceasta a acceptat vineri să demisioneze din Guvern după o discuție cu premierul și președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Într-un lung mesaj postat pe o rețea de socializare, Gabriela Firea susține că i-a fost fabricată o imagine negativă întrucât incomodează.

 GABRIELA FIREA
A DEMISIONAT

230713- NOI INVESTIȚII LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ AFLĂ MAI MULTE

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat contractul privind realizarea obiectivului de investiții la Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian privind extinderea infrastructurii de fluide medicale și instalarea de sisteme de detectare și alarmare incendii. Proiectul beneficiază de finanțare prin POIM/963/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale. „Am semnat un contract important pentru Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian, care prevede reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii de fluide medicale și a infrastructurii electrice necesare.

NOI INVESTIȚII LA SPITALUL
JUDEȚEAN DE URGENȚĂ

230714- GUVERNUL CIOLACU VREA SĂ CREASCĂ SALARIUL MINIM AFLĂ MAI MULTE

Guvernul trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de 4,4%, până la finalul acestui an. Pe primele 5 luni ale anului, deficitul a fost de 2,3% din PIB, ceea ce a aprins alarmele la nivelul Guvernului. Din acest motiv se pregătește un plan uriaș, care va presupune o reașezare a fiscalizării, dar și creșteri de impozite și taxe. Se pregătește măsura, susținută public de premierul Marcel Ciolacu, de impozitare cu 1% a marilor companii a căror cifră depășește 100 de milioane de euro, informează G4Media.

GUVERNUL CIOLACU VREA
SĂ CREASCĂ SALARIUL MINIM

230717- SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR PROIECTULUI DE GESTIONARE A DEȘEURILOR SOLIDE AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță sa întâlnit cu primarii din județul Călărași pentru a discuta problemele proiectului de gestionare a deșeurilor solide. Președintele Consiliului Judetean Călărași a organizat o serie de întâlniri de lucru alături de primarii din județul Călărași, în cadrul cărora s-a discutat despre soluționarea eventualelor neconcordanțe întâlnite în teren în timpul vizitei de monitorizare a proiectului “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Solide în județul Călărași”. Acest proiect beneficiază de finanțare prin POSM 2007-2013 și ulterior prin POIM 2014-2020.

SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR
DE GESTIONARE A DEȘEURILOR SOLIDE

230717- PSD A VOTAT NOII MINIȘTRI AI FAMILIEI ȘI MUNCII AFLĂ MAI MULTE

În urma demisiei Gabrielei Firea și a lui Marius Budai din fruntea Ministerului Familiei, respectiv Ministerului Muncii, Partidul Social Democrat s-a reunit în Consiliul Politic Naţional luni, 17 iulie a.c, începând cu ora 10.00. Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. La Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

NOII MINIȘTRI AI
FAMILIEI ȘI MUNCII

230718- TVA DE 5% PENTRU RUMEGUS, PELETE ȘI BRICHETE LEMN AFLĂ MAI MULTE

Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru rumeguş, pelete şi brichete din lemn era o măsură necesară, dar sectorul forestier are nevoie de o abordare integrată, nu "pe bucăţi", susţine Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR). Modificarea TVA era mai mult decât necesară „în condiţiile în care peste 3 milioane de gospodării din ţară se încălzesc cu lemne de foc sau produse derivate din lemn”.

TVA DE 5% PENTRU RUMEGUS,
PELETE ȘI BRICHETE LEMN

230725- PSD PROPUNE REDUCEREA DEFICITULUI AFLĂ MAI MULTE

Cabinetul Ciolacu dorește o reducere consistentă a aparatului de stat, respectiv desființarea a 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce ar aduce o reducere a cheltuielilor statului cu 8-10 miliarde de lei pe an. Sporurile trebue limitate la maxim 20% din salariu, sistemul concediilor medicale regândit, la fel și cel al concediilor de odihnă.

PSD PROPUNE REDUCEREA
DEFICITULUI BUGETAR

230720- ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE AFLĂ MAI MULTE

Aviaţia militară română a luat naştere în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910, se arată în volumul ''Calendarul Tradiţiilor Militare'' (2010). Un an mai târziu, în 1911, au fost brevetaţi primii ofiţeri ca piloţi, iar în 1912 s-a creat prima şcoală de zbor, urmând ca prima lege de organizare a aeronauticii să apară în 1913.

ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE
ȘI A FORȚELOR AERIENE

230726- PENSIILE VOR CREȘTE CU 16 % ÎN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Guvernul pregătește taxe și impozite mai mari pentru a acoperi gaura din buget. Pentru a rezolva problema deficitului bugetar, Guvernul ia în calcul mai multe variante, printre care se numără mărirea accizelor la băuturilor alcoolice, la tutun, la carburanți și majorarea TVA-ului. Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor lua toate măsurile necesare pentru ca țara noastră să se încadreze în deficitul de 4,4 asumat de statul român. În momentul de față, în coaliția de guvernare se află încă o propunere. Aceasta se referă la creșterea pensiilor etapizat. Astfel, o mărire este propusă pentru data de 1 septembrie 2023, iar cea de-a doua este propusă pentru data de 1 ianuarie 2024.

PENSIILE VOR CREȘTE
CU 16 % ÎN ROMÂNIA

230728- PROGRAME NOI DE DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT AL CANCERULUI AFLĂ MAI MULTE

Guvernul Ciolacu continuă să pună pe primul loc două dintre cele mai importante domenii, educația și sănătatea. În cadrul ședinței de guvern de astăzi s-a deblocat finanțarea serviciilor de diagnostic genetic și tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici. Se repetă în domeniul sănătății ceea ce s-a întamplat ieri în domeniul educației, când s-a alocat peste 1 miliard de euro pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare și ateliere de practică.

PROGRAME NOI DE DIAGNOSTIC
ȘI TRATAMENT AL CANCERULUI

230728- V.ILIUȚĂ: INIMA PALATULUI PREFECTURII BATE DIN NOU! AFLĂ MAI MULTE

“Astăzi, am făcut o reparație la un monument istoric, care este reprezentativ pentru județul Călărași. Palatul Administrativ reprezintă simbolul Călărașiului și astăzi, am redat oamenilor ce așteptau de multă vreme. Ceasul care ne indică timpul! Ceasul are o vechime de peste 100 de ani și după restaurare sperăm să funcționeze încă 100 de ani”, a declarat Vasile Iliuță, Președintele CJ Călărași. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a vizitat podul Palatului Prefecturii pentru a verifica ceasul care a dat ora exactă orașului Călărași, de peste 100 de ani.

INIMA PREFECTURII
BATE DIN NOU!

230729- ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI AFLĂ MAI MULTE

Sâmbătă, 29 iulie a.c., Ziua Imnului Național al României a fost marcată de autoritățile călărășene la Monumentul Eroilor din municipiu. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în compania fanfarei militare, dar și a celor aproximativ 50 de persoane, au marcat Ziua Imnului Național al României într-o atmosferă emoționantă.

ZIUA IMNULUI
NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Libertatea presei sărbătorită pe plan mondial

230503- LIBERTATEA PRESEI SĂRBĂTORITĂ ASTĂZI PE PLAN MONDIAL

Moartea combinatului siderurgic SIDERCA

230503- MOARTEA COMBINATULUI SIDERURGIC DIN CĂLĂRAȘI

Parcări transformate în târg auto

230502- PARCĂRILE DIN CĂLĂRAȘI, TRANSFORMATE ÎN TÂRG AUTO

Ciolacu, noul premier al României

230502- CIOLACU, NOUL PREMIER AL ROMÂNIEI. AFLĂ CÂND VA PRELUA FUNCȚIA