ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

IANUARIE

FEBRUARIE

MARTIE

ARHIVA IANUARIEARHIVA FEBRUARIEARHIVA MARTIE

APRILIE

MAI

IUNIE

ARHIVA APRILIEARHIVA MAIARHIVA IUNIE

Arhivă de știri

240606- SALARIUL MINIM CREȘTE LA 3.700 LEI, DE LA 1 IULIEAFLĂ MAI MULTE

Guvernul României a adoptat astăzi o măsură majoră menită să sprijine veniturile populației și să stimuleze economia națională. Începând cu 1 iulie, salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei, o decizie care va avea un impact direct asupra a peste 1,8 milioane de angajați din întreaga țară. Această creștere semnificativă vine în contextul unui efort susținut de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a reduce decalajele salariale. Oficialii guvernamentali au subliniat importanța acestei măsuri pentru a asigura un trai decent pentru toți cetățenii și pentru a încuraja consumul intern, care este un motor esențial al economiei.

SALARIUL MINIM CREȘTE
LA 3.700 LEI, DE LA 1 IULIE

240607-ROMÂNII VOTEAZĂ PE 9 IUNIE AFLĂ MAI MULTE

La scrutinul de pe 9 iunie sunt aşteptaţi peste 18 milioane de români. Acesta este numărul cetăţenilor înscrişi pe listele de alegători. Dintre aceştia, aproape 900.000 vor vota pentru prima dată. Este vorba despre persoanele care au împlinit 18 ani în intervalul 2020 – 2024. Pe 9 iunie românii îşi vor alege atât reprezentanţii local, respectiv primarii şi membrii consiliilor locale şi judeţene, cât şi reprezentanţii europeni. Alegerile europarlamentare au fost comasate în 2024 cu cele locale.

ROMÂNII
VOTEAZĂ PE 9 IUNIE

240609- VOT PENTRU VIITORUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

In jurul orei 09:00, senatorul Nicușor Cionoiu,  s-a prezentat la o secţie de votare din cadrul Școlii Primare numărul 6, din Călărași, pentru a-și exercita dreptul la vot. La ieşirea de la urne, senatorul, a declarat că a votat pentru continuitate, și pentru viitorul județului Călărași.

VOT PENTRU VIITORUL
 JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

240607- AUTORITĂȚILE AU INAUGURAT NOUL SEDIU AL DGASPC CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași a inaugurat noul sediu al instituției, situat pe strada Independenței. Pe lângă angajații DGASPC, la eveniment a participat și conducerea Consiliului Județean, precum și o parte dintre autoritățile locale. Lucrările de restaurare ale clădirii au debutat în anul 2020 și au fost finalizate la începutul acestui an, suma procesului de reabilitare ridicându-se la 2,5 milioane de lei.

INAUGURAREA NOULUI
SEDIU AL DGASPC CĂLĂRAȘI

240610- MARIUS DULCE A CÂȘTIGAT ALEGERILE ȘI RĂMÂNE PRIMARUL MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Marius Dulce le-a mulțumit călărășenilor pentru încrederea acordată pentru un nou mandat. “Câștigul nu este al meu, este al dumneavostră, celor care v-ați identificat cu proiectul meu viitor pentru Călărași. Următorii patru ani să fie mai buni decât primii și să continuăm împreună parteneriatul trainic de care tot vă vorbesc și la care țin foarte mult.  Mulțumesc echipei mele care a avut încredere în mine și dumneavoastră, dragi prieteni, pentru victoria frumoasă de astăzi.

MARIUS DULCE A
CÂȘTIGAT ALEGERILE

240611- PRIMĂRIILE DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, CÂȘTIGATE DOAR DE PSD ȘI PNL AFLĂ MAI MULTE

Odată încheiate alegerile locale și europarlamentare, comisiile din fiecare secție de vot au procedat la numărarea voturilor și declararea câștigătorilor. În ceea ce privește primăriile, în județul Călărași acestea au fost câștigate doar de două partide: Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL). Cele 55 de unități administrativ teritoriale din județ și-au aflat primarii pentru următorii patru ani, primari care vor prelua mandatul sau îl vor continua, în unele cazuri, începând cu luna octombrie.

PRIMĂRII CÂȘTIGATE
DE PSD ȘI PNL

240611- ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ LA PREFECTURA CĂLĂRAȘI, DIN CAUZA CANICULEI AFLĂ MAI MULTE

Codul portocaliu de caniculă pune autoritățile în alertă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași s-a întrunit marți în ședință extraordinară pentru a aproba planul de măsuri și acțiunile ce vor fi desfășurate în scopul gestionării eficiente a situațiilor de urgență ce ar putea să apară, la nivelul județului Călărași, pe perioada avertizării meteorologice de cod portocaliu de căldură valabilă în intervalul 11 iunie, ora 10.00 – 12 iunie, ora 10.00, transmit reprezentanții Prefecturii Călărași.

ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ
LA PREFECTURĂ

240612- MUNICIPIUL OLTENIȚA, CÂȘTIGAT DE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT AFLĂ MAI MULTE

După alegerile din 9 iunie a.c., municipiul Oltenița a revenit Partidului Social Democrat, Mihăiță Beștea împunându-se în cadrul scrutinului cu 59,10% și obținând funcția de primar al localității. În cadrul alegerilor locale, formațiunea politică condusă la nivel județean de Vasile Iliuță a obținut aproximativ 56% din voturile cetățenilor, astfel situând Organizația Județeană a Partidului Social Democrat pe locul 11 în România. Pentru PSD Călărași, una dintre cele mai râvnite primarii a fost, de departe, Primăria Municipiului Oltenița, unde Mihăiță Beștea a primit votul de încredere al cetățenilor.

MUNICIPIUL OLTENIȚA,
CÂȘTIGAT DE PSD

240612- VASILE ILIUȚĂ VREA UN NOU PREFECT LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Una dintre “consecințele” acestor alegeri este posibilitatea ca actualul vicepreședinte al CJ Călărași, Ion Samoilă, să devină prefect al județului. Vasile Iliuță a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că Samoilă ar fi o alegere potrivită pentru această funcție, având în vedere experiența și dedicarea sa.

VASILE ILIUȚĂ VREA UN
NOU PREFECT LA CĂLĂRAȘI

240612- PSD VA AVEA MAJORITATE ÎN VIITORUL CONSILIU LOCAL AL MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Numărarea voturile s-a terminat în municipiul Călărași, iar actualul primar, Marius Dulce (PSD), a câștigat un nou mandat după ce a obținut un scor categoric de 48,59%. Totodată, au fost numărate și voturile pentru alegerea viitorului Consiliu Local al municipiului Călărași, iar PSD a ieșit din nou învingător, cu 45,17% (11.367 de voturi).

PSD MAJORITATE ÎN VIITORUL
CONSILIU LOCAL CĂLĂRAȘI

240613- SCĂDEREA INFLAȚIEI ÎN MAI, LA 5%: IMPACTUL MĂSURILOR ECONOMICE ÎN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

În luna mai, inflația a înregistrat o scădere semnificativă la aproape 5%, un nivel comparabil cu prognoza Băncii Naționale a României pentru finalul anului. Această evoluție a fost salutată ca rezultat al măsurilor decisive luate în timpul guvernării PSD. Plafonarea prețurilor la energie și gaze, precum și limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază au demonstrat eficiență în sprijinul cetățenilor.

IMPACTUL MĂSURILOR
ECONOMICE

240613- ZIUA EROILOR, COMEMORATĂ DE AUTORITĂȚI ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ziua Eroilor a fost marcată de autoritățile călărășene atât în municipiul Călărași, cât și în comuna Vâlcelele. Joi, 13 iunie a.c., cadrele militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași s-au adunat în Cimitirul Central Călărași, pentru a omagia sacrificiul celor care și-au dat viața pentru idealuri naționale, pentru familie, pentru cei apropiați, a celor care și-au asumat sacrificiul suprem în numele României.

ZIUA EROILOR,
COMEMORATĂ ÎN CĂLĂRAȘI

240615- VASILE ILIUȚĂ A CÂȘTIGAT ALEGERILE CU PESTE 48% AFLĂ MAI MULTE

Rezultatele din toate secțiile de votare din județul Călărași au fost centralizate și publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, astfel că știm numărul exact de voturi cu care Vasile Iliuță (PSD) a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași. Acesta a obținut 65.161 de voturi, ceea ce înseamnă un scor de 48,82%. Pe locul doi s-a clasat Valentin Barbu (PSD), în timp ce podiumul a fost completat de Daniel Florea (AUR).

VASILE ILIUȚĂ A CÂȘTIGAT
ALEGERILE CU PESTE 48%

240617- AU ÎNCEPUT EXAMENELE PENTRU BACALAUREAT 2024 AFLĂ MAI MULTE

Examenul de Bacalaureat 2024 începe luni, 17 iunie, cu proba orală la Limba română. Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor de comunicare lingvistice în perioada 17-19 iunie 2024. Peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare, sunt candidați la probele de evaluare a competențelor din cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat 2024, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației (ME).

EXAMENE
BACALAUREAT 2024

240617- SALARIUL MEDIU NET DEPĂȘEȘTE 1.000 DE EURO, ANUNȚĂ PREMIERUL AFLĂ MAI MULTE

Într-un an de la preluarea mandatului de premier, guvernul a reușit să atingă unul dintre obiectivele majore: salariul mediu net de peste 1.000 de euro. Astăzi, câștigul salarial mediu net a ajuns la aproape 1.050 de euro, cu o creștere semnificativă față de nivelul dinaintea preluării mandatului, depășind astfel inflația. În plus, puterea de cumpărare a crescut cu aproape 8%.

SALARIUL MEDIU NET
DEPĂȘEȘTE 1.000 DE EURO

240620- PRIMARUL VASILE MATEI ÎȘI CONTINUĂ MANDATUL CU NOI PROIECTE AMBIȚIOASE ÎN GRĂDIȘTEA AFLĂ MAI MULTE

Primarul Vasile Matei, recent reales de cetățenii comunei Grădiștea, și-a prezentat realizările din mandatul anterior și planurile ambițioase pentru viitor. În primul său mandat, Primarul Vasile Matei a finalizat construcția unui nou sediu pentru primăria Grădiștea, care a permis oferirea unor servicii mai eficiente locuitorilor. De asemenea, căminul cultural a fost renovat și transformat într-un centru modern pentru evenimente și activități comunitare. Construcția unei noi grădinițe a fost începută și este în prezent în lucru, iar în satul Cunești a fost realizat un teren de fotbal, oferind astfel tinerilor o facilitate sportivă de calitate.

VASILE MATEI CONTINUĂ
PROIECTELE ÎN GRĂDIȘTEA

240623- JUDEȚUL CĂLĂRAȘI SE DIGITALIZEAZĂ: SISTEM MODERN ÎN 18 LOCALITĂȚI AFLĂ MAI MULTE

Județul Călărași face pași importanți către digitalizarea completă a sistemului său de evidență a actelor de stare civilă prin implementarea extinsă a SIIEASC (Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă). Acest sistem modern facilitează înregistrarea online a nașterilor și deceselor, precum și transcrierea rapidă a actelor de stare civilă în comuna Vâlcelele și alte 17 localități.

JUDEȚUL CĂLĂRAȘI
SE DIGITALIZEAZĂ

240624- ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, CELEBRAREA TRADIȚIEI ȘI IDENTITĂȚII ROMÂNEȘTI AFLĂ MAI MULTE

În fiecare an, pe 24 iunie, lumea întreagă sărbătorește Ziua Universală a Iei, o ocazie specială dedicată uneia dintre cele mai semnificative piese de îmbrăcăminte tradițională românească. Ia, sau cămașa populară românească, nu este doar un obiect vestimentar, ci un simbol al identității culturale și al mândriei naționale pentru români. Originea sărbătorii poate fi atribuită inițiativei de a celebra tradițiile și valorile culturale ale poporului român, inclusiv importanța păstrării și promovării ia în rândul generațiilor tinere.

ZIUA IEI, CELEBRAREA
TRADIȚIEI ȘI IDENTITĂȚII