ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Valul de pestă a micilor rumegătoare a ajuns și în atenția premierului.

Premierul, Marcel Ciolacu a anunțat că a discutat cu reprezentanţii crescătorilor de animale pentru a găsi soluţii rapide pentru această criză.

"Am convenit astăzi, împreună cu reprezentanţii crescătorilor de animale, o serie de soluţii rapide pentru a depăşi valul de pestă a micilor rumegătoare cu focare în câteva zone ale ţării.

Am avut un dialog sincer cu aceşti oameni hotărâţi şi muncitori şi am ajuns la o concluzie clară: avem un interes comun prioritar, acela de a rezolva această situaţie de criză cu pagube cât mai mici pentru crescătorii de animale” - a notat premierul Marcel Ciolacu, pe pagina personală de socializare.


Deputatul Constantin Bîrcă a salutat inițiativa premierului Marcel Ciolacu:

Premierul Marcel Ciolacu acționează pentru salvarea oilor noastre!

Prim-ministrul PSD s-a întâlnit cu reprezentanții ciobanilor pentru a discuta soluții eficiente împotriva pestei la ovine.

Spre deosebire de guvernele de dreapta, acum se pune accent pe izolarea focarelor și carantinarea animalelor suspecte, nu pe sacrificarea în masă. Este timpul să protejăm animalele și să reducem pierderile!” - transmite deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Premierul Marcel Ciolacu a explicat că Guvernul României este dispus să facă toate eforturile, pentru a menţine deschise relaţiile cu statele importatoare de animale româneşti, atât din Europa, cât mai ales din ţările arabe.


Măsurile convenite azi ne pot ajuta să depăşim acest obstacol fără să existe restricţii la exportul din ţara noastră! Ştiu ce efort urias înseamnă creşterea animalelor şi preţuiesc enorm munca acestor oameni!

De aceea, este important ca, împreună, să ne urmărim interesul comun. Dacă toţi crescătorii de anumale câştigă bani din acest export, câştigă de fapt România”, a spus Marcel Ciolacu.

SOLUȚII RAPIDE PENTRU
VALUL DE PESTĂ A OVINELOR

02 septembrie 2024