ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Președintele PSD Călărași, domnul Vasile Iliuță a făcut o analiză a mandatului

obținut în 2020, de Președinte al Consiliului Județean Călărași.

În anul 2020, Vasile Iliuță, a reușit să se impună în fața contracandidaților cu peste 44% din voturile valabil exprimate de locuitorii județului Călărași.


A fost un mandat plin de provocări, un mandat care adus multe investiții în județul Călărași și un mandat pe care îl pot defini drept o reușită a unui om de administrație.

M-am implicat pentru a putea autoriza lucrări și pentru a aduce investiții. Toate cele enumerate sunt o mândrie pentru mandatul 2020-2024 ”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Proiectele implementate de Consiliul Județean Călărași în ultimii patru ani au însumat zeci de milioane de lei. De la sănătate și infrastructura rutieră până la investiții în sectorul cultural, conducerea instituției publice și-a canalizat atenția asupra identificării unor oportunități de dezvoltare care să vină în ajutorul cetățenilor.


Am lăsat în urmă un spital modern, un Palat Administrativ reabilitat, dar și o infrastructură stradală modernizată de care cetățenii se pot bucura.

Zona turistică este în plină dezvoltare. Portul de ambarcațiuni, precum și promenada vor fi finalizate în curând. În acești patru ani, am încheiat parteneriate cu bulgarii prin intermediul Programului Transfrontalier, parteneriate care, cu siguranță, vor continua și în mandatul următor.

Planul Național de Redresare și Reziliență ne-a venit în ajutor și am reușit să accesăm fondurile necesare pentru a ne moderniza constant. Și Programul Operațional Regional a avut un impact semnificativ în dezvoltarea județului Călărași.

Consider că avem de muncă în continuare în județul Călărași”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.


Prin determinare și susținerea echipei, liderul CJ a dus mandatul la bun sfârșit și, mai mult, la alegerile de pe 9 iunie a.c., a demonstrat încă o dată că majoritatea cetățenilor îl preferă.


După investitiile în sănătate, cultură și infrastructura rutieră, mandatul 2024-2028 pare să fie dedicat turismului. Proiectele privind transformarea județului Călărași într-o destinație turistică pentru cetățenii români și, de ce nu, bulgari, sunt în plină desfășurare.


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le dezvoltăm în județul Călărași este zona turistică. În zona portului de ambarcațiuni trebuie să ne gândim la un aquapark. Deja urmează să semnăm contractul.

Trebuie să ne gândim la dezvoltarea unei zone turistice pe cele 13 ha situate peste Brațul Borcea. Noi deja avem niște planuri, dar le vom da publicității după ce vom avea zona de finanțare”, a declarat Vasile Iliuță.


A câștiga trei mandate consecutive de președinte al Consiliului Județean Călărași nu este un lucru tocmai ușor, dar se e pare că Vasile Iliuță a găsit rețeta succesului.


Cred că trebuie să asculți toate problemele județului Călărași și să rezolvi cel puțin o parte dintre acestea, dacă nu reușești pe toate. Cetățenii vin la tine și se așteaptă ca un ales loc să îi asculte și să decidă pentru binele acestora.

Avem o echipă care se implică în dezvoltarea județului Călărași și a UAT-urilor. Suntem deschiși, le oferim sprijin și profesioniști care să le vină în ajutor”, a conchis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

VASILE ILIUȚĂ: RETROSPECTIVA
MANDATULUI 2020-2024

18 septembrie 2024