ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Tradiția continuă la Călărași. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a ajuns

ieri, 05 septembrie a.c. în municipiul nostru. Aceasta va poposi la biserica Volna până luni, 09 septembrie a.c.


În perioada 5-9 septembrie a.c., icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Gura Humorului, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, poposește la Călărași pentru a binecuvânta credincioșii.


Ne aflăm la începutul noului an bisericesc, iar Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, prin Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a decis ca intrarea în noul an să fie marcată printr-un eveniment religios de amploare.


Procesiunea a avut loc joi, 05 septembrie a.c., alaiul bisericesc deplasându-se pe strada București, din dreptul intersecției cu Liceul Agricol până la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena. Începând cu ora 17:00, toți preoții din județul Călărași, credincioșii, oficialitățile locale și județene au participat la procesiunea devenită deja tradiție. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost întâmpinată de însuși Preasfințitul Vincențiu, acesta participând la depunerea obiectului de cult într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii Volna.


Odată ajunși la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, soborul de preoți a oficiat o slujbă de Tedeum la care au participat sute de credincioși călărășeni.


Prezența Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în municipiu nu este unică în această săptămână. Demnitarul bisericesc va veni la Călărași și duminică, 8 septembrie a.c., pentru a oficia Sfânta Liturghie Arhierească.


Icoana va rămâne la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena până luni, 9 septembrie a.c., la ora 15:00, atunci când delegația mănăstirii din Gura Humorului va părăsi municipiul Călărași.

ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI
A MAICII DOMNULUI LA CĂLĂRAȘI

06 septembrie 2024