ÎNAPOI

ARHIVA STIRI240801- CONFLICTUL DINTRE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI EDUARD GRAMA CONTINUĂAFLĂ MAI MULTE

Conflictul dintre conducerea Consiliului Județean Călărași și Ecoaqua SA este departe de a se finaliza. După nenumărate încercări de a-l demite pe directorul general al societății comerciale, Eduard Grama, o nouă decizie a Agenției Naționale de Integritate a fost făcută publică de instituția condusă de Vasile Iliuță. Joi, 1 august a.c., în cadrul conferinței de presă de la sediul Consiliului Județean Călărași, reprezentatul instituției în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Ecoaqua SA, Bogdan Mihai, a făcut precizări cu privire la situația actuală a societății comerciale.

CONFLICTUL DINTRE CJ CĂLĂRAȘI
ȘI EDUARD GRAMA CONTINUĂ

240801- UN NOU POL DE ATRACȚIE PENTRU ORAȘUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Promenada din Călărași, aflată într-un stadiu de finalizare de 95%, se pregătește să devină un nou punct de interes major atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. Lucrările au avansat într-un ritm alert, iar primarul Marius Dulce, împreună cu echipa sa, este prezent săptămânal pentru a monitoriza evoluția și a se asigura că toate detaliile sunt aliniate cu cele mai înalte standarde de excelență.

UN NOU POL DE ATRACȚIE
PENTRU ORAȘUL CĂLĂRAȘI

240801- “HORA MARE” REVINE LA CĂLĂRAȘI, CINCI ZILE DE CULTURĂ ȘI TRADIȚIE AFLĂ MAI MULTE

Festivalul Internațional de Folclor “Hora Mare” se pregătește să încânte din nou publicul. Recunoscut pe plan mondial, evenimentul va avea loc între 17 și 21 august la Călărași. Acest festival joacă un rol esențial în promovarea culturii populare și valorilor universale ale păcii și prieteniei între popoare. Pe parcursul celor cinci zile, Călărașiul va deveni capitala internațională a folclorului, oferind spectacole de muzică și dans tradițional în fiecare seară, începând cu ora 20.00, pe Stadionul Ion Comșa. Artiști și ansambluri folclorice din diverse colțuri ale lumii vor participa la acest eveniment.

“HORA MARE”, ZILE DE
CULTURĂ ȘI TRADIȚIE

240803- ZIUA MARINEI VA FI SĂRBĂTORITĂ CU FAST LA CĂLĂRAȘI PE 15 AUGUST AFLĂ MAI MULTE

Primăria Călărași urmează să organizeze pe 15 august o serie de evenimente spectaculoase pentru a marca Ziua Marinei, aducând comunitatea locală împreună pentru a celebra tradițiile maritime. Festivitățile vor începe cu o slujbă religioasă la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, urmată de comemorarea marinarilor la Crucea Marinarului.

ZIUA MARINEI
PE 15 AUGUST

240802- IULIAN IACOMI, PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU CĂ AR FI LUAT MITĂ AFLĂ MAI MULTE

DNA a dispus, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu-Gară. Procurorii îl acuză pe Iacomi de luare de mită în formă continuată (50 de acte materiale) și l-au plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. În această perioadă, DNA i-a interzis lui Iulian Iacomi să își exercite funcția de primar al orașului Lehliu-Gară. Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Iacomi ar fi primit mită peste 900.000 de lei și peste 70.000 de euro de la Iulian Dumitrescu, actualul președinte al Consiliului Județean Prahova și fost senator de Călărași. Tranzacțiile ar fi avut loc pe parcursul a un an de zile.

I.IACOMI, PLASAT SUB CONTROL
JUDICIAR PENTRU MITĂ

240801- EDUARD GRAMA: “BOGDAN MIHAI, EXTENSIA UNUI PIX” AFLĂ MAI MULTE

Bogdan Mihai, administratorul public al județului, a adus mai multe acuzații împotriva lui Eduard Grama, directorul Ecoaqua SA. La scurt timp, directorul Eduard Grama a oferit un drept la replică referitor la afirmațiile făcute în cadrul conferinței de presă de astăzi. Reacția lui Eduard Grama nu a întârziat să apară, acesta respingând vehement acuzațiile și criticându-l dur pe Bogdan Mihai.

EDUARD GRAMA: “B.MIHAI,
EXTENSIA UNUI PIX”

240804- AUR ȘI BRONZ PENTRU SPORTIVII CSM OLTENIȚA AFLĂ MAI MULTE

Sportivii CSM Oltenița au obținut rezultate remarcabile la turneul oficial de box desfășurat la Sulina, câștigând trei medalii de aur și una de bronz. Performanțele lor excepționale au demonstrat încă o dată dedicarea și pregătirea riguroasă pe care aceștia le depun alături de antrenorii lor. Cosmin Ghinete, Viziru Alexandru și Sonia Aron au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, aducând acasă medalii de aur pentru clubul CSM Oltenița.

AUR ȘI BRONZ PENTRU
SPORTIVII CSM OLTENIȚA

240805- CAMPANIE GRATUITĂ DE STERILIZARE, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În perioada 14-15 septembrie, județul Călărași va găzdui o campanie gratuită de sterilizare pentru câini. Acțiunea este organizată de Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași, cu sprijinul organizației DOGS ADOPTION NEDERLAND. Această inițiativă este menită să contribuie la controlul populației de câini fără stăpân din județ și să îmbunătățească starea generală de sănătate a acestora.

CAMPANIE GRATUITĂ
DE STERILIZARE

240806- ANUNȚ RECRUTARE PENTRU BAZA 86 AERIANĂ BORCEA AFLĂ MAI MULTE

Baza 86 Aeriană Borcea, derulează procesul de recrutare în vederea angajării de soldați gradați profesioniști în activitate (4 locuri).
Până în data de 13.09.2024, cei care doresc să se înscrie sunt așteptați la sediul unității pentru detalii suplimentare, înscriere și selecție.

ANUNȚ RECRUTARE PENTRU
BAZA 86 AERIANĂ BORCEA

240807- 4.5 MLD. LEI PENTRU PROGRAMUL INVESTALIM AFLĂ MAI MULTE

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM face încă un pas în privința punerii sale în practică, cu scopul de a obține plusvaloare în urma prelucrării în țară a materiei prime obținute în sectorul agricol. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat lista întreprinderilor solicitante pe programul INVESTALIM şi punctajul obţinut în cadrul sesiunilor desfășurate în perioadele 27.10.2023 – 27.11.2023 şi 27.11.2023 – 27.12.2023.

4.5 MLD. DE LEI PENTRU
PROGRAMUL INVESTALIM

240807- SALA DE DETENȚIE, INTRODUSĂ OFICIAL ÎN ȘCOLI AFLĂ MAI MULTE

Ministerul Educației anunță că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial al României cele două ordine de ministru pentru aprobarea Statutului Elevului, respectiv pentru aprobarea Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Noul Statut al Elevului, care va intra în vigoare în anul școlar 2024-2025, prevede, printre altele, și introducerea sălii de detenție în școlile din România. Astfel, unitățile de învățământ vor amenaja spații special dedicate în care vor fi duși elevii sancționați pentru deranjarea orelor. În aceeași ordine de idei, telefoanele mobile vor fi interzise, iar elevii suspendați sau exmatriculțai vor beneficia de consiliere psihologică.

SALĂ DE DETENȚIE,
INTRODUSĂ OFICIAL ÎN ȘCOLI

240806- SCHIMBAREA LA FAȚĂ – SEMNIFICAȚIE ȘI TRADIȚII ORTODOXE PE 6 AUGUST AFLĂ MAI MULTE

Schimbarea la Față este considerată o pregustare a slavei viitoare a lui Hristos și un act de întărire a credinței apostolilor înainte de Patimile și Învierea Sa. Potrivit relatării biblice, în timpul acestui eveniment, fața lui Iisus a strălucit ca soarele, iar hainele lui au devenit albe ca lumina. În plus, profeții Moise și Ilie au apărut alături de El, vorbind despre plecarea Sa care urma să se împlinească la Ierusalim.

SCHIMBAREA
LA FAȚĂ

240808- DANIEL FLOREA A DEMISIONAT DIN AUR AFLĂ MAI MULTE

Daniel Florea și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene Călărași a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dar și din grupul parlamentar al aceluiași partid. Daniel Florea a făcut anunțul pe o rețea de socializare și a lăsat de înțeles că decizia a venit în urma unor tensiuni în cadrul formațiunii politice. “Plec discret, pe ușa din față, așa cum am plecat și din PSD, din calitatea de președinte de organizație județeane, fără scandal și fără acuze”. Așa și-a început Daniel Florea mesajul, fără a oferi, însă, și alte detalii referitoare la plecarea sa din AUR.

DANIEL FLOREA
A DEMISIONAT

240808- TABĂRA DE VARĂ “MÂINI DESCHISE”, PRILEJ DE BUCURIE PENTRU COPII AFLĂ MAI MULTE

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost întâmpinată de autoritățile județene la Mănăstirea, acolo unde Asociația “Mâini Deschise” a organizat mult așteptata tabără de vară.  Este deja cel de-al 11-lea an în care Elisei Dragu organizează această tabără pentru copiii defavorizați din județul Călărași.

TABĂRA DE VARĂ
“MÂINI DESCHISE”

240808- ATELIERUL DE FILM DOCUMENTAR PENTRU ADOLESCENȚI POINT&SHOOT AFLĂ MAI MULTE

Primăria municipiului Călărași anunță că atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania revin pentru al șaselea an consecutiv în formula Point & Shoot. Tinerii cu vârsta între 14 și 19 ani din Brașov, Timișoara și, în premieră, Călărași, sunt invitați să ia parte la cinci zile pline cu exerciții de filmare și activități care îi vor ajuta să comunice și să se cunoască, alături de profesioniști din industria filmului, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Călărași

ATELIER DE FILM DOCUMENTAR
PENTRU ADOLESCENȚI

240809- SPRIIJN PENTRU MAMELE VULNERABILE, UN NOU PROGRAM SOCIAL AFLĂ MAI MULTE

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele defavorizate cu nou-născuți a devenit oficială odată cu publicarea Ordinului comun al miniștrilor Muncii, Investițiilor și Dezvoltării în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024. Conform acestui ordin, femeile aflate în situații vulnerabile care au născut începând cu 12 aprilie 2024 vor beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei, destinate achiziționării de produse necesare îngrijirii nou-născuților. Programul, care se desfășoară pe o perioadă de patru ani, prevede acordarea acestui sprijin o singură dată pentru fiecare copil.

PROGRAMUL SOCIAL DE SPRIIJN
PENTRU MAMELE VULNERABILE

240810- MEDALIE DE BRONZ PENTRU ANA MARIA BĂRBOSU AFLĂ MAI MULTE

"Ana Maria a obținut, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care a câştigat-o pe merit la sol! Felicitări pentru perseverență și performanță. Este rezultatul muncii tale de ani de zile! Ai făcut o țară întreagă să trăiască alături de tine aceleași emoții. Ești mai mult decât o speranță pentru viitorul gimnasticii românești, ești un exemplu de dedicare și pasiune pentru tinerii sportivi din întreaga lume. Prin talentul și munca ta asiduă, ne-ai adus speranța că România va reveni pe podiumul olimpic în această disciplină de tradiție."

 BRONZ PENTRU
ANA MARIA BĂRBOSU

240809- TRANSPORT DE ȚEAVĂ PENTRU ÎNFIINȚAREA REȚELEI DE GAZE DIN ROSEȚI AFLĂ MAI MULTE

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, anunță că săptămâna aceasta a ajuns cel de-al doilea transport de țeavă pentru realizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitate. Până în acest moment nu au fost demarate lucrările, asta pentru că autorizația de construcție nu a fost încă emisă. Totuși, edilul spera ca în cel mai scurt timp să fie eliberat și acest document, astfel încât proiectul să fie demarat.

TRANSPORT DE ȚEAVĂ PENTRU
REȚEAUA DE GAZE DIN ROSEȚI

240813- INVESTIȚII PRIN INVESTALIM, LA FABRICA DE ZAHAR LUDUȘ AFLĂ MAI MULTE

Sportivii CSM Oltenița au obținut rezultate remarcabile la turneul oficial de box desfășurat la Sulina, câștigând trei medalii de aur și una de bronz. Performanțele lor excepționale au demonstrat încă o dată dedicarea și pregătirea riguroasă pe care aceștia le depun alături de antrenorii lor. Cosmin Ghinete, Viziru Alexandru și Sonia Aron au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, aducând acasă medalii de aur pentru clubul CSM Oltenița.

INVESTIȚII PRIN INVESTALIM,
LA FABRICA DE ZAHAR LUDUȘ

240815- RECALCULAREA PENSIILOR: UNELE PENSII RĂMÂN NEMAJORATE AFLĂ MAI MULTE

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat miercuri, 14 august, într-o conferință de presă la Guvern că, în urma recalculării pensiilor, un număr semnificativ de 803.433 pensii nu vor beneficia de majorări. Aproximativ 17,44% dintre pensionari nu vor vedea o creștere a pensiei lor după recalculare. Totuși, ministrul a subliniat că, în cazul în care recalcularea duce la o pensie mai mică decât cea aflată în plată, pensionarii vor continua să primească suma actuală, astfel încât niciun pensionar nu va avea pensia redusă.

RECALCULAREA
PENSIILOR

240815- SĂRBĂTOAREA SFINTEI MARIA MARE ÎN TRADIȚIA CREȘTINĂ AFLĂ MAI MULTE

Pe data de 15 august, creștinii din întreaga lume sărbătoresc una dintre cele mai importante sărbători religioase, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor sub denumirea de Sfânta Maria Mare. Această zi marchează momentul în care Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost ridicată la ceruri, trup și suflet, după încheierea vieții sale pământești.

SĂRBĂTOAREA SFINTEI MARIA
MARE ÎN TRADIȚIA CREȘTINĂ

240815- ZIUA MARINEI, UN EVENIMENT IUBIT DE CĂLĂRĂȘENI AFLĂ MAI MULTE

Creștinii ortodocși sărbătoresc Sfânta Maria, respectiv Ziua Marinei pe 15 august, iar cu această ocazie, Primăria Municipiului Călăraşi a organizat o serie de activități în Parcul Mare, activități la care a participat Preasfințitul Vincențiu, Episcopul  Sloboziei și Călărașilor, alături de autoritățile locale și județene. Evenimentul programat a început prin oficierea slujbei religioase de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, acompaniat de un sobor de preoți. Ca în fiecare an, Parohia Volna – “Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost gazda oficialităților bisericești.

ZIUA MARINEI,
EVENIMENT LA CĂLĂRĂȘI

240817- ACORD DE COLABORARE ÎNTRE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI RAIONUL HÎNCEȘTI DIN REPUBLICA MOLDOVA AFLĂ MAI MULTE

În cursul zilei de sâmbătă, 17 august a.c., Consiliul Județean Călărași și Raionul Hîncești din Republica Moldova au oficializat relația de cooperare dintre acestea, acordul aducând beneficii ambelor părți.  În contextul încercării Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană, conducerea Raionului Hîncești, reprezentată de Iurie Levinschi, împreună cu Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, au fost de acord cu stabilirea unor relații de colaborare, prin efectuarea de schimburi de experiență și de bune practici privind creșterea capacităților instituționale a autorităților publice locale din unitățile administrativ cu scopul asigurării dezvoltării economico-sociale a comunităților locale.

ACORD DE COLABORARE
CU RAIONUL HÎNCEȘTI

240818- PRIMELE DECIZII DE RECALCULARE A PENSIILOR, AJUNSE DEJA LA BENEFICIARI AFLĂ MAI MULTE

Recalcularea pensiilor a fost o operațiune complexă, fără precedent, menită să facă dreptate. În final, recalcularea a adus majorări pentru 3,8 milioane de pensionari - 82,5% din totalul de 4,6 milioane de pensionari. Premierul Marcel Ciolacu a realizat astfel un obiectiv politic major, pe care și l-a asumat atunci când PSD a intrat la guvernare, de a crește veniturile și de a reface puterea de cumpărare a pensionarilor, după înghețarea punctului de pensie din Guvernarea Cîțu-USR.

RECALCULAREA
PENSIILOR

240819- FESTIVALUL INTERNAȚIONAL “HORA MARE”, EDIȚIA XXIX, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În perioada 17-21 august a.c., județul Călărași devine centrul cultural al portului si muzicii populare. Egipt, Republica Moldova, Polonia, Georgia, Ucraina, Turcia și România au prezentat dansurile tradiționale publicului larg, într-un cadru special organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Chiar dacă festivalul în sine se desfășoară pe Stadionul “Ion Comșa”, deschiderea oficială a avut loc pe platoul din centrul municipiului, acolo unde autoritățile au luat cuvântul, astfel manifestându-și interesul și sprijinul pentru evenimentele culturale.

FESTIVALUL
“HORA MARE”

240819- SPRIJIN UE PENTRU ÎNFIINȚAREA DE FERME SPECIALIZATE AFLĂ MAI MULTE

Pe data de 15 august, creștinii din întreaga lume sărbătoresc una dintre cele mai importante sărbători religioase, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor sub denumirea de Sfânta Maria Mare. Această zi marchează momentul în care Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost ridicată la ceruri, trup și suflet, după încheierea vieții sale pământești.

SPRIJIN PENTRU ÎNFIINȚAREA
DE FERME SPECIALIZATE

240820- ECHIPAMENTE DE DEZINFECȚIE ȘI STERILIZARE NOI LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a semnat luni, 19 august, contractul de furnizare pentru echipamente de dezinfecție și sterilizare materiale pentru Spitalul Județean Călărași. Proiectul are o valoare de 2.073.900,00 lei, fără TVA, și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ECHIPAMENTE DE DEZINFECȚIE
ȘI STERILIZARE NOI LA SPITAL

Pregătiri pentru Târgul de Toamnă 2024

240822- AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU TÂRGUL DE TOAMNĂ 2024

Marcel Ciolacu, Candidat la Prezidențiale 2024

240826- MARCEL CIOLACU, CANDIDAT LA PREZINTENȚIALE 2024