ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ministrul Agriculturii enunța în luna ilulie, planurile de lansare a unor programe

finanțate din fonduri europene, pentru susținerea sectorului zootehnic.


... Vrem să lansăm un program prin fonduri europene pentru achiziționarea de matcă, atât pentru vaca de lapte cât și pentru vaca de carne, și scrofițe pentru reproducție, în fermele pe care le construim în momentul de față.
Banii se vor achita prin Planul Național Strategic. Este pentru prima oară când, prin fonduri europene, se finanțează matca în sectorul zootehnic
” a declarat Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.


În această lună, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a inițiat programul pentru înființarea de ferme specializate de purcei, finanțat prin fonduri europene în proporție de 70%.


Potrivit declarațiilor deputatului PSD, Constantin Bîrcă, acest program urmărește creșterea producției de carne produsă în România.

Reducem importurile de carne de porc!

Guvernul a lansat un program pentru înființarea de ferme specializate, finanțat 70% din fonduri europene. În următorii doi ani, vom produce peste 1,8 milioane de purcei pentru a acoperi cererea internă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a obținut sprijinul UE pentru finanțarea animalelor de matcă.

România va deveni mai independentă și vom consuma mai multă carne produsă local.” subliniază deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Prin acest program se urmărește creșterea efectivelor locale de porci, în România, astfel încât, să se ajungă la un nivel de 8,7 milioane de capte în următorii patru ani.

SPRIJIN UE PENTRU ÎNFIINȚAREA
DE FERME SPECIALIZATE

19 august 2024