ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz, TAS a comunicat oficial că

a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastica a Statelor Unite.


TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că contestația depusă, a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut.


Dreptate pentru Ana Maria Bărbosu! Dreptate pentru România!

Ana Maria a obținut, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care a câştigat-o pe merit la sol!

Felicitări pentru perseverență și performanță. Este rezultatul muncii tale de ani de zile! Ai făcut o țară întreagă să trăiască alături de tine aceleași emoții.

Ești mai mult decât o speranță pentru viitorul gimnasticii românești, ești un exemplu de dedicare și pasiune pentru tinerii sportivi din întreaga lume. Prin talentul și munca ta asiduă, ne-ai adus speranța că România va reveni pe podiumul olimpic în această disciplină de tradiție.” notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.


Dovada sistemului care înregistrat tot ce se întamplă, ca timp, pe durata fanalei de la sol, în cadrul Olimpiadei de la Paris 2024, a fost prezentată la TAS, aceasta fiind considerată versiunea oficială a evenimentelor. Conform înregistrărilor, delegația SUA nu a depus contestația în timpul legal.


Spațiul în care stau sportivii și antrenorii este apropiat de cel al corpului de arbitraj. Durează 15 secunde să ajungi din spațiul antrenorilor până la masa arbitrelor. ” au explicat specialiștii, după ce au făcut o simulare a evenimentelor în sala unde s-a desfășurat concursul.


CIO a confirmat că sportiva din România, Ana Maria Bărbosu va primi oficial medalia de bronz pentru proba de gimnastică de la sol. Ca urmare a acestei decizii, România ajunge la nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz.

MEDALIE DE BRONZ
PENTRU ANA MARIA BĂRBOSU

10 august 2024