ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Fabrica de Zahăr din Luduș va realiza, în următorii trei ani, investiții de circa

128,8 milioane de lei pentru a crește capacitatea de producție și a diversifica sortimentele. Proiectul de investiții a fost declarat eligibil pentru un ajutor de stat, prin Investalim, de 62,5 milioane de lei.


Unicul producător de zahăr cu capital autohton din țara noastră care se ocupă, în prezent, cu rafinarea sfeclei, fabrica de la Luduș va investi o sumă mare pentru a crește capacitatea de tăiere a sfeclei de zahăr cu circa 25%, de la 3.200 de tone pe zi la 4.000 de tone pe zi.


Anul trecut, gigantul francez Tereos a vândut unitatea de producție de zahăr de la Luduș unor investitori români. Fabrica de Zahăr de la Luduș a primit, prin Programul Investalim, un ajutor de stat în valoare de 62,5 milioane de lei, adică aproximativ 48% din suma totală investită.


Fabrica de Zahăr de la Luduș: Un Exemplu de Patriotism Economic!

Miniștrii PSD ai Agriculturii (Adrian Chesnoiu, Petre Daea, Florin Barbu) au sprijinit preluarea fabricii de zahăr de la Luduș de către antreprenori români și au lansat programul INVESTALIM pentru modernizarea industriei alimentare.

Rezultatul? Fabrica nu doar că funcționează, dar se dezvoltă și sprijină cultivatorii români de sfeclă de zahăr.

Asta înseamnă bună guvernare, în folosul românilor!” transmite deputatul PSD Contantin Bîrcă.


Fabrica de la Luduș va introduce noi echipamente care vor permite ambalarea zahărului în pachete de 1 kg dar și pliculețe de zahăr și zahăr vanilat. Investiția totală va fo fonalizată în termen de trei ani de la semnarea contractului de finanțare.

INVESTIȚII PRIN INVESTALIM,
LA FABRICA DE ZAHAR DE LA LUDUȘ

13 august 2024