ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele defavorizate cu

nou-născuți a devenit oficială odată cu publicarea Ordinului comun al miniștrilor Muncii, Investițiilor și Dezvoltării în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024.

Conform acestui ordin, femeile aflate în situații vulnerabile care au născut începând cu 12 aprilie 2024 vor beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei, destinate achiziționării de produse necesare îngrijirii nou-născuților. Programul, care se desfășoară pe o perioadă de patru ani, prevede acordarea acestui sprijin o singură dată pentru fiecare copil.


De acest ajutor pot beneficia următoarele categorii de mame:


Programul este finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, având un buget total de 119.239.200 de lei (24 milioane euro). Acest sprijin este destinat achiziționării de produse esențiale pentru îngrijirea nou-născutului, cum ar fi scutece, produse de igienă, haine pentru nou-născut și articole sanitare.

Listele beneficiarilor sunt centralizate de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială și transmise Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru efectuarea plăților”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.


Tichetele vor fi distribuite de autoritățile locale, beneficiarii având la dispoziție 90 de zile pentru a le ridica. În cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele trei luni de viață, tichetul poate fi acordat tatălui sau unui alt reprezentant legal desemnat.

SPRIIJN PENTRU MAMELE VULNERABILE,
UN NOU PROGRAM SOCIAL

09 august 2024