ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Direcția Națională Anticorupție a dispus punerea în mișcare a

acțiunii penale împotriva lui Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu-Gară. Procurorii îl acuză pe Iacomi de luare de mită în formă continuată (50 de acte materiale) și l-au plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

În această perioadă, DNA i-a interzis lui Iulian Iacomi să își exercite funcția de primar al orașului Lehliu-Gară.


Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Iacomi ar fi primit mită peste 900.000 de lei și peste 70.000 de euro de la Iulian Dumitrescu, actualul președinte al Consiliului Județean Prahova și fost senator de Călărași. Tranzacțiile ar fi avut loc pe parcursul a un an de zile.


În perioada 22.10.2021 – 08.11.2022 inculpatul Iacomi Iulian, în calitate de primar al orașului Lehliu-Gară, ar fi primit în numerar de la inculpatul Dumitrescu Iulian, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăți comerciale care era proprietara unui teren și beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranșe) și 74.000 euro (în șapte tranșe).

Banii ar fi fost dați în legătură cu îndeplinirea de către inculpatul Iacomi Iulian a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv”, se arată într-un comunicat al DNA.


Iulian Dumitrescu i-ar fi dat mită lui Iulian Iacomi pentru ca edilul să aprobe ridicarea unei hale de producţie a panourilor termoizolante pe un teren de şapte hectare de pe raza UAT Lehliu-Gară.


Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând prețul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe inculpatul Dumitrescu Iulian”, mai adaugă DNA.


Totodată, procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a cinci imobile ce aparțin lui Iacomi Iulian. De asemenea, acesta nu are voie să părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea procurorilor, dar nici să comunice direct sau indirect cu persoanele implicate în acest dosar.


Iulian Iacomi a fost reales primarul orașului Lehliu-Gară la scrutinul din 9 iunie cu peste 66% dintre voturi.

I.IACOMI, PLASAT SUB CONTROL
JUDICIAR PENTRU LUAREA DE MITĂ

02 august 2024