ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare

INVESTALIM a făcut un pas în privința punerii sale în practică, cu scopul de a obține plusvaloare în urma prelucrării în țară a materiei prime obținute în sectorul agricol.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista întreprinderilor solicitante pe programul INVESTALIM şi punctajul obţinut în cadrul sesiunilor desfășurate în perioadele 27.10.2023 – 27.11.2023 şi 27.11.2023 – 27.12.2023.


S-a finalizat selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM. Cel mai mare program guvernamental din domeniul procesării din ultimii 30 de ani.

Sunt eligibile investiții de peste 4,5 miliarde lei, din care ajutorul de stat este de aproximativ 2,7 miliarde lei.

Acest lucru reprezintă construirea de noi fabrici sau dezvoltarea celor existente în domeniul de procesare a cărnii, a uleiului, a fructelor, a zahărului sau de panificație și morărit.

Interesul semnificativ al antreprenorilor pentru aceste investiții rezultă dintr-un parteneriat real între Guvern și mediul de afaceri. Dezvoltarea producției locale crește astfel capacitatea României de a produce alimente din materia primă provenită de la fermierii români.

Guvernul Ciolacu continuă să susțină agricultura și producția românească. Vom avea astfel noi locuri de muncă, dar și produse românești sănătoase.” transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Punctajele obținute de firmele participante, conform criteriilor din Ghidul solicitantului, se înscriu între 132,86 și 1.785,67 de puncte, iar sumele solicitate prin noul ajutor de stat sunt cuprinse între 935.998 lei și 235.989.026 lei.


PSD onorează promisiunea de a susține industria alimentară autohtonă prin schema INVESTALIM!

Ce efecte va produce?


Aceste măsuri aduc un viitor mai sigur și prosper pentru toți românii. Hai să susținem împreună dezvoltarea României!” notează deputatul PSD Constantin Bîrcă pe pagina personală de socializare.


INVESTIȚII DE 4.5 MILIARDE DE LEI
PRIN PROGRAMUL INVESTALIM

07 august 2024