ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a semnat luni,

19 august, contractul de furnizare pentru echipamente de dezinfecție și sterilizare materiale pentru Spitalul Județean Călărași. Proiectul are o valoare de 2.073.900,00 lei, fără TVA, și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).


Prin semnarea contractului cu societatea INTEGRA MEDICAL BUSINESS S.R.L. (Lider), TEHNOPLUS MEDICAL S.R.L. , KRAL MEDICAL SOLUTIONS S.R.L., MEGATEHNIC SRL, TEHNOPLUS MEDICAL SERVICE SRL se vor achiziționa echipamente de dezinfecție și sterilizare materiale.


Prin achiziționarea acestor echipamente se dorește reducerea riscului de infecții nosocomiale și limitarea răspândirii agenților patogeni la nivelul spitalului (spălătorie, sterilizare, neonatologie, chirurgie generală) prin achiziționarea de echipamente de dezinfecție și sterilizare pentru materiale și instrumentar medical, cu respectarea criteriilor verzi – creșterea eficienței energetice, echipamente cu contor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Călărași.


Contractul face parte din proiectul „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.”


Modernizarea și dotarea Spitalului Județean Călărași „Pompei Samarian” este una în format continuat și înțeleg deplin rolul însemnat pe care îl are prevenția infecțiilor nosocomiale, iar aceste echipamente vor constitui o barieră vitală și necesară împotriva acestora.

Felicitări tuturor celor implicați în procesul de achiziție”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

ECHIPAMENTE DE DEZINFECȚIE
ȘI STERILIZARE NOI LA SPITAL

20 august 2024