ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Pe data de 15 august, creștinii din întreaga lume sărbătoresc una dintre cele

mai importante sărbători religioase, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor sub denumirea de Sfânta Maria Mare.


Această zi marchează momentul în care Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost ridicată la ceruri, trup și suflet, după încheierea vieții sale pământești.


Adormirea Maicii Domnului este un prilej de cinstire a celei care a jucat un rol esențial în planul divin al mântuirii omenirii. Potrivit tradiției creștine, Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că va trece la cele veșnice cu trei zile înainte de acest eveniment. Ea și-a pregătit sufletul pentru întâlnirea cu Fiul său și a cerut apostolilor să o însoțească în ultimele clipe ale vieții sale.


Astăzi celebrăm Adormirea Maicii Domnului, un moment de reflecție și recunoștință în calendarul ortodox. Să ne amintim de smerenia, iubirea și sacrificiul Fecioarei Maria și să ne inspirăm din exemplul ei în a ne arăta grija și dragostea față de cei din jur.

Fie ca Maica Domnului să vă ocrotească și să vă călăuzească pașii în fiecare zi!” notează deputatul PSD Constantin Bîrcă pe pagina personală de socializare.


Conform tradiției ortodoxe, după adormirea sa, apostolii au fost adunați din toate colțurile lumii prin puterea Duhului Sfânt pentru a fi martori ai ridicării Maicii Domnului la ceruri. Este important de menționat că această sărbătoare nu este văzută ca o simplă comemorare a morții, ci ca un triumf al vieții veșnice și al credinței.


În România, sărbătoarea Sfintei Marii este marcată de o serie de obiceiuri și tradiții. În special, credincioșii participă la slujbele religioase oficiate în biserici și mănăstiri, unde se închină icoanei Maicii Domnului și aduc flori, fructe sau busuioc, care sunt sfințite de preoți.

SĂRBĂTOAREA SFINTEI
MARIA MARE ÎN TRADIȚIA CREȘTINĂ

15 august 2024