ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate

beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat de presă.


Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, a transmis următorul mesaj pe pagina personală de socializare:

S-au eliminat inechitățile!

Recalcularea pensiilor a fost o operațiune complexă, fără precedent, menită să facă dreptate. În final, recalcularea a adus majorări pentru 3,8 milioane de pensionari - 82,5% din totalul de 4,6 milioane de pensionari.  

Premierul Marcel Ciolacu a realizat astfel un obiectiv politic major, pe care și l-a asumat atunci când PSD a intrat la guvernare, de a crește veniturile și de a reface puterea de cumpărare a pensionarilor, după înghețarea punctului de pensie din Guvernarea Cîțu-USR.

Este posibil, dată fiind amploarea și complexitatea recalculării, să existe erori materiale, ori situații în care așteptările oamenilor să nu fie îndeplinite. Cei care sunt nemulțumiți se pot adresa cu o solicitare de reverificare către Casa de Pensii teritorială de care aparțin. Evident, pot depune și documente care să fie luate în calcul.

NICIO PENSIE NU SCADE!

Legea e foarte clară și precizează că acolo unde cuantumul rezultat în urma recalculării este mai mic decât pensia primită, rămâne pensia încasată la nivelul lunii august.” notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Cifre relevante pentru beneficiile aduse de recalculare:


Compania Națională Poșta Română a transmis următorul comunicat:

Cei peste 10.000 de poştaşi aflaţi vineri pe teren au reuşit să înmâneze beneficiarilor din toate judeţele ţării un număr record de plicuri: peste 500.000 de decizii de recalculare a pensiilor.

Asigurăm toţi pensionarii că vor primi documentele mult aşteptate până la termenul prevăzut, respectiv 30 august 2024”.


Poşta Română reaminteşte că, în cazul în care titularul deciziei nu este la domiciliu în momentul vizitei factorului poştal, documentul poate fi înmânat unui membru al familiei sau unei rude.

Dacă nici aceştia nu sunt acasă, beneficiarul poate ridica ulterior documentul personal de la oficiul poştal la care este arondat.

PRIMELE DECIZII DE RECALCULARE A
PENSIILOR, AJUNSE LA BENEFICIARI

18 august 2024