ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Festivalul Internațional de Folclor “Hora Mare” se pregătește să încânte din

nou publicul. Recunoscut pe plan mondial, evenimentul va avea loc între 17 și 21 august la Călărași.


Acest festival joacă un rol esențial în promovarea culturii populare și valorilor universale ale păcii și prieteniei între popoare. Pe parcursul celor cinci zile, Călărașiul va deveni capitala internațională a folclorului, oferind spectacole de muzică și dans tradițional în fiecare seară, începând cu ora 20.00, pe Stadionul Ion Comșa. Artiști și ansambluri folclorice din diverse colțuri ale lumii vor participa la acest eveniment.


Festivalul va debuta cu mult așteptata Paradă a Portului Popular, pe 17 august la ora 19.00. Parada va porni de pe platoul Consiliului Județean, oferind localnicilor și vizitatorilor ocazia de a admira costume tradiționale spectaculoase și de a se bucura de diversitatea culturală. Traseul paradei include Strada Sloboziei, Bulevardul Republicii, Strada Tudor Vladimirescu și se va încheia la Stadion.


Pe scenă vor urca interpreți cunoscuți din România: Mioara Velicu pe 17 august, Cristina Maria Ene pe 18 august, Mariana Căpitănescu pe 19 august, Adina Roșca și Cătălin Doinas/Constantin Enceanu pe 20 august, iar Steliana Sima va încheia festivalul pe 21 august. Vor participa, de asemenea, ansambluri din Turcia, Ucraina, Georgia, Polonia, Republica Moldova, Egipt și Algeria.


Festivalul “Hora Mare” nu este doar un spectacol vizual și auditiv, ci și o oportunitate de educație culturală. Publicul de toate vârstele este invitat să participe la ateliere și activități interactive, care vor oferi o perspectivă profundă asupra tradițiilor și obiceiurilor popoarelor reprezentate.


Festivalul Internațional de Folclor “Hora Mare” promite să fie un eveniment de neuitat, unde bucuria și prietenia vor fi în centrul atenției.

“HORA MARE” LA CĂLĂRAȘI,
CINCI ZILE DE CULTURĂ ȘI TRADIȚIE

01 august 2024