ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ministerul Educației anunță că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial

al României cele două ordine de ministru pentru aprobarea Statutului Elevului, respectiv pentru aprobarea Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Noul Statut al Elevului, care va intra în vigoare în anul școlar 2024-2025, prevede, printre altele, și introducerea sălii de detenție în școlile din România.


Astfel, unitățile de învățământ vor amenaja spații special dedicate în care vor fi duși elevii sancționați pentru deranjarea orelor. În aceeași ordine de idei, telefoanele mobile vor fi interzise, iar elevii suspendați sau exmatriculțai vor beneficia de consiliere psihologică.


Modificarea care a stârnit ce mai mare val de reacții negative, mai ales din partea elevilor, este cea a introducerii sălii de detenție.

În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.

În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui”, se arată în document.


Totodată, elevii vor primi, începând cu anul școlar viitor, câte o notă la purtare pentru fiecare modul. La final, aceștia vor avea cinci note la purtare, din care se va face o medie. De asemenea, la 20 de absențe nemotivate, elevii se vor alege cu un punct scăzut la purtare.

SALĂ DE DETENȚIE,
INTRODUSĂ OFICIAL ÎN ȘCOLI

07 august 2024