ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost întâmpinată

de autoritățile județene la Mănăstirea, acolo unde Asociația “Mâini Deschise” a organizat mult așteptata tabără de vară.


Este deja cel de-al 11-lea an în care Elisei Dragu organizează această tabără pentru copiii defavorizați din județul Călărași.


Este minunat atunci când, pe lângă funcția pe care o deții, cum este și domnul președinte al Consiliului Județean Călărași, ești om. Atunci când ajuți prin resurse proprii, pe lângă tot ceea ce se face din punct de vedere instituțional, se demonstrează ca, lăsând la o parte orice funcție, suntem oameni și suntem alături de cei care sunt în nevoie.

Îl felicit și pe Elisei care organizează, alături de pastori, acest eveniment dedicat copiilor din familii vulnerabile. De la an la an, evenimentul este din ce în ce mai atractiv”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


În mijlocul celor peste 200 de copii, a fost prezent și senatorul PSD Nicușor Cionoiu dar și directorii de la deconcentratelor Consiliului Județean Călărași, care le-au ascultat poveștile și i-au asigurat că toate nevoile acestor vor fi îndeplinite.


Visele, învățătura, jocul și cele mai mari dorințe se împletesc într-o frumoasă echipă, Tabăra Mâini Deschise, pentru copiii vulnerabili, dar care au multă credință, ambiție și bunătate.

Vă doresc să găsiți echilibrul perfect, să fiți motivați și puternici și să nu lăsați niciun obstacol să vă stea în cale. Bucurați-vă de tot ce vă oferă viața mai bun.

Mulțumim doamnei Natalia Intotero , Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru prezență și pentru tot sprijinul pe care ni l-a oferit.

Felicitări întregii echipe care a făcut posibilă această tabără! Sunteți un exemplu!” a declarat senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Și anul acesta, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a dat o mână de ajutor, asigurând organizatorii, în același timp, de tot suportul necesar.


Este, pot spune, cel mai mare eveniment social care se desfășoară în județul Călărași de când am preluat mandatul de presedinte al Consiliului Județean Călărași.

Este a doua oară când sunt invitat la această tabără și mă bucur că organizatorii au dorit să fiu prezent aici.

Mă bucur să pun și eu umărul în organizarea acestei tabere pentru ca, an de an, să fie o tabără din ce în ce mai plăcută și de care să poată beneficia din ce în ce mai mulți copii.

Ceea ce se întâmplă aici este un exemplu de urmat care trebuie multiplicat pentru a putea implica câți mai mulți copii”, a precizat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Ideea organizării unei astfel de tabere a pornit în momentul în care Elisei Dragu, alături de colegii acestuia, au realizat ca activitățile de zi cu zi nu sunt suficiente, iar, pentru ca cei mici să se bucure mai mult, au nevoie de o mini vacanță. Zis și făcut! De 11 ani, sute de copii beneficiază de câteva zile de relaxare în mijlocul naturii.


Noi, ca asociație, ne ocupăm de partea socială a acestei societăți […] Am zis ca trebuie să facem ceva special și am venit cu această idee. Ne-am gândit ca Mănăstirea ar fi un loc potrivit pentru această activitate.  Vedeți copaci colorați pentru ca ne-am gândit ca toți cei mici vor fi încântați.

Aici, seara este totul plin de luminițe. Pur și simplu, se crează o poveste. Suntem foarte entuziasmați deoarece, în ultimii patru ani, am simțit foarte mult susținerea autorităților”, a spus Elisei Dragu.

TABĂRA DE VARĂ “MÂINI DESCHISE”,
PRILEJ DE BUCURIE PENTRU COPII

08 august 2024