ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Sfânta Maria, respectiv Ziua Marinei pe

15 august, iar cu această ocazie, Primăria Municipiului Călăraşi a organizat o serie de activități în Parcul Mare, activități la care a participat Preasfințitul Vincențiu, Episcopul  Sloboziei și Călărașilor, alături de autoritățile locale și județene.

Evenimentul programat a început prin oficierea slujbei religioase de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, acompaniat de un sobor de preoți.

Ca în fiecare an, Parohia Volna – “Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost gazda oficialităților bisericești.


După încheierea Serviciului religios, alaiul s-a deplasat în Parcul Mare, acolo unde, instituțiile din județ au depus coroane la monumentul închinat marinarilor.

Pe rând, Consiliul Judeţean Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” Călărași, Organizația Județeană a Partidului Social Democrat și Instituția Prefectului, au ținut un moment de reculegere pentru cei căzuți în luptă.


Adormirea Maicii Domnului, este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății. Sfânta Maria, întruchiparea purității absolute, a fost înălţată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos. Această zi sfântă rămâne pentru noi o adevărată dovadă de sacrificiu, credință și iubire necondiționată.

Totodată, cu o tradiție îndelungată și o istorie plină de mândrie, sărbătorim astăzi Ziua Marinei Române! Cinstim curajul și devotamentul marinarilor noștri, ce păstrează vie credința și valorile noastre în lumea întreagă. Fie ca Sfânta Fecioară Maria să vă protejeze și să vă însoțească în drumul vostru printre valurile infinite!

La mulți ani tuturor celor ce poartă numele Sfânt al Maicii Domnului!

La mulți ani de Ziua Marinei Române!” a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Primăria Municipiului Călărași, în colaborare cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” a organizat parada ambarcațiunilor, o manifestare inedită pentru județul nostru.


Chiar dacă evenimentul a constat într-o serie de activități oficiale, Primăria Municipiului Călăraşi, organizatoarea Zilei Marinei, s-a gândit și la cei mici. Sute de inghețate au fost oferite copiilor pentru a le face ziua și mai frumoasă.


O mulțime de premii au fost puse în joc de organizatori pentru concursurile de anul acesta. Prinderea rațelor și alergarea în saci au fost unele dintre cele mai amuzante momente ale întregului eveniment.

ZIUA MARINEI, UN EVENIMENT
IUBIT DE CĂLĂRĂȘENI

15 august 2024