ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat miercuri, 14 august,

într-o conferință de presă la Guvern că, în urma recalculării pensiilor, un număr semnificativ de 803.433 pensii nu vor beneficia de majorări.


Aproximativ 17,44% dintre pensionari nu vor vedea o creștere a pensiei lor după recalculare. Totuși, ministrul a subliniat că, în cazul în care recalcularea duce la o pensie mai mică decât cea aflată în plată, pensionarii vor continua să primească suma actuală, astfel încât niciun pensionar nu va avea pensia redusă.


Avem 803.433 de pensii care nu se majorează după recalculare, adică 17,44%. Dintre acestea, 84.176 de pensii au aceeași valoare rezultată în urma recalculării, iar diferența (o reprezintă pensiile care) au o valoare mai mică.

Important este că pensia nu scade, avem articolele 144 și 155 din lege care stipulează în mod expres că nicio pensie nu scade, pensionarii beneficiază de cuantumul mai favorabil”, a declarat ministrul Muncii, la Guvern.


Pe de altă parte, un număr de 3.806.270 de pensionari vor beneficia de pensii majorate, cu o creștere medie de 622 de lei, conform declarațiilor ministrului.

Livrarea noilor pensii va începe din 2 septembrie.

RECALCULAREA PENSIILOR:
UNELE PENSII RĂMÂN NEMAJORATE

15 august 2024