ÎNAPOI

ARHIVA STIRI

Accident rutier în Călărași

220622- ACCIDENT RUTIER ÎN CĂLĂRAȘI

Eveniment cultural de excepție, în Călărași

220601- EVENIMENT CULTURAL DE EXCEPȚIE ÎN CĂLĂRAȘI

Ministrul Agriculturii, prezent la AgriPlanta

Cros național de Ziua Olimpică

220602- MINISTRUL AGRICULTURII, ADRIAN CHESNOIU A FOST PREZENT LA AGRIPLANTA220604-CROS NAȚIONAL LA CĂLĂRAȘI DE “ZIUA OLIMPICĂ”

Evaluarea Națională 2022

Programul de la Cinema 2d/3D Călărași

220614- EVALUARE NAȚIONALĂ 2022220616- Program CINEMA

Au început probele la Bacalaureat

Ședința comună a parlamentarilor din România și Rep Moldova

220620- AU ÎNCEPUT PROBELE LA BACALAUREAT220620- PARTICIPARE LA ȘEDINȚA COMUNĂ A PARMALENTELOR ROMÂNIEI ȘI REP MOLDOVA

Elevi la tabăra English is Fun-Tastic

Lucrări la în derulare, Centrul Vechi pietonal

220621- ELEVI CĂLĂRĂȘENI LA TABĂRA “ENGLISH IS FUN-TASTIC”220621- LUCRĂRI ÎN DERULARE, LA CENTRUL VECHI PIETONAL DIN CĂLĂRAȘI

“Gunoiul de grajd, bunăstare pentru fermieri”

Bacalaureat - Matematică sau Istorie

220621- REUNIUNEA “GUNOIUL DE GRAJD-BUNĂSTARE PENTRU FERMIERI”, LA CĂLĂRAȘI220621- BACALAUREAT 2022 – MATEMATICĂ SAU ISTORIE

Cupa Satelor, scouting în mediul rural

“Guvernul trebuie să reducă prețul la carburanți“

220621- SENATOR PSD: “GUVERNUL TREBUIE SĂ INTERVINĂ PENTRU REDUCEREA PREȚURILOR LA CARBURANȚI”

Transport ilegal de deșeuri din Bulgaria

Tricolorul sfințit de Ziua Drapelului

220622- TRANSPORT ILEGAL DE DEȘEURI DIN BULGARIA220625- TRICOLORUL, SFINȚIT PENTRU ZIUA DRAPELULUI

Alte stiri locale din luna Iunie

220601- POMPIERII ALĂTURI DE COPIIAFLĂ MAI MULTE

Pompierii militari călărăseni sunt alături de cei mici de ziua lor si le promit multe surprize în Parcul Dumbrava din municipiul Călărasi si în zona Casei de Cultură si a Parcului Mare din municipiul Olteniţa.

POMPIERII MILITARI
ALĂTURI DE COPII

220601- CADOU DE ZIUA COPILULUI AFLĂ MAI MULTE

Trei canotori din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călărasi vor participa la prima competitie internatională majoră din acest an, respectiv la Campionatul European de Canotaj U19, care va avea loc la Varese, Italia, în perioada 20-22 mai.

CADOU DE
ZIUA COPILULUI

220601- ÎN VIZITĂ LA PALATUL PARLAMENTULUI AFLĂ MAI MULTE

Elevii Scolii Gimnaziale Nr.1 Sărulesti Gară au fost, de această dată, distinsii oaspeti ai legislativului României. Am schimbat păreri, ei au întrebat, eu am răspuns, apoi au intrat rapid în rol, au profitat de moment si au început să propună multe idei bune si îndrăznete.

ÎN VIZITĂ LA
PALATUL PARLAMENTULUI

220602- ZIUA EROILOR ȘI ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, MARCATE ÎN COMUNA VÎLCELELE AFLĂ MAI MULTE

Comuna Vîlcelele a sărbătorit, astăzi, Ziua Eroilor si Înăltarea Domnului. La festivitate au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Călărasi, Vasile Iliută, subprefectii judetului, Eugen Ilie si Virgiliu Diaconu, dar si alti reprezentanti ai institutiilor călărăsene.

ZIUA EROILOR ÎN
COMUNA VÎLCELELE

220602- ZIUA EROILOR COMEMORATĂ ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ziua Eroilor este asociată Înăltării Domnului, ambele sărbătorite la 40 de zile de la Paste. Ziua Eroilor este sărbătoare natională în România pentru comemorarea bărbatilor si femeilor care si-au pierdut viata pe fronturile de luptă

ZIUA EROILOR
COMEMORATĂ ÎN CĂLĂRAȘI

220602- S-A DESCHIS AGRIPLANTA, CEA MAI MARE EXPOZIȚIE AGRICOLĂ, LA FUNDULEA AFLĂ MAI MULTE

Expozitia AgriPlanta RomAgroTec s-a deschis astăzi, 2 iunie 2022. Ea se desfăsoară la Fundulea, în judetul Călărasi, si va putea fi vizitată de doritori până pe 5 iunie a.c., inclusiv.

AGRIPLANTA, EXPOZIȚIE
AGRICOLĂ,LA FUNDULEA

220607-CULTURI AGRICOLE DISTRUSE DE GRINDINĂ AFLĂ MAI MULTE

Duminică seara, în jurul orei 16:00-17:00, bucuria fermierilor s-a transformat în tristețe pentru că ploaia a adus cu ea și grindina. Grindină mare cât o nucă, ne-a spus fermierul Daniel Nica, acesta având o cultură de 53 ha de porumb, distrusă aproape în totalitate.

CULTURI AGRICOLE
DISTRUSE DE GRINDINĂ

220608-“CU PAȘI MICI PE SCENA MARE”- GALA LAUREAȚILOR AFLĂ MAI MULTE

În data de 08 Iunie 2022, în Sala Barbu Știrbei a avut loc Concursul Interjudețean de Dans Popular “Cu pași mici pe scena mare” organizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Centrul de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași, manifestare la care au participat ansamblurile de dans popular finaliste.

“CU PAȘI MICI PE SCENA MARE”

220608- LE FRANCOPHILE – 2022 “LA JOIE DE VIVRE” AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 8 Iunie, la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Călărași a avut loc cea de-a X a ediție a concursului Le Francophile-2022 “La Joie de Vivre”. “Mulțumim pentru sprijin tuturor celor care s-au implicat” , a declarat Adriana Butoi, Inspector Școlar pentru Limbi Moderne.

LE FRANCOPHILE – 2022
“LA JOIE DE VIVRE”

220610- REORGANIZAREA DGASPC CĂLĂRAȘI, FINALIZATĂ AFLĂ MAI MULTE

La începutul acestei săptămâni, a fost finalizată întreaga procedură de reorganizare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași. Astfel, Consiliul Județean (CJ) Călărași a finalizat și inaugurat Centrul de Abilitare și Reabilitare Vîlcelele.

REORGANIZAREA DGASPC CĂLĂRAȘI,
A FOST FINALIZATĂ

220611- ETAPA JUDEȚEANĂ A CONCURSURILOR PROFESIONALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, ÎN DERULARE AFLĂ MAI MULTE

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţul nostru.

CONCURSURILE PROFESIONALE
PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

220616- DISTRIBUIREA VOUCERELOR PENTRU ALIMENTE AFLĂ MAI MULTE

Ajutorul financiar pentru românii aflați în cea mai grea situație materială va ajunge în următoarele zile în Călărași și în toată țara. PSD își respectă astfel angajamentul luat: 3 milioane de români vor primi un sprijin în valoare de 250 de lei la fiecare două luni.

DISTRIBUIREA VOUCERELOR
PENTRU ALIMENTE

220617- BURSE PENTRU ELEVI AFLĂ MAI MULTE

Tenaris Silcotub a oferit în anul școlar 2021-2022, 260 de burse elevilor din șase licee tehnice din România. Sprijinul financiar oferit elevilor este parte din investițiilor realizate de companie de-a lungul anilor, incluzând dotarea cu laboratoare a liceelor tehnice partenere, programe de instruire pentru profesori și programe de consiliere vocațională și practică pentru elevi, cu implicarea specialiștilor companiei.

BURSE PENTRU ELEVII
DIN ȘASE LICEE TEHNICE

220617- SPRIJIN DE 15 MILIOANE DE LEI PENTRU CULTIVATORII DE CARTOFI AFLĂ MAI MULTE

În Ședința Guvernului din 16 iunie 2022 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”, în anul 2022. Astfel, se stabilește o schemă de ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartof, în baza prevederilor Regulamentelor europene.

SPRIJIN PENTRU
CULTIVATORII DE CARTOFI

220617- FERMIERII CĂLĂRĂȘENI S-AU ÎNTRUNIT ÎN ȘEDINȚĂ DE LUCRU AFLĂ MAI MULTE

Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală s-a întrunit într-o ședință de lucru, astăzi, 17 iunie 2022, în localitatea Floroaica, din județul Călărași. Președintele Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală, Vasile Iliuță, a mulțumit celor prezenți la eveniment.

ÎNTRUNIREA FERMIERILOR
CĂLĂRAȘENI

220617- GRĂDINĂ DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE LA GRĂDINIȚĂ AFLĂ MAI MULTE

A avut loc acțiunea de diseminare a rezultatelor proiectului Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare care s-a desfășurat în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit “Amicii” din Călărași. În cadrul evenimentului s-a acordat însemnele de Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare.

GRĂDINA DE RELAXARE,
LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE

220618- PROIECT ERASMUS+, MOBILITĂȚI EUROPENE PENTRU SERVICII DE CALITATE AFLĂ MAI MULTE

Elevii claselor a X-a profil Turism si alimentație, de la Colegiul Economic, au fost beneficiarii stagiilor de practică în cadrul proiectului ERASMUS +, “Mobilități Europene Pentru Servicii De Calitate”.

STAGII DE PRACTICĂ
PRIN PROGRAMUL ERASMUS+

220619- UN TÂNĂR S-A ÎNECAT ÎN DREPTUL COMUNEI SPANȚOV AFLĂ MAI MULTE

Un băiat în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața în Dunăre în timp ce era la scăldat cu prietenii. Ieri după amiază era cu alți doi prieteni la scăldat.

UN TÂNĂR S-A ÎNECAT ÎN
DREPTUL COMUNEI SPANȚOV

220621- SENATORUL CIONOIU SOLICITĂ O REACȚIE OFICIALĂ IMEDIATĂ DIN PARTEA IPJ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, solicită Inspectoratului de Poliție Județean Călărași o reacție oficială imediată, în urma atacului sângeros care a avut loc, în data de 13 iunie a.c., la o spălătorie din municipiu. Acesta susține, prin intermediul unui comunicat de presă, că deși în urma atacului brutal cu săbii și bâte,

SENATORUL CIONOIU SOLICITĂ
O REACȚIE OFICIALĂ

220621- UN NOU MEDIC, LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Un nou doctor s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Este vorba despre medicul specialist radiologie și imagistică medicală, Ethar Qaddoori. “Al 40-lea medic adus la Călărași. Domnul doctor Ethar Qaddoori

UN NOU MEDIC, LA SPITALUL
JUDEȚEAN DE URGENȚĂ

220621- TURNEU DE ANVERGURĂ, PENTRU JUCĂTORII DE SQUASH DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Jucătorii de squash din Călărași au participat, recent, la meciurile disputate în cadrul competiției Italian Junior Open. Acesta este primul turneu important din anul curent. Ca de fiecare dată, sportivii au obținut rezultate excepționale!

TURNEU DE ANVERGURĂ,
PENTRU JUCĂTORII DE SQUASH

220622- AMBASADORUL BULGARIEI ÎN ROMÂNIA ȘI VICEPRIMARUL SILISTREI, PREZENȚI LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Municipiul Călărași a primit, astăzi, vizita Ambasadorului Bulgariei în România, Excelența Sa, Radko Valykov și a viceprimarului Silistrei. La sediul Consiliului Județean Călărași a avut loc o întâlnire între aceștia și autoritățile locale și județene, în cadrul căreia s-a discutat despre diverse parteneriate socio-economice, construirea unui pod între Călărași și Silistra.

AMBASADORUL BULGARIEI
ÎN CĂLĂRAȘI

220622- CINCI PREMII LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „HERMANNSTADT FEST” DE LA SIBIU AFLĂ MAI MULTE

A X-a ediţie a Festivalului internaţional “Hermannstadt Fest”, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Sibiu, în Habermann Markt, şi-a desemnat şi premiat câştigătorii duminică, 19 iunie. Tinerele artiste, Miruna Lică și Veronica Neagu au reușit și de data aceasta să aducă pentru Călărași cinci premii la Festivalul „Hermannstadt Fest” de la Sibiu.

CINCI PREMII LA FESTIVALUL
INTERNAŢIONAL DE LA SIBIU

220622- COMPARTIMENT DE CHIRURGIE PEDIATRICĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Spitalul Județean de Urgență Călărași are, începând de astăzi, un compartiment de Chirurgie Pediatrică. Acesta a fost inaugurat în data de 22 iunie a.c., în prezența președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

COMPARTIMENT DE
CHIRURGIE PEDIATRICĂ

220622- TRATAMENTE DE COMBATERE A ȚÂNȚARILOR, ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călăraşi vă aduce la cunoştinţă că în perioada 27.06.2022 – 29.06.2022 va efectua pe domeniul public al municipiului Călărași, următoarele tratamente:

TRATAMENTE DE COMBATERE
A ȚÂNȚARILOR, ÎN CĂLĂRAȘI

220622- ȘCOALA DE VARĂ LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2022 ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a V a. Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante: – Cunoaşterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos.

ȘCOALA DE VARĂ LA MUZEUL
DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI

220622- ȘEDINȚA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAȚILOR ȘI SENATULUI AFLĂ MAI MULTE

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, prezent în Parlamentul României, a anunțat, miercuri, 22 iunie a.c., că astăzi a avut loc Ședința Comună a Senatului României și a Camerei Deputaților, activitate unde au fost dezbătute mai multe Proiecte de Hotărâre

ȘEDINȚA COMUNĂ A CAMEREI
DEPUTAȚILOR ȘI SENATULUI

220622-  EXPOZIȚIA “ROMÂNIA ÎMBRACĂ IA” AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, sărbătorește și în acest an, Ziua Universală a Iei. Mai exact, vineri, 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene sau Dragaică, așa cum e cunoscută în calendarul popular, la ora 11:00, va fi vernisată expoziția intitulata “RomânIA îmbracă IA” și va fi oferită în dar tuturor celor care iubesc portul popular românesc.

EXPOZIȚIA
“ROMÂNIA ÎMBRACĂ IA”

220623- CURSURI DE INIȚIERE ORGANIZATE ÎN SMARTLAB AFLĂ MAI MULTE

SmartLab Călărași este un proiect inițiat de Consiliul Județean Călărași, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate și derulat de Biblioteca Județeană Călărași. Ca și până acum, se vor forma 2 grupe de curs, fiecare grupă va fi formată din maxim 15 persoane, cu vârstele între 10-14 ani.

CURSURI DE INIȚIERE
ORGANIZATE ÎN SMARTLAB

220623- EXERCIȚIU TACTIC DE COOPERARE ÎN LOCALITATEA CHIRNOGI AFLĂ MAI MULTE

Un exercițiu tactic de cooperare, desfăşurat astăzi în incinta unui important operator economic din localitatea Chirnogi, s-a dovedit a fi un bun antrenament al forţelor de intervenţie pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă cu mare posibilitate de producere.

EXERCIȚIU TACTIC DE
COOPERARE LA CHIRNOGI

220623- ITM CĂLĂRAȘI A APLICAT AMENZI DE 14.000 DE LEI AFLĂ MAI MULTE

În săptămâna 13 iunie-19 iunie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, construcţii, comerţ, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi produselor de patiserie, alte domenii de activitate, potrivit unui comunicat de presă.

CONTROALE ITM,
LA CĂLĂRAȘI

220623- UITE E.COLI, NU E E.COLI! AFLĂ MAI MULTE

Direcția de Sănătate Publica din Călărași se contrazice în declarații. Deși în data de 15 iunie, instituția ar fi emis o adresă prin care transmitea că s-a constatat prezența bacteriei E.coli în apa de pe malul Borcei, se pare că în urma ultimei testări bacteria ar fi dispărut ca prin minune!

UITE E.COLI,
NU E E.COLI!

220623- EXPLOZIA PREȚURILOR AFECTEAZĂ PROIECTELE EUROPENE DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a prezentat, astăzi, în cadrul conferinței de presă a PSD, stadiul proiectelor derulate cu bani europeni. Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, au fost întâmpinate probleme la toate cele 25 de proiecte. Astfel, vor avea loc lucrări complementare, care presupun alte cheltuieli pe lângă sumele alocate acestor investiții.

EXPLOZIA PREȚURILOR AFECTEAZĂ
PROIECTELE EUROPENE

220624- DRĂGAICA 2022: TRADIŢII ŞI OBICEIURI AFLĂ MAI MULTE

În fiecare an, creştinii ortodocşi serbează naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Domnul Iisus în apa Iordanului. În calendarul popular, sărbătoarea este denumită Sânziene, în Ardeal, iar în Muntenia şi Oltenia – Drăgaica. Află, din acest material, ce tradiţii şi obiceiuri se practică în ziua de Sânziene.

DRĂGAICA 2022:
TRADIŢII ŞI OBICEIURI

220624- PAROHIA IOAN ALEXE DIN CĂLĂRAȘI ÎN COMUNIUNE CU IERARHUL AFLĂ MAI MULTE

Vineri, 24 iunie 2022, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

PAROHIA IOAN ALEXE DIN CĂLĂRAȘI
ÎN COMUNIUNE CU IERARHUL

220624- CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE ȘI COMPLICITATE LA ÎNȘELĂCIUNE AFLĂ MAI MULTE

La data de 23 iunie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei ai Servicului de Investigare a Criminalități Economice și ai Serviciului Criminalistic, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Tulcea, Constanța și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE
ȘI COMPLICITATE LA ÎNȘELĂCIUNE

220627- CĂLĂRAȘI: NICIO MEDIE DE 10 LA BACALAUREAT AFLĂ MAI MULTE

Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afișate astăzi 27 iulie 2022. Rata de promovare înainte de contestații în Județul Călărași a fost de 57,57%, înregistând o micșorare cu aproape 2% față de anul trecut. Evaluarea digitală s-a derulat foarte bine în județul Călărași pentru Bacalaureat. Cu toate acestea niciun elev nu a reușit să obțină o medie de 10.

CĂLĂRAȘI: NICIO MEDIE DE
10 LA BACALAUREAT

220627- SISTARE FURNIZARE APĂ POTABILĂ ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă în data de 27 iunie 2022, la o conductă P.E.110 mm, pe str. Grivița, Ecoaqua  Călărași anunță faptul că furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul str. Al. Sahia – str. Ghe. Lazăr. “Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

SISTARE FURNIZARE
APĂ POTABILĂ

220624- REȚEA DE CANALIZARE, REABILITATĂ DUPĂ 50 DE ANI AFLĂ MAI MULTE

Operatorul ECOAQUA S.A. intervine la acest moment pe strada Bărăganului din municipiul Călărași pentru remedierea unei avarii apărută la rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor din zona. Potrivit datelor, rețeaua a întâmpinat mai multe probleme de-a lungul timpului, motiv pentru care s-a luat hotărârea de a fi înlocuită.

REȚEAUA DE CANALIZARE,
REABILITATĂ DUPĂ 50 DE ANI

220627- TRATAMENTE DE DERATIZARE AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că, în perioada 29 iunie 2022 – 01 august 2022, va executa tratamente de deratizare, în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 08.00 – 12.00 şi 13.00 – 17.00. Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

TRATAMENTE
DE DERATIZARE

220628- DORINȚĂ ÎMPLINITĂ PENTRU ANDREI NĂSTASE AFLĂ MAI MULTE

“Vreau să vă reamintesc de Năstase Andrei, elevul meu preferat ce m-a surprins cu inteligența și cu povestea sa de viață încă din primele clipe. I-am promis că am să îi îndeplinesc un vis, acela de a avea propria lui camera, un loc în care să poată studia. Dorință îndeplinită!”

DORINȚĂ ÎMPLINITĂ
PENTRU ANDREI NĂSTASE

220628- O FELIE DE SĂNĂTATE – PEPENELE VERDE AFLĂ MAI MULTE

Pepenele verde este cultivat pentru fructele sale care ajunse la maturitatea fiziologică, sunt apreciate pentru gustul echilibrat, dulce, fin și plăcut.Fructele au un conținut în apă de 89-94% si zahăr în concentrație de 7-11 %.Nu conține grăsimi și este o sursă remarcabilă de vitamina A, vitamina B6 și vitamina C, dar și de licopen, un antioxidant puternic asociat cu prevenirea și tratarea unor tipuri de cancer.

O FELIE DE SĂNĂTATE
PEPENELE VERDE

220628- PREMII LA CONCURSUL NAȚIONAL “CĂLUȘUL ROMÂNESC” AFLĂ MAI MULTE

Evenimentul cultural artistic s-a desfășurat sub egida Ministerului Educaţiei, a Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, a Palatului Copiilor  „Adrian Băran” Slatina şi a Asociaţiei „Căluşarii Slatinei”.

PALATUL COPIILOR DIN
CĂLĂRAȘI, ADUCE PREMII

220628- PRIMUL NUMĂR DE ÎNMATRICULARE VERDE ELIBERAT AFLĂ MAI MULTE

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!

PRIMUL NUMĂR DE
ÎNMATRICULARE VERDE

220628- PRIMUL PAS PENTRU CONSTRUIREA UNEI CREȘE AFLĂ MAI MULTE

Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va fi dotată cu panouri solare pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

PRIMUL PAS PENTRU
CONSTRUIREA UNEI CREȘE

220629- AFC DUNĂREA CĂLĂRAȘI ARE UN NOU ANTRENOR AFLĂ MAI MULTE

Acesta este GHEORGHE MIHALI, fotbalist român care a făcut parte din „Generația de Aur„ a Naționalei de fotbal ajungând până în sferturile de finală la Cupa Mondială din America, 1994. Ca jucător Mihali are mai multe titluri câștigate cu Dinamo București dar și două Cupe ale României cu aceeași echipă.

AFC DUNĂREA CĂLĂRAȘI
ARE UN NOU ANTRENOR

220629- ATENȚIONAREA DE COD GALBEN DE CANICULĂ AFLĂ MAI MULTE

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călărași au transmis astăzi, 29 iunie 2022, un Cod Galben de caniculă. Atenţionarea meteorologică este valabilă în intervalul 29 iunie – 1 iulie 2022. Valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei.

ATENȚIONAREA DE COD
GALBEN DE CANICULĂ

220628- TEHNOLOGIA VR LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos va folosi o nouă tehnică în desfășurarea activităților Școlii de vară. Pentru prima oară, muzeul aduce copiilor tehnologia VR, prin intermediul căreia aceștia se vor putea întoarce în timp pentru a trăi experiența strămoșilor din epoca neolitică.

ÎNAPOI ÎN TIMP
PRIN TEHNOLOGIA VR

220629- ŞOFERI DROGAȚI, BĂUȚI SAU FĂRĂ PERMIS, DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTII CĂLĂRĂŞENI AFLĂ MAI MULTE

La data de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Prelungirea București, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Călărași. Întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5 (cannabis).

ȘOFERI DROGAȚI,
BĂUTI SAU FĂRĂ PERMIS

220630- CIONOIU: ROMÂNIA TREBUIE SĂ PROTEJEZE POPULAȚIA AFLĂ MAI MULTE

Senatorul social-democrat, Nicușor Cionoiu, a precizat că PSD intervine pentru a modifica Proiectul de Ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România. “PSD intervine pentru a modifica Proiectul de Ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România.”

ROMÂNIA TREBUIE SĂ
PROTEJEZE CETĂȚENII

220629- ZIUA DUNĂRII, MARCATĂ LA CĂLĂRAȘI PE 2 IUNIE AFLĂ MAI MULTE

Încă din 1994, 29 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua Internaţională a Dunării. În urmă cu 28 de ani, a fost semnată la Sofia, Convenția privind cooperarea pentru protecţia și utilizarea durabilă a fluviului care izvorăşte din Germania – Munţii Pădurea Neagră, străbate 10 ţări europene şi 4 capitale. Pe teritoriul românesc, Dunărea parcurge o distanţă de 1.075 kilometri, cea mai mare dintre toate ţările riverane fluviului.

ZIUA DUNĂRII, MARCATĂ
LA CĂLĂRAȘI PE 2 IUNIE

220630- NOI LOCURI DE PARCARE DISPONIBILE PENTRU CĂLĂRĂȘENI AFLĂ MAI MULTE

Vă informăm că în perioada 04 – 18 iulie 2022, posesorii de autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv şi cel mult 8+1 locuri, cu excepţia autovehiculelor ale căror dimensiuni sunt mai mari de 2,5 x 5m, pot depune la registratura Primăriei municipiului Călăraşi cerere pentru licitarea/atribuirea unui loc de parcare de domiciliu, în parcarea situată pe strada/străzile:

NOI LOCURI DE
PARCARE DISPONIBILE

220630- PRELUNGIRA PROGRAMULUI DE LUCRU LA PAȘAPOARTE AFLĂ MAI MULTE

În scopul asigurării creșterii capacității operaționale de înregistrare și soluționare a cererilor de pașapoarte la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat un set de măsuri organizatorice pentru sistemul de pașapoarte în scopul facilitării obținerii documentelor de călătorie de către cetățenii dornici să plece în vacanță și a celor care revin în țară în această perioadă estivală, potrivit unui comunicat de presă.

PRELUNGIRE A PROGRAMULUI
DE LUCRU LA PAȘAPOARTE

220630- PROIECT IMPLEMENTAT PENTRU CĂLĂRĂȘENII DE ETNIE ROMĂ AFLĂ MAI MULTE

630 de călărășeni de etnie romă vor beneficia de servicii de educație, medicale și sociale printr-un proiect implementat în 3 localități din județ. Proiectul este finanțat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, Apelul de proiecte “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”.

PROIECT PENTRU
CETĂȚENII DE ETNIE ROMĂ

2 romi, vedetele muzeului Dimitre Gusti

Se oprește apa în Municipiul Călărași

220626- DOI ROMI RUDARI DIN CĂLĂRAȘI, VEDETELE MUZEULUI DIMITRIE GUSTI220627- SISTARE FURNIZARE APĂ POTABILĂ ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Continuă lucrările de modernizare a parcărilor

Gustul roșiei, păstrat de legumicultori

220627- CONTINUĂ LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A LOCURILOR DE PARCARE220630- GUSTUL ROȘIEI DE ALTĂDATĂ PĂSTRAT DE LEGUMICULTORII CĂLĂRĂȘENI