ÎNAPOI

ARHIVA STIRI

Neînțelegeri în coaliție, la Călărași

Dunărea Călărași, victorie la scor

220926- NEÎNȚELEGERI ÎN COALIȚIE “CIPRIAN PANDEA A AJUNS UN LIBERAL MÂNJIT”220910- DUNĂREA CĂLĂRAȘI, VICTORIE LA SCOR

Distracție la Zilele Municipiului Călărași

Felicitări pentru noua conducere OFSD

220926- DISTINCȚII, CONCERTE și DISTRACȚIE LA ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI220910- FELICITĂRI PENTRU NOUA PREȘEDINTĂ A OFSD CĂLĂRAȘI

Alte stiri locale din luna Septembrie

220902- VICTORIE DUPĂ VICTORIE PENTRU DUNĂREA CĂLĂRAȘIAFLĂ MAI MULTE

Debutul cu dreptul a echipei antrenată de Gheorghe Mihali în prima etapă a ligii a treia, în meciul cu “Gloria Albești”, unde jucatorii Ionuț Țenea și Bodo Kanda, cei care au marcat golurile care au adus victoria, a motiva echipa și a făcut ca elevii să cucerească și cel de-al doilea meci jucat cu “Înainte Modelu”.

VICTORIE PENTRU
DUNĂREA CĂLĂRAȘI

220901- PROCESIUNE CU ICOANA MAICII DOMNULUI CU PRUNCUL, FĂCĂTOARE DE MINUNI AFLĂ MAI MULTE

În perioada 2-4 septembrie 2022, cu Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o Procesiune cu Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Suceviţa din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor.

PROCESIUNE CU ICOANA
MAICII DOMNULUI CU PRUNCUL

220901- PREMII IMPORTANTE OBȚINUTE DE MEMBRII GRUPULUI “FLORES CAMPI” CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În acest sfârșit de săptămână membrii grupului “Flores Campi” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași au participat la evenimente artistice, unde au reușit să câștige premii importante. Astfel municipiul Călărași a fost prezent pe scenele festivalurilor de la Băile Felix până în Constanța. Au fost evenimente artistice importante în cadrul cărora fiecare membru a trăit experiențe unice și memorabile.

PREMII IMPORTANTE OBȚINUTE
DE GRUPUL “FLORES CAMPI”

220901- ȘCOALA POLITICĂ A FEMEILOR SOCIAL-DEMOCRATE AFLĂ MAI MULTE

Din delegația călărășeană au făcut parte  candidata la șefia OFSD Călărași, Marinela Voivozeanu, viceprimarul Vicuța Nica ,specialistul comisiilor de  muncă și administrație Doinița Nicolae,precum și consilierii locali Săndina Georgescu și Iuliana Raiu. OFSD este cea mai puternică Organizație politică de femei din România și are ca obiectiv principal promovarea atitudinii sociale a PSD față de comunitățile locale, precum și inițierea de proiecte, programe, măsuri și acțiuni care pot îmbunătăți în mod real situația femeilor din România prin reducerea discriminărilor de gen, acordarea de facilități pentru femeile care aleg să petreacă mai mul timp cu copiii nou-născuți, îmbunătățirea accesului femeilor la sănătate și educație.

ȘCOALA POLITICĂ A
FEMEILOR SOCIAL-DEMOCRATE

220902- SECETA PEDOLOGICĂ A AFECTAT MII DE HECTARE AFLĂ MAI MULTE

Seceta pedologică (rezervă scăzută de apă în sol) afectează zeci de mii de hectare din România. Grâul care a fost recoltat aproape în totalitate aduce cantități mai mici la hectar cu până la 35%, porumbul este compromis aproape în totalitate, iar floarea soarelui are perspective la fel de proaste. Nu a plouat serios în aproape nicio zonă din România de la începutul lunii iulie, o situație pe care meteorologii o preconizau încă din primăvară și care, pentru agricultură, nu mai poate fi îmbunătățită în acest an.

SECETA PEDOLOGICĂ A
AFECTAT MII DE HECTARE

220905- S- A ÎNJUNGHIAT ÎN INIMĂ, LA UPU CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Caz șocant la Unitatea de Primiri Urgențe din Călărași, după ce un bărbat de 73 de ani care a cerut asistență medicală pentru o  afecțiune cronică, ajuns pe patul de spital, într-un moment de disperare, a scos un cuțit de tip briceag pe care și l-a înfipt în piept, în zona inimii.  Scenele de groază s-au petrecut sub privirile asistentelor care au rămas înmărmurite de gestul șocant al pacientului.

ÎNJUNGHIAT ÎN INIMĂ,
LA UPU CĂLĂRAȘI

220905- BîRCĂ: “MULT SUCCES ÎN NOUL AN ȘCOLAR!” AFLĂ MAI MULTE

“Nicio societate nu se poate dezvolta fără un sistem de educație care să nu fie centrat pe nevoile elevilor, la fel cum niciun copil nu-și poate realiza visurile fără a trece prin școală. Le doresc tuturor copiilor mult succes în noul an școlar! Să fiți buni și dedicați învățăturii, să fiți aproape de profesorii voștri, așa cum și ei sunt, în fiecare an, alături de voi. Iar profesorilor le doresc multe realizări și satisfacții pe tot parcursul activității școlare și le mulțumesc pentru grija pe care o au pentru copiii noștri.”

BîRCĂ: “MULT SUCCES
ÎN NOUL AN ȘCOLAR!”

220904- LOVITĂ PE TRECEREA DE PIETONI DE O MAȘINĂ DE POLIȚIE AFLĂ MAI MULTE

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași. Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu. Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

LOVITĂ PE TRECEREA DE
PIETONI DE O MAȘINĂ DE POLIȚIE

220904- SISTARE FURNIZARE APĂ POTABILĂ ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ecoaqua anunță că în urma a unei avarii survenite în cursul acestei dimineți la rețeaua de aducțiune Chiciu-Stația de Tratare Apă Potabilă, furnizarea apei se va sista pe perioada derulării lucrărilor de remediere. Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

SISTARE FURNIZARE APĂ
POTABILĂ ÎN MUN. CĂLĂRAȘI

220905- CIONOIU: “SĂ PĂȘIȚI CU ÎNCREDERE ÎN NOUL AN ȘCOLAR” AFLĂ MAI MULTE

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, a trăit, astăzi, 5 septembrie a.c., emoția și bucuria elevilor, odată cu începerea anului școlar. Acesta a fost prezent la festivitățile organizate de Colegiul Economic și Școala Gimnazială Specială Nr. 1 Călărași. Parlamentarul a urat mult succes și realizări copiilor.

CIONOIU: “SĂ PĂȘIȚI CU
ÎNCREDERE ÎN NOUL AN ȘCOLAR”

220905- MIHĂIȚĂ BEȘTEA, ALES PREȘEDINTE AL PSD OLTENIȚA AFLĂ MAI MULTE

“I-am văzut astăzi, în cadrul alegerilor din filiala PSD Oltenița, pe colegii social-democrați într-o stare de spirit extraordinară. Felicitări, Mihăiță Beștea! Succes echipei cu care vei avea grijă ca lucrurile să meargă ca pe roate! Avem puterea de a câștiga și de a arăta încă o dată că PSD va rămâne de departe cel mai mare partid și în 2024.” A declarat deputatul Constantin Birca

MIHĂIȚĂ BEȘTEA, ALES
PREȘEDINTE AL PSD OLTENIȚA

220905- VASILE ILIUȚĂ: “VOI FI CEL MAI APRIG SUSȚINĂTOR AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SPECIAL” AFLĂ MAI MULTE

“Școala Specială rămâne locul meu de suflet pentru deschiderea anului școlar. Aici emoțiile capătă altă însemnătate, de fiecare dată. Doresc cadrelor didactice și părinților parteneriate în care să primeze dragostea și umanitatea, cu asigurarea că, la Călărași, voi fi cel mai aprig susținător al învățământului special. Un an cu rezultate excelente tuturor”.

ILIUȚĂ - SUSȚINĂTOR AL
ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SPECIAL

220905- ACTIVITATE DE WEEKEND – PESCUITUL PE DUNĂRE AFLĂ MAI MULTE

Pescuitul este activitatea de a prinde cu ajutorul unor instrumente speciale diverse varietăți de pește sau alte vietăți acvatice. În weekend am fost pe malul Dunării, alături de Virgil și Paul, doi pescari profesioniști, care ne vor împărtăși câteva secrete legate de pescuit. “Pentru ca un om să se apuce de pescuit are nevoie de acest microb, pe care îl avem toți pescarii. În prezent, copiii preferă să stea pe telefoane, iar noi încercăm prin canalul pe care îl avem să îi invităm la aer liber, să se destindă, să uite de probleme. În afară de dorință, pentru a se apuca de pescuit le-ar trebui o lansetă sau o undiță, nu trebuie sa fie foarte scumpă, câteva artificii si momeală. L-ar costa apoximativ 200 de lei.”

ACTIVITATE DE WEEKEND
PESCUITUL PE DUNĂRE

220905- CLARIFICĂRI PENTRU BENEFICIARII DE MICROGRANTURI ÎN DOMENIUL AGROALIMENTAR AFLĂ MAI MULTE

APIA aduce următoarele clarificări beneficiarilor Măsurii M1 – Microgranturi în domeniul agroalimentar: Toate documentele justificative care au stat la baza efectuării cheltuielilor și care urmează a fi încărcate în IMM Recover de către aplicanții eligibili ai Măsurii M1, vor purta sintagma „decontat din microgrant”, asumată prin semnătură beneficiarului (facturi/ordine de plată/extras de cont/etc.). Conform Ghidului solicitantului, cheltuielile cu achizițiile de terenuri, terenuri construite, imobile, mijloace de transport, rate și/sau rambursări la credite/linii de credite/leasing, dobânzi aferente acestora, garanțiile de orice fel precum și TVA-ul deductibil, nu sunt considerate cheltuieli eligibile prin Măsura 1 – Microgranturi în domeniul agroalimentar.

CLARIFICĂRI PENTRU
BENEFICIARII DE MICROGRANTURI

220907- CURSURI ÎN CONTAINERE MODULARE, LA MAI MULTE ȘCOLI DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Containerele modulare au luat locul claselor tradiționale, din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate în cadrul școlilor din județul Călărași. Potrivit declarațiilor inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Corina Diaconu, în localitățile Dragoș Vodă, Gurbănești, Fundulea, Ileana și Gălbinași, elevii vor studia, în acest nou an școlar, în astfel de containere.

CURSURI ÎN CONTAINERE
MODULARE, LA ȘCOLI DIN JUDEȚ

220907- REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA CENTRULUI SOCIO-CULTURAL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Guvernul României a aprobat reabilitarea și modernizarea Centrului socio-cultural (fostul Palat Administrativ) din Călărași. Imobilul, construit în anul 1898, este un ansamblu monument istoric de importanţă naţională cuprins în Lista Monumentelor Istorice. Întrucât acesta se regăseşte în zona centrală a municipiului Călărași, se impune administrarea și punerea în valoare a clădirii de patrimoniu, prin restaurare și refuncționalizare, astfel încât să poată satisface exigențele unei funcțiuni administrative, precum și ale unui centru expozițional.

REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA
PREFECTURII DIN CĂLĂRAȘI

220909- COPII UCRAINENI SUNT ÎNSCRIȘI CA AUDIENȚI ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE AFLĂ MAI MULTE

O parte dintre copiii ucraineni refugiați pe teritoriul județului Călărași participă ca audienți în diverse instituții de învățământ. Potrivit inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Călărași, Corina Diaconu, 16 copii ucraineni au fost repartizați la grădinițe și școli gimnaziale din județ. În data de 5 septembrie a.c., mai existau patru cereri, în acest sens.

COPII UCRAINENI SUNT ÎNSCRIȘI
CA AUDIENȚI ÎN ȘCOLI

220909- BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI AFLĂ MAI MULTE

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) organizează Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul va avea loc la nivel național, în data de 14 octombrie 2022, fiind organizat și de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din municipiul nostru. Potrivit Magdalenei Cotelnic, șef serviciu în cadrul AJOFM Călărași, la bursă sunt așteptate și celelalte categorii de persoane care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.  

BURSA LOCURILOR
DE MUNCĂ

220909- POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI DONEAZĂ SÂNGE DE ZIUA LOR AFLĂ MAI MULTE

În aceste zile mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei”al județului Călărași au înţeles importanţa acestui demers şi s-au oferit voluntari să participe la campania de donare sânge desfășurată în incinta Centrului de Transfuzie Sanguină Călărași. În această perioadă, Centrul de Transfuzie Sanguină din Călăraşi traverseasză o perioadă dificilă, în care se înregistrează un număr scăzut de donatori, astfel că se fac eforturi serioase pentru reîntregirea stocului atât de necesar salvării vieţii pacienţilor.

POMPIERII CĂLĂRĂȘENI
DONEAZĂ SÂNGE

220909- LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A LOCULUI DE JOACĂ DIN PARCUL VICTORIA, FINALIZATE AFLĂ MAI MULTE

Începute cu o lună în urmă, lucrările de modernizare a locului de joacă din Parcul Victoria, au fost finalizate săptămâna aceasta. “Am finalizat lucrările de modernizare a locului de joacă din Parcul Victoria. S-a turnat stratul de tartan pentru reducerea riscului de accidentări, s-au montat echipamente noi, asigurând astfel copiilor condiţii mult mai bune de petrecere a timpului liber."

MODERNIZAREA LOCULUI DE JOACĂ
DIN PARCUL VICTORIA, FINALIZATĂ

220909- MARINELA VOIVOZEANU ALEASĂ PREȘEDINTĂ A OFSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

3917 femei social democrate, femei puternice, femei curajoase și determinate fac parte din OFSD județul Călărași. Joi, 8 septembrie, în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a OFSD Călărași 317 delegate au ales noua conducere după ce interimatul a fost asigurat de Laura Munteanu. S-a dorit o nouă echipă cu o nouă viziune a ceea ce înseamnă politica OFSD la nivelul județului Călărași, acest lucru însemnând mai multă implicare în plan județean.

MARINELA VOIVOZEANU ALEASĂ
PREȘEDINTĂ A OFSD CĂLĂRAȘI

220909- ȘCOALA POLITICĂ DE VARĂ A TSD - COSTINEȘTI 2022 AFLĂ MAI MULTE

În perioada 8-11 septembrie, Tineretul Social Democrat reprezintă cu mândrie Organizația Județeană Călărași la Școala politică de vară, alături de Președintele partidului Marcel Ciolacu și Prim-Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, cu sprijinul și suportul Președintelui Organizației județene, Vasile Iliuță.

ȘCOALA POLITICĂ DE VARĂ
A TSD - COSTINEȘTI 2022

220912- CEA MAI MARE PISTĂ DE BICICLETE DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Zona de intervenţie a proiectului se află în partea de sud a municipiului Călăraşi, traversându-l de la vest la est. Conform Primăriei Călăraşi, traseul este următorul: începere din Str. Dropiei – Iaz Decantor – Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – Str. Aviator Vitalie Zvincu nr. 1 – Aleea Dumbrava Minunată – Str. Cornişei (Parc Dendrologic) – Str. Eroilor – B-dul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călăraşi) – Str. Sloboziei nr. 4 – Str. Independenţei. Pista de biciclete are o lungime totală de peste trei kilometri și acoperă o suprafaţă de 8.055 mp. Având în vedere lungimea mare a pistei este propusă şi amenajarea de locuri de odihnă pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete.

CEA MAI MARE PISTĂ
DE BICICLETE DIN CĂLĂRAȘI

220910- CONFLICT SÂNGEROS ÎNTRE INTERLOPII DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În conflict sunt implicate patru persoane, doua dintre ele au fost identificate. Atacatorul principal a reușit sa fugă în comuna Borcea la 50 km de Călărași. Potrivit unor surse din anchetă, este vorba despre Daniel Ionuț Racoș, cunoscut în sfera interlopilor locali, condamnat pentru proxenetism. El este cel care l-ar fi înjunghiat pe Alexandru Constantin Ștefan, zis Balena cu un cuțit în zona gâtului. Cel din urmă a reușit să ajungă pe picioarele lui la UPU Călărași având mai multe plăgi deschise la nivelul gâtului și membrelor inferioare.

CONFLICT SÂNGEROS
ÎNTRE INTERLOPI

220912- POMPIERII CĂLĂRĂȘENI DONEAZĂ SÂNGE DE ZIUA LOR AFLĂ MAI MULTE

Pompierii militari sunt oameni care înţeleg cel mai bine suferinţa semenilor aflaţi în situaţii dificile, care le pun viaţa în pericol, mai ales că, de nenumărate ori aceştia sunt primii care văd cum semenii lor ajung în situaţii extreme şi pentru a-i salva este mare nevoie de sânge. În aceste zile mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei”al județului Călărași au înţeles importanţa acestuio demers şi s-au oferit voluntari să participe la campania de donare sânge desfășurată în incinta Centrului de Transfuzie Sanguină Călărași.

POMPIERII CĂLĂRĂȘENI DONEAZĂ
SÂNGE DE ZIUA LOR

220912- "ÎNGERII" ANIMALELOR DE LA ZOO CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Călărășenii s-au transformat în îngerii necuvântătoarelor din cadrul Grădinii Zoologice Călărași și Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân. În weekend, ZOO Călărași și Adăpostul Canin au organizat un eveniment minunat, care a avut ca scop încurajarea adopțiilor câinilor fără stăpân și, totodată, a fost lansat un nou concept pentru Grădina Zoologică, și anume adopția la distanță. Așadar, vizitatorii grădinii au avut șansa să plece acasă cu un cățel sau cu un certificat de părinte adoptiv al unui animal sălbatic. 15 părinți adoptivi s-au alăturat poveștii de la ZOO Călărași.

"ÎNGERII" ANIMALELOR
DE LA ZOO CĂLĂRAȘI

220913- ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA AFLĂ MAI MULTE

Cu ocazia sărbătoririi acestui deosebit eveniment, plin de încărcătură istorică, senatorul PSD Nicușor Cionoiu, a transmis următoarele urari: "Se aniversează în fiecare an pe 13 septembrie, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în lupta din timpul Revoluției Române, care a avut loc în 1848. Doresc să transmit felicitări și mulțumiri tuturor pompierilor români pentru numeroasele sacrificii depuse în scopul de a salva și de a proteja întreg neamul românesc aflat în fața primejdiilor. Ați reușit să vă cinstiți țara prin curaj și solidaritate și continuați să faceți asta neîncetat!  La mulți ani tuturor pompierilor călărășeni! La mulți ani tuturor pompierilor români!"

ZIUA POMPIERILOR
DIN ROMÂNIA

220913- “OSTAȘII DE FOC”, LA CEAS ANIVERSAR AFLĂ MAI MULTE

Toate subunitățile inspectoratului și-au redeschis porțile pentru vizitatori. Aceștia au avut ocazia să cunoască toate echipamentele, accesoriile și autospecialele pompierilor militari. “Ostașii de foc” au sărbătorit ziua lor împreună cu partenerii bulgari și cei din cadrul Consiliului Județean Călărași, alături de care au desfășurat proiectul transfrontalier intitulat “Managementul de Risc și Proțecția la Inundații în Regiunile Transfrontaliere Calărași – Polski Trambesh”, prin intermediul căruia în dotarea ISU Călărași au intrat noi echipamente. De asemenea, la manifestări au fost prezente și alte oficialități locale.

“OSTAȘII DE FOC”,
LA CEAS ANIVERSAR

220913- IONUȚ STAN, NOUL LIDER AL TSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ionuț Stan este noul președinte al tinerilor social-democrați călărășeni. Acesta a fost desemnat lider ieri, 12 septembrie a.c., în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a TSD Călărași. El îl înlocuiește pe Marius Sbârcea, cel care și-a încheiat, după nouă ani de activitate, mandatul de președinte al tinerilor din PSD. La eveniment au participat sute de tineri pesediști, dar și cunoscuți politicieni printre care s-au numărat președintele Organizației Județene a PSD, Vasile Iliuță și șeful Organizației Municipale a formațiunii politice, Marius Dulce.

IONUȚ STAN, NOUL
LIDER AL TSD CĂLĂRAȘI

220914- CIONOIU: CER MAI SCHIMBAREA CONDUCERII IPJ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Senatorul social-democrat, Nicușor Cionoiu, a făcut o nouă interpelare ministrului de interne prin care îi solicită luarea de măsuri urgente pentru stoparea acestor situații care generează teroare pe străzile orașului, se arată în interpelarea demniatarului. "Vă rog insistent să solicitați investigarea amănunțită a modului în care se desfășoară îndeplinirea atribuțiilor legale de serviciu a personalului Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și să dispuneți toate procedurile legale necesare astfel încât să putem avea un Comisar Șef permanent".

SENATORUL CIONOIU CERE
SCHIMBAREA CONDUCERII IPJ

220914- DUNĂREA CĂLĂRAȘI PĂRĂSEȘTE CUPA ROMÂNIEI AFLĂ MAI MULTE

Deși e o competiție a surprizelor, Cupa României nu e, deocamdată, pentru Dunărea Călărași. Aceasta a fost învinsă, fără drept de apel, cu scorul de 1-5, de către Unirea 04 Slobozia, ocupanta primului loc în Liga a 2-a. Astăzi, pe terenul “Ion Comșa”, elevii lui Gheorghe Mihali au fost depășiți clar de echipa adversă prin golurile marcate de C. Bolohan (14), B. Levy (38, 69), C. Rus (70, 78). Golul cu care Adrian Miu, fotbalist de doar 17 ani, a salvat onoarea Dunării, a fost înscris în minutul 81.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI
PĂRĂSEȘTE CUPA ROMÂNIEI

220916- VASILE ILIUȚĂ, ALES PREȘEDINTE AL PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Vasile Iliuță a fost ales, astăzi, 16 septembrie a.c., președinte al Organizației Județene a PSD Călărași. Acesta a fost desemnat pe funcție, în urma Conferinței Județene de Alegeri a partidului. În cursa pentru șefia partidului nu a îndrăznit să se mai înscrie nimeni, Iliuță fiind singurul candidat. El a asigurat, până la această dată, interimatul conducerii PSD. Astfel, după rezultatele obținute de organizație la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, Consiliul Politic Național a hotărât, în unanimitate, numirea lui Iliuță în funcția de președinte interimar al formațiunii politice, până când pesediștii își vor alege liderul, lucru care s-a întâmplat chiar astăzi.

VASILE ILIUȚĂ, ALES
PREȘEDINTE AL PSD CĂLĂRAȘI

220919- ANTRENAMENTE ȘI TOTODATĂ O INVITAȚIE LA MIȘCARE AFLĂ MAI MULTE

Sportivii clubului CSM Călărași împreună cu antrenorii lor Valentin Anghel și George Anghel au avut parte de un altfel de antrenament, vineri 16 Septembrie. Pentru că au vrut să profite de temperatura frumoasă de afară și de ce nu de peisajul tomnatic, aceștia au mers în parcul Dumbrava din Călărași pentru a se antrena.Cu echipamentul corespunzător unui antrenament de box, aceștia au fost o atracție pentru trecători.

ANTRENAMENTE ȘI
INVITAȚIE LA MIȘCARE

220919- PARADA RETROMOBIL LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Bijuterii retro pe patru roți în paradă la Călărași. Cei pasionați de automobile vechi și-au etalat cu mândrie comorile. Sâmbătă, 17 Septembrie, începând cu ora 11:30, pasionații vehiculelor retro au putut admira autovehiculele expuse în centrul orașului Călărași. Circa 75 de maşini istorice au fost înscrise pe listele clubului pentru a participa la expoziţie.

PARADA RETROMOBIL
LA CĂLĂRAȘI

220919- COALIȚIA PSD-PNL, SCÂRȚIE LA NIVEL LOCAL AFLĂ MAI MULTE

Coaliția PSD-PNL scârțâie tot mai mult, la nivel local. Se pare că prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, ar ataca, în mod constant, hotărârile de Consiliu Județean (CJ), în instanță. Chiar în urmă cu 2 săptămâni ar fi făcut acest lucru cu hotărârea prin care CJ ar fi dorit să repartizeze Primăriei Comunei Vîlcelele suma de 300.000 de lei. Edilul localității, Ionel Tatu, spune că acești bani îi erau extrem de necesari pentru buna desfășurare a activităților în comuna pe care acesta o păstorește. Ba mai mult, din această sumă ar fi putut asigura salariile angajaților primăriei, până la finele acestui an. Primarul susține că, la Călărași, Coaliția de guvernare nu funcționează și nici nu va funcționa vreodată, pentru că sunt orgolii de ambele părți.

COALIȚIA PSD-PNL,
SCÂRȚIE LA NIVEL LOCAL

220919- NOI DONAȚII PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Cea mai importantă unitate medicală din Călărași, Spitalul Județean de Urgență Călărași, primește noi donații din parte ONG-urilor. Dezinfectanți, mobilier și materiale de protecție, au ajuns astăzi la unitatea medicală de la Călărași. “Parteneriatul inițiat cu Stichting Kinderen In Nood continuă. Astăzi, două camioane cu mobilier, dezinfectanți și alte materiale de protecție au sosit la Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Pompei Samarian Calarasi. Pe lângă dotările realizate constant de către Consiliul Judetean Calarasi, apreciem în mod deosebit atunci când entitățile private se alătură efortului nostru de a crește standardele constant.

NOI DONAȚII PENTRU SPITALUL
JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

220919- VASILE ILIUȚĂ - ANGAJAMENT CURAJOS ÎN FAȚA CONDUCERII PSD AFLĂ MAI MULTE

Liderul PSD Călărași,  Vasile Iliuță a făcut un angajament curajos în fața conducerii PSD. "Am fost la Costinești, iar acolo domnul președinte Marcel Ciolacu a spus o evoluție politică prin care m-a impresionat. A plecat de la tinerii sociali democrați, a urmat ca viceprimar al municipiului Buzău, parlamentar și astăzi, președintele nostru la nivelul organizației naționale. A făcut o promisiune – că din PSD nu mai pleacă și că din PSD pleacă acasă, și de acasă la cei sfinți. Domnul președinte, Marcel Ciolacu, vreau și eu să vă fac o promisiune: plec acasă sau plec, cum ați spus și dumneavoastră, la cei sfinți".

ILIUȚĂ - ANGAJAMENT CURAJOS
ÎN FAȚA CONDUCERII PSD

220920- REDUCEREA TEMPERATURILOR ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE AFLĂ MAI MULTE

Pentru a putea plăti facturile, Primăria Călărași reduce temperatura în școli și grădinițe. Câte grade vor fi în sălile de clasă. După ce au primit facturi enorme la energie electrică li gaze naturale, autoritățile locale din Călărași au intrat în panică și au căutat soluții pentru a le putea gestiona. Astfel, municipalitatea a anunțat că va lua mai multe măsuri prin care va încerca scăderea consumului în cele 21 de unități de învățământ care funcționează în Călărași. Autoritățile au anunțat măsuri, în contextul creșterii cheltuielilor la curent și gaze ale municipalității înaintea sezonului rece.

REDUCEREA TEMPERATURILOR
ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

220919- ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călărași şi Consiliul Local Călăraşi organizează, în perioada 24 – 25 septembrie 2022,"ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI", eveniment ce marchează 427 ani de atestare documentară a localităţii, respectiv 170 de ani de când Călăraşiul a fost declarat un oraş liber.Marţi, 27 septembrie, primăria va organiza "NUNTA DE AUR", sărbătoarea împlinirii în acest an a 50 de ani de căsătorie a cuplurilor cu domiciliul stabil în municipiul Călărași.

ZILELE MUNICIPIULUI
CĂLĂRAȘI

220920-ÎNTRERUPERI DE CURENT, PROGRAMATE ÎN JUDEȚ AFLĂ MAI MULTE

În aceste zile mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei”al județului Călărași au înţeles importanţa acestui demers şi s-au oferit voluntari să participe la campania de donare sânge desfășurată în incinta Centrului de Transfuzie Sanguină Călărași. În această perioadă, Centrul de Transfuzie Sanguină din Călăraşi traverseasză o perioadă dificilă, în care se înregistrează un număr scăzut de donatori, astfel că se fac eforturi serioase pentru reîntregirea stocului atât de necesar salvării vieţii pacienţilor.

ÎNTRERUPERI DE CURENT,
PROGRAMATE

220921- BLOCUL ANL DESTINAT SPECIALIȘTILOR DIN SĂNĂTATE, RECEPȚIONAT AFLĂ MAI MULTE

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Călărași, 30 de locuințe de serviciu destinate specialiștilor din domeniul sănătății. Este vorba despre ansamblul de locuințe situat pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Consiliul Județean (CJ) Călărași s-a ocupat de racordarea blocului la utilități, amenajarea exterioară și crearea locurilor de parcare. Locuințele (5 garsoniere, 29 de apartamente cu 2 camere și 5 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din b-dul Nicolae Titulescu nr. 1bis, pe un regim de înălţime P+4E (parter+4 etaje), valoarea investiției fiind de 7.017.964,78 lei (inclusiv TVA).

BLOCUL ANL PENTRU SPECIALIȘTII
DIN SĂNĂTATE, RECEPȚIONAT

220921- DRUM DE MARE VITEZĂ TRANSREGIO: BRĂILA-CHICIU AFLĂ MAI MULTE

Compania Națională de Administrare a  Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, în data de 13 septembrie 2022, Cererea de Finanțare pentru proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate și realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investiții TransRegio Brăila-Slobozia-Drajna-A2 și Chiciu- Drajna” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, OS 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea-Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

DRUM DE MARE VITEZĂ
TRANSREGIO: BRĂILA-CHICIU

220921- PSD: PESTE 170.000 DE ANGAJAȚI BENEFICIRI AI CREȘTERII VENITURILOR NETE AFLĂ MAI MULTE

PSD anunță că, până în prezent, 173.743 de angajați au beneficiat de o creștere a veniturilor nete cu 200 de lei, după data de 1 iunie 2022, când a intrat în vigoare măsura prin care această sumă suplimentară să fie scutită de taxe, în cazul unei majorări voluntare a salariului minim. Măsura face parte din Programul PSD Sprijin pentru România și are în vedere sprijinirea angajatorilor din mediul privat pentru majorarea salariilor mici, astfel încât să își poată menține angajații și să prevină exodul forței de muncă din România în actualul context economic foarte dificil.

ANGAJAȚII BENEFICIRII
CREȘTERII VENITURILOR NETE

220921- REȚINUT PENTRU OMOR ȘI TENTATIVĂ DE OMOR CALIFICAT AFLĂ MAI MULTE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au reținut un bărbat, în vârstă de 79 de ani, pentru omor calificat și tentativă la omor calificat. La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 04.55, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de asistenta unui cămin de persoane vârstnice, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că un rezident a agresat două persoane.

REȚINUT PENTRU OMOR
ȘI TENTATIVĂ DE OMOR

220922- ILIUȚĂ: “SUNTEM CAPABILI, SĂ CÂȘTIGĂM LA ALEGERILE DIN 2024” AFLĂ MAI MULTE

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, astăzi, 22 septembrie a.c., într-o conferință de presă, că după “agitația” alegerilor interne din cadrul tuturor organizațiilor ale partidului, a fost aleasă o echipă credibilă, care va duce proiectele politice la bun sfârșit. De asemenea, acesta a subliniat faptul că formațiunea politică social-democrată este capabilă să câștige cel puțin 7 primării liberale din județ, pe lângă celelalte deja revendicate la alegerile locale trecute. Printre aceste UAT-uri se numără următoarele: Dragalina, Modelu, Spanțov, Chiselet și Oltenița.

 ILIUȚĂ: “CÂȘTIGĂM
ALEGERILE DIN 2024”

220922- 700 DE KILOGRAME DE TUTUN, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 22 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat.

KILOGRAME DE TUTUN,
INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

220923- CARAVANA SOCIALĂ OFSD AJUNGE ÎN CUZA VODĂ AFLĂ MAI MULTE

În numele iubirii de semeni, Organizația Femeilor Social Democrate Călărași continuă tradiția actelor caritabile, acțiune începută în urmă cu mai bine de o lună. Doamnele social-democrate, au vizitat oameni vulnerabili de toate vârstele, după acțiunea de ajutorare a copiilor care se aflau în pragul începerii noului an școlar, astăzi au fost alături de o doamnă ajunsă la vârsta la care nu se mai poate descurca singură cu toate greutățile vieții. Senioara le-a întâmpinat emoționată, în pragul casei peste care se văd urmele anilor grei.

CARAVANA SOCIALĂ OFSD
AJUNGE ÎN CUZA VODĂ

220922- EXPOZIȚIA „JANDARMERIA ROMÂNĂ 1850 – 2020” AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Călărași, anunță deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 – 2020” la sediul Muzeului Dunării de Jos Călărași, situat pe strada Progresul, nr. 4 din municipiul Călărași. Vernisajul va avea loc luni, 26 septembrie 2022, la ora 13.00.

JANDARMERIA
ROMÂNĂ 1850–2020

220923- DEBRANȘĂRILE ECOAQUA CONTINUĂ CU SCANDAL ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Ecoaqua Călărași continuă acțiunile de debranșare a rău-platnicilor de la serviciul de alimentare cu apă și canalizare, pe fondul întârzierilor la plata facturilor restante. Începute în urmă cu două săptămâni, continuate și astăzi în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, directorul operatorului Ecoaqua, Eduard Grama, a fost în teren pentru a discuta cu oamenii cetățenii care nu au voit să achite datoriile restante.

DEBRANȘĂRILE
ECOAQUA CONTINUĂ

220923- CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI A INAUGURAT DOUĂ CENTRE “MULȚUMESC-SPASYBI” AFLĂ MAI MULTE

Crucea Roșie Română Filiala Călărași, în cadrul apelului național “Ajutor pentru poporul ucrainean”, desfașoară începând din luna martie diverse activități. În acest context vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc inaugurarea Centrului-magazin social dar și a Centrului psiho-social multicultural MULȚUMESC-SPASYBI, centre deschise și finanțate prin proiecte ale Crucii Roșii Române și ale Federației Internaționale de Cruce Rosie și Semiluna Roșie.

CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI
2 CENTRE “MULȚUMESC-SPASYBI”

220923- DEPUTATUL COARNĂ, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Deputatul Dumitru Coarnă a început să arunce cu acuzaţii grave în social-democraţii de la Călăraşi. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, a comentat, în data de 22 septembrie a.c., prin intermediul unei conferinţe de presă, apariţia publică a lui Dumitru Coarnă, spunând că fostul pesedist face astfel de declaraţii neinspirate, din cauză că ar fi dezamăgit că nu mai este în această formaţiune politică. Tot liderul social-democraţilor susţine că Dumitru Coarnă nu are voie să atace, fără o justificare clară.

COARNĂ, ACUZAȚII GRAVE
LA ADRESA PSD CĂLĂRAȘI

220923- DSP CĂLĂRAȘI A PRIMIT PRIMA TRANȘĂ DE VACCIN ANTIGRIPAL AFLĂ MAI MULTE

Gripa este o boala infecțioasa acută cu un potențial epidemic crescut. Controlul bolii poate fi realizat cel mai bine de imunoprofilaxia cu vaccinuri gripale (redefinite în fiecare an pentru a reflecta modificările de antigenitate ale tulpinilor circulante de virus). Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași i s-a repartizat o primă tranșă de vaccin antigripal, respectiv 21450 de doze vaccin antigripal Influvac Tetra și la acest moment are loc distribuția vaccinului către medicii de familie.

PRIMA TRANȘĂ DE
VACCIN ANTIGRIPAL

220926- AUTORITĂȚILE VOR CERE CAZIERUL BĂTRÂNILOR DE LA AZILUL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primarul a subliniat faptul că evenimentul nefast nu a putut fi prevăzut de nimeni, mai ales că vârstnicii erau testați psihologic. Marius Dulce a subliniat faptul că va fi cerut cazierul bătrânilor care vin la cămin, iar această solicitare va fi introdusă și în regulament.“E ceva ce nimeni nu putea sa prevadă.

AUTORITĂȚILE VOR CERE
CAZIERUL BĂTRÂNILOR

220924- NOCTURNA BIBLIOTECILOR LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, vă invită să participați la un eveniment cultural organizat la nivel național, cea de-a XIII-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, numită simbolic Share location @BIBLIOTECĂ. Campania de activare nocturnă a bibliotecilor din România a fost inițiată de Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România.

NOCTURNA
BIBLIOTECILOR

220927- NOI ECHIPAMENTE MEDICALE AU SOSIT LA SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Spitalul Județean de Urgență Călărași continuă să primească, de la Ministerul Sănătății, echipamente medicale, prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean, demarat în anul 2018. Chiar în data de 26 septembrie a.c., două mese noi de operații au intrat în dotarea Blocului operator, potrivit administratorului public al Județului Călărași, Bogdan Mihai. De asemenea, unitatea sanitară a primit şi alte echipamente, printre care enumerăm: nebulizatoare și aspiratoare de secreții pentru copii, electrocauter, lămpi pentru sterilizare, dar şi diferite piese de mobilier medical. Până la sfârșitul anului, instituția medicală de pe malul Borcei se va îmbogăți cu alte astfel de echipamente, printre acestea numărându-se și aproximativ 200 de paturi noi.

ECHIPAMENTE MEDICALE NOI
LA SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI

220927- SEMNARE CONTRACT DE MODERNIZARE A STRĂZII BUCUREȘTI ȘI PREL. BUCUREȘTI AFLĂ MAI MULTE

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” (str. Bucureşti + str. Prel. Bucureşti), finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă;

SEMNARE CONTRACT MODERNIZARE
STR BUCUREȘTI ȘI PREL BUCUREȘTI

220927- ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA FESTIVALUL ”CHITARA DUNĂRII” AFLĂ MAI MULTE

Au început înscrierile la FESTIVALUL – CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK ”CHITARA DUNĂRII” Ediția a XII a – 19-20 NOIEMBRIE 2022! “Prin acest festival ne propunem continuarea tradiției acestui gen muzical la Călărași, descoperirea şi promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă. El este conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk, cu vârsta de minim 15 ani.” transmite CJCC într-o postare pe o rețea de socializare

FESTIVALUL
”CHITARA DUNĂRII”

220928- BE ACTIVE! OFSD ÎMPREUNĂ CU TSD – MIȘCARE ÎN AER LIBER AFLĂ MAI MULTE

Organizația Femeilor Social Democrate împreună cu Tineretul Social Democrat Organizația Județeană Călărași, au bifat săptămâna europeană a sportului în Parcul Dumbrava unde au promovat mișcarea în aer liber. Aceștia au alergat și au luat cu asalt aparatele de fitness din parc, îndemnând tinerii și copiii să nu renunțe la biciclete și nu în ultimul rând au punctat și sportul minții.

OFSD ÎMPREUNĂ CU TSD
MIȘCARE ÎN AER LIBER!

220928- LOCURI DE PARCARE LIBERE ÎN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că, în perioada 04 – 18 octombrie 2022, posesorii de autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv şi cel mult 8+1 locuri, cu excepţia autovehiculelor ale căror dimensiuni sunt mai mari de 2,5 x 5m, pot depune la registratura Primăriei municipiului Călăraşi cerere pentru licitarea/atribuirea unui loc de parcare de domiciliu, în parcarea situată pe strada/străzile:

LOCURI DE PARCARE
LIBERE ÎN CĂLĂRAȘI

220928- BISERICA SFÂNTA ANASTASIA REABILITATĂ AFLĂ MAI MULTE

Biserica Sf. Anastasia a fost a doua biserică din țară construită după anul 1989 și este ridicată în cinstea Eroilor Martiri ai Revoluției din anul 1989. Daniela Mihai Director la Direcția de Dezvoltare și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, într-un interviu pentru Canal Sud a declarat faptul că reabilitarea lăcașului de cult reprezintă o necesitate. “Rolul Consiliului Județean printre toate activitățile legate de dezvoltare și de sprijinirea dezvoltării județului este și de a sprijini viața bisericii în sine și ne îndreptăm atenția și către Biserica Ortodoxa Română din Călărași pentru că știm foarte bine că statul ajută la dezvoltarea și continuarea tradiției noastre românești și a funcționarii bisericii Ortodoxe Române.

PROIECT DE REABILITARE
BISERICII SF ANASTASIA

220928- NOAPTEA CERCETĂTORILOR LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei, pentru a lua parte la experimente inedite, prezentări captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. Evenimentul se va desfășura în Călărași la Muzeul Dunării de Jos în cadrul secției de Arheologie între orele 17.00 și 21.00.

NOAPTEA
CERCETĂTORILOR

220928- LUCRURI NEORTODOXE ÎN PARCUL BISERICII “SFÂNTUL GHEORGHE” CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Îngrădirea parcului din zona Bisericii “Sfântul Gheorghe” a generat nemulțumiri în rândul unor cetățeni. Aceștia ar fi devenit revoltați din cauză că s-ar desființa parcul din jurul parohiei, lucru care este total neadevărat, după cum afirmă autoritățile. În fapt, se pare că este vorba despre construirea unui gard de 1,5 metri în jurul acestui parc, din cauză că s-ar întâmpla anumite lucruri nu tocmai ortodoxe lângă biserică, după cum precizează anumiți consilieri locali, și aici discutăm chiar despre consumul de droguri în rândul tinerilor. Trebuie să punctăm faptul că accesul în parc va fi posibil toată ziua, doar seara va fi interzis.

LUCRURI NEORTODOXE ÎN
PARCUL BISERICII “SF GHEORGHE”

220928- O NOUĂ TELEVIZIUNE ÎN CURÂND LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

2022 aduce la Călărași unul dintre cele mai ambițioase proiecte media. Echipa Canal SUD își propune să aducă împreună cetățenii, antreprenorii, doctorii, agricultorii și elitele intelectuale. Aria de acoperire se va întinde pe toată raza județelor Ialomița și Călărași. Echipa CANAL SUD TV are ambiția de a deveni un vector al informării corecte în toată regiunea de sud-est a României.

O NOUĂ TELEVIZIUNE
ÎN CURÂND LA CĂLĂRAȘI

220928- RITM AVANSAT AL LUCRĂRILOR, LA PASAJUL DRAJNA AFLĂ MAI MULTE

Antreprenorul pasajului de la Drajna își menține ritmul bun de lucru pentru a-și respecta termenul asumat de finalizare, potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu. A fost finalizată montarea tuturor celor 165 de grinzi prefabricate ale pasajului și s-a realizat 26% (78 ml) din dala de suprabetonare. De asemenea, au fost realizate 4 podețe din cele 5 aferente drumului. Se lucrează la cofrarea, armarea și betonarea antretoazelor și dalei de suprabetonare, necesare pasajului.

RITM AVANSAT AL LUCRĂRILOR,
LA PASAJUL DRAJNA

220929- BAZĂ SPORTIVĂ CU TEREN DE FOTBAL, BASCHET, TENIS ȘI VOLEI AFLĂ MAI MULTE

În ședința extraordinară, desfășurată pe 15 septembrie, 2022 consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, ( CNI), a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții “Construire bază sportivă” în municipiul Călărași. Baza sportivă va dispune de teren de fotbal, tenis, volei și baschet.

BAZĂ SPORTIVĂ CU TEREN DE
FOTBAL,BASCHET,TENIS ȘI VOLEI

220929- RECITAL LIVE DE CHITARĂ – INTRARE LIBERĂ AFLĂ MAI MULTE

Centru de Cultură și Creație Călărași bucură călărășenii cu un recital live de chitară al lui Maxim Belciug – Vineri, 30 Septembrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei. Intrarea este liberă. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Magia unei chitare. Un concert sclipitor, de la baroc la flamenco. Cu Maxim Belciug – chitară solo. Cea mai solo chitară solo.

RECITAL LIVE
DE CHITARĂ

Tratamente de combatere a țânțarilor

220901- TRATAMENTE PENTRU COMBATEREA ȚÂNȚARILOR ȘI DE DERATIZARE

Cod portocaliu de ploi abundente

220902- COD PORTOCALIU DE PLOI ABUNDENTE