ÎNAPOI

ARHIVA STIRI

Intâlnire cu asistenții DAS Călărași

220702- ÎNTÂLNIRE CU ASISTENȚI PERSONALI DAS CĂLĂRAȘI

Scheme de sprijin pentru agricultori

Prim ajutor pentru cei afectați de caniculă

220704- SCHEME DE SPRIJIN PENTRU AGRICULTORI220704- PUNCT DE PRIM AJUTOR PENTRU CĂLĂRĂȘENII AFECTAȚI DE CANICULĂ

Proiecte de dezvoltare în com. Chirnogi

Proiect de modernizare a străzii București

220704- PROIECTE DE DEZVOLTARE ÎN COMUNA CHIRNOGI220702- PROIECT PENTRU MODERNIZAREA STRĂZII BUCUREȘTI

Întreruperi de curent în judetul Călărași

Proiect pentru modernizare strada Bucuresti

220702- ÎNTRERUPERI DE CURENT ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI220702- PROIECT PENTRU MODERNIZAREA STRĂZII BUCUREȘTI

Cod galben: trei zile de canicula

5 poduri pe granita Romania - Bulgaria

220701- COD GALBEN: TREI ZILE DE CANICULĂ220701- 5 PODURI PE GRANIȚA DINTRE ROMÂNIA ȘI BULGARIA

Noi locuri de joaca in Mun. Calarasi

Noul Administrator public al jud Calarasi

220701- NOI LOCURI DE JOACĂ ÎN CĂLĂRAȘI220701- NOUL ADMINISTRATOR PUBLIC AL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI PROMITE O EVOLUȚIE A SPITALELOR DIN SUBORDINE

Proiecte in derulare in Mun. Calarasi

Agenda alegerilor PSD la Calarasi

220701- PROIECTE ÎN DERULARE ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI220701- SE STABILEȘTE AGENDA ALEGERILOR PSD LA CĂLĂRAȘI

Ziua Dunarii, celebrata la Calarasi

Un nou medic specialist la SJU Calarasi

220702- ZIUA DUNĂRII, SĂRBĂTORITĂ LA CĂLĂRAȘI220702- UN NOU MEDIC SPECIALIST LA SPITALUL DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

Alte stiri locale din luna Iulie

220704- ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA LICEUL TEHNOLOGIC „DAN MATEESCU”AFLĂ MAI MULTE

Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași demarează înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual, în parteneriat cu TenarisSilcotub. Dosarul de înscriere se depune direct la liceu, în perioada 4 – 8 iulie 2022.

ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL,
LA LT DAN MATEESCU

220704- SOCIETATEA DRUMURI ȘI PODURI CĂLĂRAȘI FACE ANGAJĂRI AFLĂ MAI MULTE

Societatea Drumuri și Poduri  S.A., cu sediul în Călărași, Prelungirea Independenței, nr. 5A, județul Călărași, recrutează, în vederea angajării, personal pentru următoarele posturi vacante: Inginer constructor drumuri și poduri-absolvent al Facultății Căi Ferate, Drumuri și Poduri, experiență de minim 2 ani în executarea lucrărilor de

DRUMURI ȘI PODURI CĂLĂRAȘI
FACE ANGAJĂRI

220704- STADIUL LUCRĂRILOR CENTRULUI VECHI PIETONAL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Proiectul privind „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a municipiului” este cel de-al treilea proiect ca valoare după „Promenada” şi „Strada Bucureşti”, anunță primarul Marius Dulce, pe o rețea socială. Contractul de finanţare a fost semnat pe 19 decembrie 2019, valoarea totală a proiectului fiind de 36.346.757,34 lei, adică aproximativ 7,65 milioane de euro.

STADIUL LUCRĂRILOR LA
CENTRUL VECHI PIETONAL

220705- ACTIVITĂȚI PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN TRAFIC AFLĂ MAI MULTE

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 2 persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 27 de conducători auto au rămas fără permis. Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 01-03 iulie a.c., peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

ACTIVITĂȚI PENTRU CREȘTEREA
SIGURANȚEI ÎN TRAFIC

220705- PARCUL NAVROM DIN CĂLĂRAȘI VA FI MODERNIZAT AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călărași investește în dezvoltarea comunității prin modernizarea spațiilor verzi și a parcurilor existente în oraș. În anul 2021, după un an de mandat, primarul Marius Dulce a prezentat într-un raport de activitate situația primilor pași pe care i-a făcut în mandatul câștigat în toamna anului 2020.

PARCUL NAVROM DIN CĂLĂRAȘI
VA FI MODERNIZAT

220706- PETRE DAEA REVINE LA MINISTERUL AGRICULTURII AFLĂ MAI MULTE

Decizia PSD de a-l propune din nou pe Petre Daea la ministerul Agriculturii ar putea fi un compromis făcut între taberele din partid. Postul de ministru al Agriculturii ar fi revenit organizației PSD Olt, controlată de secretarul general Paul Stănescu, organizație care l-a propus și pe Adrian Chesnoiu.

PETRE DAEA REVINE LA
MINISTERUL AGRICULTURII

220705- CONCURS DE MESERII HORECA, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași a găzduit, astăzi, 5 iulie 2022, Concursul de Meserii HoReCa. Evenimentul a avut loc în premieră, la Călărași, și face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, intitulat “Construiește-ți viitorul”. La acest concurs au participat elevi din anii terminali ai Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu, care și-au demonstrat abilitățile dobândite la cursurile efectuate în cadrul instituției, pe specializările: tehnician în gastronomie, ospătar, cofetar-patiser și brutar-preparator de paste făinoase. Elevii câștigători ai competiției au fost premiați în bani.

CONCURS DE MESERII
HORECA, LA CĂLĂRAȘI

220705- CONCURSUL NAȚIONAL INTERDISCIPLINAR “PUI DE BRAD” AFLĂ MAI MULTE

Concursul Național Interdisciplinar “Pui de Brad”, ediția cu numărul XXXVIII, a avut loc în perioada 27 iunie-01 iulie 2022 la Întorsura Buzăului. La concurs au participat elevi de la Palatul Copiilor din Călărași înscriși la cercul de Ecoturism. Aceștia au participat la 14 probe de concurs, la unele probe au ocupat locurile doi și trei.

CONCURSUL NAȚIONAL
“PUI DE BRAD”

220706- ASISTENTELE MEDICALE LA CURSURI DE FORMARE AFLĂ MAI MULTE

Asistentele șefe din secțiile cu paturi ale Spitalului Județean de Urgență Călărași au participat, astăzi, 6 iulie 2022, în premieră, la un curs de formare privind implementarea planului de îngrijire destinat pacienților. Potrivit directoarei de îngrijiri a unității sanitare, Florentina Stamate, cu ajutorul acestui curs, asistenții medicali vor putea pune în practică dosarul de îngrijiri, prin care se va ține cont de toate componentele fundamentale ale procesului de îngrijire, care se bazează pe nevoile esențiale ale pacientului.

ASISTENTELE MEDICALE
LA CURSURI DE FORMARE

220706- JUCĂTORII CĂLĂRĂȘENI DE SQUASH LA COMPETIȚIA “GERMAN OPEN 2022” AFLĂ MAI MULTE

Competiția de squash German Open 2022 și-a desemnat câștigătorii în acest week-end. Pentru lotul național, open-ul german a fost cea mai importantă competiție internațională de până acum, din acest an. Juniorii au avut de jucat împotriva unor loturi din țări cu tradiții puternice în squash, cu sportivi în top PSA și cu participare numeroasă: Anglia, SUA, Germania, Malaezia, Canada.

JUCĂTORII CĂLĂRĂȘENI DE SQUASH
LA GERMAN OPEN 2022

220706- LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE PRIN AJOFM CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Călărași pune la dispoziția șomerilor 174 de posturi vacante, în această săptămână. Potrivit informațiilor furnizate de către Magdalena Cotelnic, șef serviciu în cadrul instituției, din numărul total de locuri de muncă disponibile, 23 sunt pe studii superioare.

LOCURI DE MUNCĂ
DISPONIBILE PRIN AJOFM

220706- REABILITARE TERMICĂ LA LICEUL MIHAI EMINESCU DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Marius Dulce, primarul din Călărași își continuă și astăzi vizitele în teren pentru verificarea lucrărilor din cadrul celor peste 20 de proiecte aflate în desfășurare la nivelul reședinței de județ. După vizita de la Promenadă, strada București și Centrul Civic, edilul vine astăzi cu informații despre proiectului de reabilitare termică pentru unul dintre cele mai bune licee pe care le are municipiul Călărași.

REABILITARE TERMICĂ LA
LICEUL MIHAI EMINESCU

220706- TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ ȘI LUARE DE MITĂ AFLĂ MAI MULTE

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marian Iorga, la data faptelor inspector-şef al IPJ Călăraşi, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU
TRAFIC DE INFLUENȚĂ

220707- ALEGERI INTERNE ALE PSD, ÎN LUNA SEPTEMBRIE AFLĂ MAI MULTE

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, derulată astăzi, 7 iulie 2022, că alegerile interne din organizațiile partidului vor avea loc în luna septembrie a acestui an. Ieri, 6 iulie a.c., acesta a fost prezent la Consiliul Politic Național al formațiunii politice, întâlnirea confirmând că urmează alegeri “de jos în sus” în toate organizațiile din județul Călărași.

ALEGERILE INTERNE DIN PSD
ÎN LUNA SEPTEMBRIE

220707- REABILITAREA TERMICĂ A GRĂDINIȚEI “ȚARA COPILĂRIEI” AFLĂ MAI MULTE

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași vine astăzi 07 iulie 2022 cu informații despre proiectul de reabilitare termică pentru Grădinița cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” Călărași. Contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost semnat pe 9 decembrie 2021. Suma este de 2.807.858,75 lei fără TVA. Durata contractului este de 62 de luni: 2 luni proiectarea, 24 de luni execuţie lucrări şi asistenţă tehnică de la data transmiterii Ordinului de începere şi 36 de luni garanţie lucrări.

REABILITAREA TERMICĂ A
GRĂDINIȚEI “ȚARA COPILĂRIEI”

220708- CONTROALE ITM CĂLĂRAȘI, ANGAJATORI AMENDAȚI AFLĂ MAI MULTE

În perioada 27 iunie-3 iulie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 28 de controale, din care 27 au fost pentru muncă nedeclarată

ANGAJATORI AMENDAȚI
DE ITM CĂLĂRAȘI

220708- CREDIT PENTRU REFINANȚAREA UNUI ÎMPRUMUT AFLĂ MAI MULTE

Consilierii locali au aprobat, în ședința de ieri, 7 iulie a.c., proiectul de hotărâre privind contractarea  și garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 38.756.227,26 de lei. Această contractare este necesară pentru refinanțarea datoriei publice locale aferentă contractului de credit din data de 3 mai 2019, încheiat cu CEC Bank, în  temeiul Hotărârii Consiliului Local nr 134/2018 privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 41.572.000 de lei.

CREDIT PENTRU REFINANȚAREA
UNUI ÎMPRUMUT

220708- TRANSPORTUL PUBLIC URMEAZĂ SĂ FIE ÎMBUNĂTĂȚIT AFLĂ MAI MULTE

Transportul public de călători din municipiul Călărași va cunoaște îmbunătățiri, prin intermediul unui proiect în care performanțele acestuia vor fi aduse la alt nivel. Proiectul presupune crearea unui sistem inteligent de management al traficului și monitorizare video, bazat pe instrumente inovative și eficiente. Prin implementarea acestui sistem, se dorește ca transportul public să devină mai atractiv, astfel atrăgând cât mai mulți utilizatori.

TRANSPORTUL PUBLIC
VA FI ÎMBUNĂTĂȚIT

220710- TABĂRĂ PENTRU COPII, ORGANIZATĂ DE ASOCIAȚIA “MÂINI DESCHISE” AFLĂ MAI MULTE

Asociația “Mâini Deschise” Călărași organizează, în perioada 2-6 august a.c., o tânără de vară, destinată copiilor și adolescenților. Tabăra “Mâini Deschise” va avea loc în comuna Mânăstirea, județul Călărași. “Dragi copii și adolescenți, ne bucurăm pentru că, prin harul lui Dumnezeu, putem organiza din nou o tabără specială pentru voi în timpul vacanțe

TABĂRĂ
PENTRU COPII

220709- FESTIVAL DE FILM “TENARIS CINELATINO” AFLĂ MAI MULTE

A zecea ediție a festivalului Tenaris Cinelatino debutează în data de 19 iulie a.c., la sala “Barbu Știrbei” Călărași, iar toate proiecțiile sunt cu intrare liberă. Festivalul va dura 3 zile, iar în cadrul acestuia vor putea fi vizionate 9 filme în premieră. Fiecare zi debutează cu un film pentru copii, povești emoționante și pline de descoperiri, de văzut în familie.

FESTIVAL DE FILM
“TENARIS CINELATINO”

220709- DISTRACȚIE PENTRU COPII, ÎN PARCUL DUMBRAVA AFLĂ MAI MULTE

În lunile iulie și august, în fiecare sâmbătă începând cu ora 20:00, pe scena din Parcul Dumbrava, vor avea loc activități cultural-educative dedicate copiilor, cum ar fi: spectacole de muzică și dans; teatru pentru copii; proiecții de film; color run; activități recreative și distractive, și alte surprize.

DISTRACȚIE PENTRU COPII,
ÎN PARCUL DUMBRAVA

220709- CINCI PERSOANE, REȚINUTE DE POLIȚIE AFLĂ MAI MULTE

Polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Rurală Grădiștea au reținut 4 bărbați și o femeie bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. În fapt, în noaptea de 5 spre 6 iulie a.c.,  4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, și o femeie, în vârstă de 57 de ani, toți din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, s-au deplasat cu 3 autoturisme la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, și i-au adresat acestuia amenințări.

CINCI PERSOANE,
REȚINUTE DE POLIȚIE

220709- LUCRĂRI AVANSATE LA VIITOAREA GRĂDINIȚĂ DIN COMUNA FUNDENI AFLĂ MAI MULTE

Primăria Comunei Fundeni, din județul Călărași, precizează, pe o rețea socială, că lucrările privind construirea unei noi grădinițe avansează rapid. Acum, viitoarea instituție de învățământ are și acoperiș. Primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a declarat că grădinița reprezintă primul pas în educația copiilor.

LUCRĂRI LA GRĂDINIȚĂ
DIN COMUNA FUNDENI

220709- CINCI PROIECTE, FINANȚATE PRIN PNI “ANGHEL SALIGNY” AFLĂ MAI MULTE

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat, pentru municipiul Călărași, finanțarea prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” a cinci proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale, în valoare totală de 43 de milioane de lei, anunță edilul Marius Dulce, pe o rețea de socializare.

CINCI PROIECTE DE
INFRASTRUCTURĂ

220711- SE CAUTĂ NUME PENTRU CEI DOI PUI DE VACĂ SCOȚIANĂ AFLĂ MAI MULTE

Grădina Zoo din Călărași roagă vizitatorii să se implice în campania desfășurată pentru a găsi nume pentru cei doi pui de vacă scoțiană. Avem acum în total trei fetițe (pui) în familia vacilor scoțiene, Brownie, cea mai mare dintre ele, fiind adusă pe lume la începutul acestui an. În urmă cu o săptămână au mai venit pe lume alte două fetițe pe care ne dorim să le botezăm.

SE CAUTĂ NUME PENTRU
PUII DE VACĂ SCOȚIANĂ

220711- ACȚIUNI DE CREȘTERE A GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ AFLĂ MAI MULTE

În acest sfârșit de săptămână, în zilele de vineri și sâmbătă, în județului Călărași s-a acționat pe linia combaterii riscului rutier, vitezei excesive, a consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise și a verificării stării tehnice a autovehiculelor. În activități, alături de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat și specialiștii Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

ACȚIUNI PENTRU CREȘTEREA
GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

220711- REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA COLEGIULUI “SANDU ALDEA” AFLĂ MAI MULTE

Proiectul este finanţat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4: Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 4.5: Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA
COLEGIULUI“SANDU ALDEA”

220711- PROIECT DE EXTINDERE A INFRASTRUCTURII APĂ-CANAL AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 11 iulie a.c., a fost semnat cel mai mare proiect de extindere a infrastructurii de apă și canal, din județul Călărași, finanțat prin POIM, în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, de către Eduard Grama, directorul general al ECOAQUA Călărași.

PROIECT DE EXTINDERE A
INFRASTRUCTURII APĂ-CANAL

220711- GRAD DE REALIZARE DE PESTE 40% LA PASAJUL DRAJNA AFLĂ MAI MULTE

Lucrările Pasajului Drajna sunt în derulare și avansează în mod rapid.  Secretarul de stat Sorinel Vrăjitoru este prezent, de fiecare dată când are ocazia, pe șantierul construcției, pentru a se asigura că proiectul său de suflet se va finaliza în condiții bune.

GRAD DE REALIZARE DE PESTE
40% LA PASAJUL DRAJNA

220712- MODERNIZAREA LICEULUI DANUBIUS DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) a fost semnat pe data de 10 septembrie 2021. Valoarea contractului este de 1.533.280 lei la care se adaugă 291.323,20 lei TVA. Durata contractului: 15 luni din care 3 luni, durata de elaborare a Proiectului tehnic şi 12 luni, durata de execuţie a lucrărilor din momentul emiterii Ordinului de începere

MODERNIZAREA LICEULUI
DANUBIUS

220713- CINCI ECHIPAMENTE NOI DE TIP ECOGRAF LA SPITAL AFLĂ MAI MULTE

Astăzi, 13 iulie Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian a fost dotat cu cinci echipamente de tip ecograf, care vor îmbunătăți actul medical pe secțiile ATI, pediatrie, neurologie, medicină internă și chirurgie generală. “Continuăm dotarea Spitalului Județean de Urgență Călărași cu 5 echipamente de tip ecograf, care vor îmbunătăți actul medical pe secțiile ATI, pediatrie, neurologie, medicină internă și chirurgie generală.

CINCI ECHIPAMENTE
DE TIP ECOGRAF

220713- MĂSURI PRIVIND CULTURILE CALAMITATE DE SECETĂ AFLĂ MAI MULTE

Anul 2022 este caracterizat în România de o perioadă de secetă care s-a instalat mai devreme ca de obicei, motivul este nivelul scăzut de apă în pânza freatică, care nu a mai fost alimentată de precipitații la nivelurile optime încă din toamna anului trecut. “Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă, vor primi întreg sprijinul de care au nevoie.

MĂSURI PRIVIND CULTURILE
CALAMITATE DE SECETĂ

220713- POVESTEA NEȘTIUTĂ A SARCOFAGULUI DE LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos-Călărași se bucură de posesia sarcofagului care datează de sute de decenii. Povestea acestuia este cutremurătoare! Având inscripții romane deosebite, a atras atenția profanatorilor care l-au spart și jefuit. Sarcofagul ajunge din Ostrov, în anul 1940, în Parcul Central, iar în anul 1974, într-un loc care îi face cinste, în mijlocul secției de arheologie a muzeului călărășean.

POVESTEA NEȘTIUTĂ A
SARCOFAGULUI DE LA CĂLĂRAȘI

220714- VIITOR DURABIL AL LOCALITĂȚII OLTENIȚA AFLĂ MAI MULTE

Senatorul PNL Călărași, Ciprian Pandea și primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu s-au întâlnit, în data de 13 iulie a.c., cu Ambasadorul Republicii Bulgare în România, Excelența Sa Radko Vlaykov și cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ion Popa. Aceștia au discutat despre fluxul fluvial de mărfuri, dezvoltarea porturilor turistic și comercial, dar și despre realizarea unui drum de centură în Oltenița.

VIITOR DURABIL AL
LOCALITĂȚII OLTENIȚA

220714- PROGRAM CINEMA 3D/2D CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Gru, un „ Fanboy” al grupului de ticăloși cunoscuți sub numele de Vicious 6, elaborează un plan pentru a fi suficient de rău pentru a se alătura lor. Când Vicious 6 își concediază liderul, legendarul luptător Wild Knuckles, Gru devine interesat pentru a deveni noul lor membru. Lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă, cu ajutorul Minionilor, devenind brusc inamicul mortal al Vârfului răului.

PROGRAM CINEMA 3D/2D CĂLĂRAȘI
15 IULIE – 18 AUGUST 2022

220714- “REVIZUIREA PENSIILOR SPECIALE ESTE UN JALON ÎN PNRR” AFLĂ MAI MULTE

PSD a susținut și susține în continuare ideea că reforma fiscală și reforma pensiilor trebuie să includă obligatoriu supraimpozitarea pensiilor speciale, scrie senatorul Nicușor Cionoiu, pe pagina sa de Facebook. “Aici nu facem referire la pensiile decente, ci doar la cele care sunt excesiv de mari în raport cu nivelul pensiilor pe contributivitate”, mai spune parlamentarul.

“REVIZUIREA PENSIILOR
SPECIALE UN JALON ÎN PNRR”

220715- ACTIVITĂȚI LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS ÎN CADRUL ȘCOLII DE VARĂ AFLĂ MAI MULTE

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2022 Școala de Vară – Ediția a V a. La Secția Etnografie și Artă populară activitățile din această săptămână s-au terminat. A fost o atmosferă cât mai plăcută iar cei mici s-au destins și au asimilat lucruri noi.

ACTIVITĂȚI LA MUZEUL
DUNĂRII DE JOS

220715- DRUMURILE VERZI, PRIORITATEA CONSILIILOR JUDEȚENE CĂLĂRAȘI ȘI GIURGIU AFLĂ MAI MULTE

După ce autoritățile județului Giurgiu au fost prezente în Călărași, pentru a vorbi despre realizarea unui drum verde, care să ofere posibilitatea autoturismelor electrice și trotinetelor să circule cu prioritate, reprezentanții Consiliului Județean Călărași au întors vizita de lucru. Astfel, ieri, 14 iulie a.c., președintele instituției călărășene, Vasile Iliuță și administratorul public al județului, Bogdan Mihai, s-au aflat în Giurgiu, pentru a relua discuția despre drumurile verzi care pot aduce beneficii mediului înconjurător.

DRUMURILE VERZI, PRIORITATEA

CONSILIILOR JUDEȚENE

220715- CINCI PROIECTE DE REABILITARE ȘI MODERNIZARE AFLĂ MAI MULTE

Programul PNI Anghel Saligny, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 este un Program multianual, finanțat de la bugetul de stat. Coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, PNI Anghel Saligny are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.

CINCI PROIECTE DE
REABILITARE ȘI MODERNIZARE

220715- INTERES PENTRU ȘEFIA CONSILIULUI JUDEȚEAN AFLĂ MAI MULTE

Președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, a anunțat, astăzi, 15 iulie a.c., într-o conferință de presă, că este interesat să candideze la șefia Consiliului Județean, în 2024. Însă, politicianul susține că va lua în discuție acest subiect la momentul potrivit și că va candida pentru ocuparea acestei funcții persoana care va sta cel mai bine în sondaje.

INTERES PENTRU SEFIA
CONSILIULUI JUDETEAN

220715- TONE DE DEȘEURI DIN ȘPAN-OȚEL OPRITE DE POLIȚIȘTI AFLĂ MAI MULTE

În data de 14 iulie 2022, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului  de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific a  patru  ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni bulgari,  cu vârste cuprinse între 27 și 58 de ani. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de șpan – oțel.

TONE DEȘEURI DIN ȘPAN-OȚEL
OPRITE DE POLIȚIȘTI

220717- BRAȚUL BORCEA ÎȘI IA DIN NOU TRIBUTUL AFLĂ MAI MULTE

Veniți din comuna Nana, frații Comănescu, Ștefăniță (18 ani) și Costinel (23 de ani) au vrut să-și petreacă ziua de duminică relaxându-se pe plaja Pod 4, însă soarta a avut alte planuri cu unul dintre ei. Într-un moment în care nimeni nu ar fi crezut că se poate întâmpla ceva rău, Stefăniță, intrat în apă cu fratele lui, fără să știe să înoate, nimerește cu picioarele într-o groapă care s-a format în urma curenților din apă.

BRAȚUL BORCEA ÎȘI
IA DIN NOU TRIBUTUL

220718- TRANSPORT ILEGAL DE TUTUN AFLĂ MAI MULTE

Peste 3 tone de tutun mărunțit și tutun foi, ambalat în cutii de carton și saci de plastic, transportat ilegal, a fost indisponibilizat de polițiștii ialomițeni în urma unui filtru rutier. Conform unui comunicat de presă, la data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni, în cadrul unei acțiuni rutiere au oprit, pentru control, pe DJ 313, în localitatea Horia, două autoutilitare conduse de doi bărbați, în vârstă de 33 și 29 de ani, din județul Călărași.

TRANSPORT ILEGAL
DE TUTUN

220717- LOCALITATEA VÎLCELELE, CAPITALA CICLISMULUI PENTRU O ZI AFLĂ MAI MULTE

Sâmbătă, 16 iulie, în localitatea Vâlcelele a avut loc un eveniment ce a bucurat toată comunitatea. Cu mic, cu mare, toată suflarea a ieșit la porți pentru a-i admira pe cei ce fac performanță în ciclism, încă de la vârste fragede. Aici s-a desfășurat concursul “Prima Bicicletă”, în cadrul căruia au fost incluse și etape ale Cupei Naționale de copii, cadeți și juniori.

LOCALITATEA VÂLCELELE, CAPITALA
CICLISMULUI PENTRU O ZI

220718- PROIECTE FINANȚATE PRIN PNI “ANGHEL SALIGNY” AFLĂ MAI MULTE

În judeţul Călăraşi, 93 de proiecte destinate lucrărilor de apă, canalizare şi asfaltare a drumurilor vor fi finanţate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”. Dintre acestea, 46 le aparţin primarilor PNL, după cum a declarat liderul liberalilor călărăşeni, Ciprian Pandea, în cadrul unei conferinţe de presă.

PROIECTE FINANȚATE PRIN
PNI “ANGHEL SALIGNY”

220718- VENITURI BUGETARE DE PESTE 119 MILIOANE LEI AFLĂ MAI MULTE

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a realizat în luna iunie 2022 venituri bugetare nete la Bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 119,59 mil. lei din programul stabilit de ANAF, mai mult cu 32,34 mil.lei față de aceeași perioadă a anului 2021, potrivit unui comunicat de presă.

VENITURI BUGETARE DE
PESTE 119 MILIOANE LEI

220719- CONTINUĂ ASFALTAREA DRUMULUI JUDEȚEAN 310 AFLĂ MAI MULTE

Drumarii călărășeni continuă lucrările de modernizare a drumului județean 310, sectorul cuprins între Piscicola și Călărașii Vechi, reprezentând cea de-a doua bucată a proiectului demarat pentru fluidizarea traficului și creșterea eficienței rutiere pentru Cuza Vodă și satele aparținătoare.

CONTINUĂ ASFALTAREA
DRUMULUI JUDEȚEAN 310

220719- NOD INTERMODAL LA IEȘIREA DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Proiectul “Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transoport în zona de vest (Siderca) a Municipiului Călărași”, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4.

NOD INTERMODAL LA
IEȘIREA DIN CĂLĂRAȘI

220719- ULTIMUL STRAT DE ASFALT PE STRADA RAHOVA AFLĂ MAI MULTE

Astăzi a început turnarea stratului final, de uzură, pe strada Rahova, tronsonul cuprins între B-dul Cuza Vodă şi Str. Sloboziei. “Pe tronsonul dintre Str. Sloboziei – Str. Libertăţii se va proceda la turnarea unui strat de beton de egalizare, aducerea la cotă a căminelor şi a gurilor de scurgere după care se va aplica stratul final de asfalt. Estimăm să ne încadrăm în termenul fixat iniţial, respectiv prima decadă a lunii august. Strada Rahova, pe care o modernizăm cu resurse proprii, are o lungime de aproximativ 1.850 de metri. Străzi mai bune!”

ULTIMUL STRAT DE ASFALT
PE STRADA RAHOVA

220719- CIONOIU: START-UP NATION, UN PROGRAM PSD CU MULTE BENEFICII AFLĂ MAI MULTE

“Relansarea programului Start-up Nation, ediția a treia! Este un program marca PSD care a adus foarte multe beneficii. Astăzi, s-a redeschis platforma pe care aplicanții se pot înscrie pentru noua ediție a programului. Valoarea granturilor este de 200.000 lei. Peste 97% din firmele nou înființate în cele două ediții precedente ale Start-up Nation sunt în continuare în activitate și asigură zeci de mii de locuri de muncă.

CIONOIU: STRAT-UP NATION
UN PROGRAM CU MULTE BENEFICII

220720- LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE PRIN REȚEAUA EURES AFLĂ MAI MULTE

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 401 locuri de muncă vacante. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES, acestea se pot orienta și către agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE
PRIN REȚEAUA EURES

220720- MAȘINILE ABANDONATE, EPAVE ALE STRĂZILOR AFLĂ MAI MULTE

Mașini tot mai noi și modele pentru toate gusturile și buzunarele, noxe 0 și numere verzi, dar ce facem cu automobilele uzate, vechi, care nu prezinta interes nici măcar pentru proprietari? Din nefericire tot mai multe sunt abandonate pe domeniul public, lăsate pradă dezintegrării. Maşini abandonate sunt considerate vehiculele aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni.

MAȘINILE ABANDONATE,
EPAVE ALE STRĂZILOR

220720- MEDIC NOU PE SPECIALITATEA BOLI INFECȚIOASE LA SJU AFLĂ MAI MULTE

Administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, a anunțat, pe o rețea de socializare, că Spitalul Județean de Urgență are un nou medic pe specialitatea boli infecțioase. Este vorba despre Oana-Adina Ivan, care a lucrat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Astfel, din această săptămână, unitatea sanitară de pe malul Borcei are doi medici pe această specialitate.

MEDIC NOU PE SPECIALITATEA BOLI
INFECȚIOASE, LA SJU CĂLĂRAȘI

220720- MĂGURENI, CARTIERUL ÎNGROPAT ÎN PRAF AFLĂ MAI MULTE

Cartierul Măgureni este un loc desprins parcă din Evul Mediu! Secolul XXI este departe de această zonă a Călărașiului! Uitat de autoritățile care s-au tot perindat prin administrația locală, acest cartier este plin de noroaie atunci când plouă și plin de praf atunci când pământul se usucă. Singura dorință a cetățenilor este intrarea în normalitate, adică asfaltarea străzilor de către Primăria Municipiului Călărași.

MĂGURENI, CARTIERUL
ÎNGROPAT ÎN PRAF

220720- PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ FĂRĂ SUSȚINERE LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Juniorii 3 de la Clubul Sportiv Călărași s-au antrenat astăzi, pentru meciurile “Cupei Începătorilor” la baseball care vor avea loc joi, 21 Iulie la Cluj. “Este o cupă special pentru cei mici, se joacă cu o minge ușoară și sperăm să facem o figură frumoasă. Ei sunt copii care fac baseball doar de câteva luni, de aceea participăm la “Cupa Începătorilor”, a declarat pentru Canal Sud, Ion Bălan, Secretar General al Federației Române de Baseball și Softball.

PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ
FĂRĂ SUSȚINERE LA CĂLĂRAȘI

220720- START ALEGERI INTERNE ÎN PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Au început alegerile interne ale Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, după cum a anunţat liderul formaţiunii politice, Vasile Iliuţă, pe o reţea socială. Potrivit acestuia, social-democraţii se organizează în toate localităţile, estimându-se că până la finalul lunii august toate organizaţiile vor fi închegate. „Am început alegerile interne ale Organizației Județene PSD Călărași, partidul care a făcut atât bine românilor prin măsurile sale. Ne organizăm în toate localitățile și estimez ca până la finalul lunii august să avem peste tot organizațiile locale închegate.

START ALEGERI INTERNE
ÎN PSD CĂLĂRAȘI

220720- POMPIERI NOI LA ISU CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

17 soldati gradați profesioniști și-au finalizat stagiul inițial de pregătire și se alătură de astăzi structurilor de intervenţie ale ISU Călărași. Începând de astăzi, 20 iulie, cei 17 soldați gradați profesioniști, incadrati la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului Călărași și-au încheiat stagiul de pregătire inițială în carieră și vor urma să intre în “foc”, mai exact, alături de colegii lor mai cu experiență vor urca pe autospecialele de intervenție și vor merge la misiunile încredințate de comandanții lor.

17 NOI POMPIERI ÎȘI ÎNCEP
ASTĂZI CARIERA LA ISU

220721- SURSĂ ALTERNATIVĂ DE APĂ, LA CĂLĂRAȘI? AFLĂ MAI MULTE

Ecoaqua Călărași a început primele verificări la cinci puțuri forate, realizate în urmă cu peste 15 ani, în vecinătatea fostului Combinat Siderurgic, printr-un proiect al Primăriei Călărași, pe timpul mandatului lui Nicolae Dragu. După ce proiectul a fost finalizat, acesta a fost lăsat pe apa sâmbetei de autoritățile locale, astfel că investiția nu a contribuit la nimic, cele cinci puțuri “zăcând moarte” din cauza nepăsării. Directorul general al Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, spune că acestea ar putea asigura o sursă alternativă de apă pentru municipiul nostru. Astăzi, 21 iulie a.c., conducerea operatorului de apă-canal a fost prezentă la fața locului, pentru a vedea cum decurg verificările la primul puț forat.

SURSĂ ALTERNATIVĂ DE APĂ,
LA CĂLĂRAȘI?

220722- ACCIDENT RUTIER PE DN 3, ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA AFLĂ MAI MULTE

Pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină în după-amiaza zilei de 22 iulie 2022, în jurul orei 15.00, la un grav accident rutier produs pe raza comunei Grădiștea. S-au deplasat la locul accidentului o autospecială de descarcerare din cadrul Detaşamentului Călărași și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

ACCIDENT RUTIER PE DN3,
ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA

220722- ALEGERI INTERNE ÎN PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Secretarul executiv al PSD Călărași, Ion Samoilă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că reprezentanții partidului care doresc o funcție la nivel județean trebuie să își depună intențiile de candidatură până la sfârșitul lunii august a acestui an. Samoilă vrea ca el să rămână, în continuare, secretar executiv, însă oricine din interiorul formațiunii politice este liber să candideze pentru această funcție.  

ALEGERI INTERNE
ÎN PSD CĂLĂRAȘI

220722- VAL DE CĂLDURĂ ȘI DISCONFORT TERMIC RIDICAT AFLĂ MAI MULTE

Vineri (22 iulie) și sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

VAL DE CĂLDURĂ ȘI
DISCONFORT TERMIC

220722- CIONOIU: CONTINUĂM POLITICILE PENTRU O SOCIETATE ECHITABILĂ! AFLĂ MAI MULTE

Senatorul social-democrat, Nicușor Cionoiu, a precizat că încrederea românilor în PSD se menține, PSD a rămas partidul în care românii au de departe cea mai mare încredere. ” Continuăm politicile pentru o societate mult mai echitabile! Încrederea românilor în PSD se menține! PSD a rămas partidul în care românii au de departe cea mai mare încredere.

CIONOIU: CONTINUĂM POLITICILE
PENTRU O SOCIETATE ECHITABILĂ!

220722- CĂLĂRAȘI: ACTIVITĂȚI GĂZDUITE DE POȘTA VECHE AFLĂ MAI MULTE

Primarul Municipiului Călărași Marius Dulce a fost prezent ieri 21 iulie 2022 la Poșta Veche, pentru a petrece câteva clipe în compania copiilor care desfășoară activități la atelierul foto-video precum și la cel de tradiții locale. “Am petrecut astăzi câteva clipe extrem de agreabile în compania copiilor care desfăşoară sub coordonarea colegilor mei o serie de activităţi interesante la Poşta Veche, clădire monument istoric recent restaurată cu fonduri europene.

CĂLĂRAȘI: ACTIVITĂȚI
GĂZDUITE DE POȘTA VECHE

220723- ARMATA LIBERALĂ DE LA CĂLĂRAȘI, FĂRĂ OSTAȘI AFLĂ MAI MULTE

Echipa câștigătoare, așa cum le place lor se se alinte, pierde oameni pe zi ce trece, totul din cauza promisiunilor nerespectate.  Liberalii din echipa de pe malul Borcei încep să se delimiteze de actuala conducere, care rămâne tot mai singură la cârma partidului.  Fenomenul a apărut din cauza neputinței de a respecta promisiunile politice făcute în fața oamenilor care s-au alăturat sau care au rezistat în partid până la acest moment.

ARMATA LIBERALĂ DE LA
CĂLĂRAȘI, FĂRĂ OSTAȘI

220726- BÎRCĂ: PSD ESTE O ECHIPĂ PUTERNICĂ! AFLĂ MAI MULTE

“PSD Călărași este o forță în județ pentru că oamenii au fost și vor fi mereu în centrul preocupărilor politice. Organizațiile din Dragalina, Borcea, Ștefan cel Mare, Unirea și Jegălia ne-au arătat cât de dedicați sunt membrii acestor filiale unui principiu clar: toți pentru unul, unul pentru toți. Le doresc să rămână uniți în activitatea politică și să fie mereu conștienți că ei sunt baza partidului, fără de care nicio organizație politică nu reușește. PSD=O echipă puternică”

BÎRCĂ: PSD ESTE
O ECHIPĂ PUTERNICĂ!

220725- SPECTACOL ȘI ADRENALINĂ, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În weekend-ul 29-31 iulie, se va desfășura, la Călărași, competiția internațională de rally raid Baja 555 România. Organizat de ACS Baja 500 Motosport, evenimentul rally raid se regăsește în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, al Federației de Motociclism, contează atât pentru East European Tout Terrain Series, cât și pentru Campionatul Internațional ACSI Motorsport.

SPECTACOL ȘI
ADRENALINĂ

220726- CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII, ÎN JUDEȚELE CĂLĂRAȘI ȘI IALOMIȚA AFLĂ MAI MULTE

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, susține că nu a fost ușor să se ajungă la semnarea acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea durabilă a județelor Călărași și Ialomița. El spune că investitorii vor fi atrași mult mai ușor prin acest proiect. El speră că proiectul va fi dus la bun sfârșit, deoarece timpul reprezintă cel mai mare dușman.

CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII, ÎN
JUDEȚELE CĂLĂRAȘI ȘI IALOMIȚA

220727- REȚETELE COPILĂRIEI LA CENTRUL CULTURAL POȘTA VECHE AFLĂ MAI MULTE

La Centrul Cultural-Poșta Veche rețetele care ne aduc aminte de copilărie sunt preparate de către copiii care participă în fiecare zi la cursurile din cadrul instituției. Astăzi copiii au pregătit cornuleţe fragede, care ne-au adus aminte de unul dintre puţinele deserturi care ne îndulceau copilăria. Cu multă plăcere și dorința de a realiza un preparat cu mănuțele lor cei mici s-au arătat interesați să prepare rețeta de cornulețe fragede cu borș. Cei mici vin la aceste cursuri deoarece le place foarte mul

REȚETELE COPILĂRIEI LA CENTRUL
CULTURAL - POȘTA VECHE

220726- A DEMARAT PROIECTUL “HERCULES” AFLĂ MAI MULTE

Săptămâna a început cu mult sport și distracție pentru copiii din toată țara, deja înscriși în proiectul “Hercules”, anunță Ministerul Sporturilor, pe o rețea de socializare. La Călărași, cursul de inițiere în baseball se bucură de un mare interes, pe Stadionul Municipal “Ion Comșa”.

A DEMARAT PROIECTUL
“HERCULES”

220729- MESAJUL PRIMARULUI DIN CĂLĂRAȘI DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AFLĂ MAI MULTE

“Ziua imnului naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este marcată în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în urmă cu 174 de ani, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Intonat în multe momente, cu o însemnătate aparte pentru existenţa noastră ca popor, Imnul Naţional al României reprezintă unul din simbolurile statului român în jurul căruia avem obligaţia să fim uniţi şi puternici. La mulţi ani Imnului Naţional! La mulţi ani, România!”

MARIUS DULCE, MESAJ
DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

220727- SE SCUMPEȘTE APA, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Tariful apei va fi majorat, în luna septembrie a acestui an, la Călărași. Directorul general al SC ECOAQUA SA, Eduard Grama, ne-a declarat că proiectul privind modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, care va fi implementat pe Programul Operațional Infrastructură Mare, a avut la bază o condiție esențială, și anume creșterea tarifului la apă și canal. De asemenea, operatorul Ecoaqua este obligat să mărească prețul apei și din cauză că au crescut cheltuielile cu energia electrică, lucru care afectează funcționarea societății.

SE SCUMPEȘTE APA, LA CĂLĂRAȘI
DIN LUNA SEPTEMBRIE

220728- DEMERSURI PENTRU DOTAREA SPITALULUI TBC CU UN STOCATOR ȘI O INSTALAȚIE DE OXIGEN AFLĂ MAI MULTE

Dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași cu un stocator și cu o instalație de furnizare a oxigenului este o procedură de durată. Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta. În această săptămână, un reprezentant al unei firme a făcut o primă evaluare tehnică. Potrivit sursei citate, urmează o altă întâlnire, în perioada următoare, pentru a vedea dacă amplasamentul cu pricina respectă toate normele de siguranță.

DOTAREA SPITALULUI TBC
CU INSTALAȚIE DE OXIGEN

220729- GRINDEANU: “SUNT ȘANSE CA PASAJUL DRAJNA SĂ FIE DESCHIS MAI DEVREME” AFLĂ MAI MULTE

Sorin Grindeanu a afirmat că este mulțumit de modul în care evoluează lucrările, constructorul ajungând cu acestea la aproape 50%, în condițiile în care lucrările au debutat în luna ianuarie. Tot el a mai subliniat faptul că sunt șanse mari ca pasajul să fie deschis mai devreme decât prevede contractul. “În primul rând, îi felicit pe constructori! Dacă se țin de treabă și văd că întăresc ceea ce au promis în ianuarie, când s-a dat ordinul de începere, asta ar însemna că se va finaliza undeva cu 6 luni mai repede, pentru că termenul e iunie, anul viitor, când ar trebui să fie gata lucrarea, conform contractului.

GRINDEANU: “SUNT ȘANSE CA PASAJUL
DRAJNA SĂ FIE DESCHIS MAI DEVREME”

220729- ACTIVITĂȚI ALE DEPUTATULUI CONSTANTIN BÎRCĂ AFLĂ MAI MULTE

"Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a venit astăzi și la Călărași. Starea culturilor și necesitatea reabilitării sistemului de irigații au fost printre subiectele pe care le-am discutat și care ne preocupă cel mai mult în această perioadă. În Programul Național de Irigații avem prinsă suma de 1,5 miliarde, cu care poate fi reabilitat sistemul de Irigatii ce trebuie să deservească 2,6 milioane ha. Și PNRR-ul va fi modificat și prin intermediul lui vom putea accesa bani pentru finanțarea acestuia. Însă, pe termen foarte scurt, ministrul social-democrat caută soluțiile cele mai bune pentru salvarea investițiilor fermierilor." a declarat deputatul Constantin Bîrcă

ACTIVITĂȚI ALE DEPUTATULUI
CONSTANTIN BÎRCĂ

220729- ZILELE DIASPOREI LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În weekend-ul 29-31 iulie, se va desfășura, la Călărași, competiția internațională de rally raid Baja 555 România. Organizat de ACS Baja 500 Motosport, evenimentul rally raid se regăsește în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, al Federației de Motociclism, contează atât pentru East European Tout Terrain Series, cât și pentru Campionatul Internațional ACSI Motorsport.

ZILELE DIASPOREI
LA CĂLĂRAȘI

Controale ITM, la Călărași

220702- CONTROALE ITM, LA CĂLĂRAȘI

Tone de haine second-hand oprite la frontieră

220705- TONE DE HAINE SECOND-HAND, OPRITE LA P.T.F. CĂLĂRAȘI