ÎNAPOI

ARHIVA STIRI

Salvează un suflet! Adoptă și tu!

Asanare de muniție rămasă neexplodată

220810- “SALVEAZĂ UN SUFLET”! ADOPTĂ ȘI TU!220803- ASANARE DE MUNIȚIE RĂMASĂ NEEXPLODATĂ ÎN BORCEA

Stadiul lucrărilor la Centrul Vechi pietonal

Școala de vară a studenților EASA

220810- STADIUL EXECUȚIEI LUCRĂRILOR CENTRULUI VECHI PIETONAL220801- ȘCOALA DE VARĂ A STUDENȚILOR EUROPENI DE ARHITECTURĂ

Alte stiri locale din luna August

220801- REABILITAREA CĂMINULUI CULTURAL DIN FUNDENI, SUSPENDATĂAFLĂ MAI MULTE

Începute în urmă cu doi ani de zile, lucrările de reabilitare desfășurate la Căminul Cultural din Fundeni, sunt astăzi suspendate. Primarul Gheorghiță Cărtușanu spune că lucrurile nu vor rămâne așa, în ciuda greutăților pe care le-a întâmpinat. Totul va fi luat de la zero, clădirea veche va fi transformată într-un Centru Multifuncțional. “Eu întotdeauna ce promit, fac.

REABILITAREA CĂMINULUI CULTURAL
DIN FUNDENI, SUSPENDATĂ

220801- SUTE DE VEHICULE, OPRITE DE POLIȚIȘTI PENTRU CONTROL AFLĂ MAI MULTE

La sfârșitul săptămânii, polițiștii Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Călărași din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

SUTE DE VEHICULE, OPRITE
DE POLIȚIȘTI PENTRU CONTROL

220803- STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2022-2023 ȘI PRINCIPALELE MODIFICĂRI AFLĂ MAI MULTE

Anul școlar 2022-2023 va avea și o vacanță „mobilă”, cel puțin așa a fost denumită de oficialii din Educație. Aceasta a fost fixată de inspectoratele școlare, ceea ce face ca fiecare județ să aibă o structură ușor diferită a anului școlar, mai precis modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată.

STRUCTURA ANULUI
ȘCOLAR 2022-2023

220802- CENTRU DESTINAT COPIILOR CU DIZABILITĂȚI, INAUGURAT AFLĂ MAI MULTE

Centrul SERA, destinat copiilor cu autism și sindrom Down, a fost inaugurat astăzi, 2 august 2022. Investiția are o valoare de 420.000 de euro, contribuția Consiliului Județean (CJ) Călărași fiind de 63.000 de euro, iar cea a Fundației SERA, de 357.000 de euro. În această locație, vor fi cazați, pe timp de zi, 36 de copii care vor beneficia de servicii medicale de kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie și consiliere psihologică.

CENTRU DESTINAT
COPIILOR CU DIZABILITĂȚI

220803- LUNA AUGUST, NOUL TERMEN PENTRU FINALIZAREA PODULUI PESTE ARGEȘ DE LA RADOVANU AFLĂ MAI MULTE

Situația podului peste râul Argeș care face legătura între Șoldanu și Radovanu a fost clarificată. Începută în 2021, lucrarea a fost suspendată din cauza creșterii prețurilor pentru materialele de construcții. Primul termen anunțat de constructor pentru finalizarea lucrării, noiembrie 2021, a fost ratat, se pare, din cauza vremii nefavorabile, care nu a permis efectuarea lucrărilor în condiții optime.

TERMEN NOU PENTRU FINALIZAREA
PODULUI DE LA RADOVANU

220804- MARINELA VOIVOZEANU, CANDIDATĂ LA ȘEFIA ORGANIZAȚIEI DE FEMEI A PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Județean Călărași, Marinela Voivozeanu, s-a înscris în cursa șefiei Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate Călărași. Aceasta are ca obiectiv principal înființarea unei școli politice a femeilor care activează în administrația publică locală. De asemenea, motivul pentru care ea își dorește să devină președinta OFSD Călărași este acela de a duce, în fiecare localitate, alături de alte doamne puternice, mesajul PSD, respectiv protecția socială pentru femei, mame și copii.

MARINELA VOIVOZEANU,
CANDIDATĂ LA ȘEFIA OFSD

220803- PSD CĂLĂRAȘI: ALEGERILE INTERNE SUNT ÎN DESFĂȘURARE AFLĂ MAI MULTE

Echipa PSD Călărași s-a organizat ieri 02 august pentru alegerile interne din Vasilați, Chirnogi, Căscioarele și Curcani. “Am pornit la drum cu o echipă motivată, hotărâtă, care a demonstrat că pune dezvoltarea județului pe primul loc. Acestei echipe s-au alăturat în ultima vreme oameni tineri, energici cărora le ofer tot sprijinul meu și îi îndemn să nu uite că dialogul dezbaterea și motivarea sunt esențiale pentru democrație și progres. Succes tuturor.

PSD CĂLĂRAȘI: ALEGERILE
INTERNE SUNT ÎN DESFĂȘURARE

220804- CÂND ÎNCEP LUCRĂRILE PROIECTULUI POIM AL ECOAQUA AFLĂ MAI MULTE

Directorul general al SC Ecoaqua SA Călărași, Eduard Grama, a declarat, astăzi, 4 august 2022, în cadrul unei conferințe de presă, că o parte din lucrările celui mai mare proiect de extindere a infrastructurii de apă și canal, din județul Călărași, finanțat prin POIM, vor începe anul următor, în perioada martie-aprilie, iar spre sfârșitul anului 2023 vor debuta și celelalte. El a mai afirmat că este nevoie de acest proiect, deoarece în Călărași infrastructura de apă-canal este realizată în urmă cu 30-40 de ani, aceasta nefiind înlocuită până în prezent, lucru care afectează, în mod direct, consumatorii.

CÂND ÎNCEP LUCRĂRILE
PROIECTULUI POIM AL ECOAQUA

220805- CONTROALE ITM CĂLĂRAȘI. ANGAJATORI AMENDAȚI AFLĂ MAI MULTE

n domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 17 controale pentru muncă nedeclarată, 3 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 10000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 30 de controale şi 27 de angajatori au fost sancţionaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere este precizat într-un comunicat de presă.

CONTROALE ITM
ANGAJATORI AMENDAȚI

220804- GRĂDINA ZOO AȘTEAPTĂ VIZITATORI ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE AFLĂ MAI MULTE

Luni, 15 August, de Sf. Maria grădina Zoo va face o excepție de la regulă și așteaptă vizitatori între orele 9.30-18.30. Grădina Zoologică din Călăraşi deține un număr impresionant de specii de animale, mamifere, păsări, pești exotici, reptile exotice etc. În cadrul grădinii zoologice se pot admira: lei, tigri siberieni, leoparzi, jaguari, hipopotam, porcușor pitic vietnamez, urși de Alaska, Tibetan, maimuțe pavian cu mantie, cerbi (carpatin, lopat

GRĂDINA ZOO AȘTEAPTĂ
VIZITATORI ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE

220804- LIDER PNL: “NU POT SĂ FIU DE ACORD CU CREȘTEREA DE PREȚ LA APĂ” AFLĂ MAI MULTE

Liderul consilierilor județeni liberali, George Chiriță, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este de acord cu creșterea tarifelor la apă și canalizare. “Nu pot să fiu de acord cu această creștere de preț la apă, eu în ședința premergătoare a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Călărași, în cea de comisii, am cerut un punct de vedere clar al conducerii EcoAqua cu privire la noile tarife, dar și cu privire la pierderile înregistrate.

LIDER PNL: “NU SUNT DE ACORD
CU CREȘTERE DE PREȚ LA APĂ”

220805- VASILE ILIUȚĂ, FĂRĂ CONTRACANDIDAT LA ȘEFIA ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE AFLĂ MAI MULTE

Alegerile interne din cadrul organizațiilor PSD Călărași sunt în plină desfășurare. Președintele partidului, Vasile Iliuță, declara ieri, 4 august 2022, că 42 de localități, dintr-un total de 55, și-au desemnat conducerile. Iliuță este, până la această dată, unicul candidat la conducerea organizației județene a formațiunii politice.

VASILE ILIUȚĂ,
FĂRĂ CONTRACANDIDAT

220804- PESTE 9.000 DE CAZURI NOI COVID-19 ȘI 41 DE DECESE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE AFLĂ MAI MULTE

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.106 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.590 mai puţine faţă de ziua anterioară. 1.757 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 3.995 cu 37 mai puţine faţă de ziua anterioară.

PESTE 9.000 DE CAZURI NOI
COVID-19 ȘI 41 DE DECESE

220805- COMEDIE SAVUROASĂ JUCATĂ PE SCENA DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Puteți urmări marți, 27 septembrie, ora 20:00 în Sala Barbu Știrbei, piesa de teatru Tache, Ianke și Cadâr. Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

COMEDIE SAVUROASĂ
JUCATĂ PE SCENA DIN CĂLĂRAȘI

220816- LOCURI DE MUNCĂ, DISPONIBILE PRIN REȚEAUA EURES AFLĂ MAI MULTE

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 342 de locuri de muncă vacante. Posturile disponibile sunt următoarele: Olanda – 106 locuri de muncă pentru: stivuitorist; culegător salată; culegător pere; culegător mere şi pere; culegător cireşe; culegător capșuni; culegător fructe; muncitor în pepinieră de flori în seră; legumicultor;

LOCURI DE MUNCĂ,
PRIN REȚEAUA EURES

220807- PSD: “USR SUSȚINE OFICIAL MUNCA LA NEGRU” AFLĂ MAI MULTE

PSD susține că USR a devenit singurul partid din România care susține în mod oficial munca la negru și care se auto-proclamă un apărător înfocat al angajatorilor care își sporesc nelegitim profiturile pe seama propriilor salariați. În acest sens, USR ar fi declanșat o campanie furibundă de dezinformare și intoxicare, prin care insinuează că decizia Guvernului de a calcula contribuțiile sociale din contractele part-time

PSD: “USR SUSȚINE
OFICIAL MUNCA LA NEGRU”

220809- COD ROȘU ÎN PNL! PRIMII PATRU PRIMARI AU AJUNS LA PSD AFLĂ MAI MULTE

Mișcările de trupe în rândul primarilor din județul Călărași au început. Primele “amenințări” au apărut în urmă cu aproximativ o săptămână, când  mai multe surse au început să confirme intențiile a mai mulți primari care spun că nu se înțeleg cu actuala conducere a PNL Călărași – Ciprian Pandea & Co. Vinovat sau nu, Pandea pierde primii patru primari.

COD ROȘU ÎN PNL!
PATRU PRIMARI AU AJUNS LA PSD

220817- CULTURA PE ÎNȚELESUL TUTUROR AFLĂ MAI MULTE

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași ne invita duminică, 28 august, ora 18:00 în sala ”Barbu Știrbei”, pentru a urmări concertul-conferință “Enescu pe înțelesul tuturor”. Un concert care face o incursiune în lumea sonoră a marelui artist. Și, totodată, o lecție care să ne ajute să ne dezvoltăm imaginația și – de ce nu – cultura, prin muzică. Intrarea este libera.

CULTURA PE
ÎNȚELESUL TUTUROR

220809- STRADA RAHOVA, FINALIZATĂ PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călărași efectuează lucrări de asfaltare pe strada Rahova. Edilul Marius Dulce ne-a declarat că, în prezent, se execută lucrări pe tronsonul cuprins între strada 13 Decembrie și strada Portului. Acesta a dat asigurări că modernizarea străzii va fi finalizată până la sfârșitul acestei luni. În data de 8 august a.c., a început turnarea stratului de egalizare pe ultimul tronson de aproximativ 700 de metri.

STRADA RAHOVA, FINALIZATĂ PÂNĂ
LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST

220810- ECOAQUA AMENDATĂ DE ITM PENTRU O POSTARE PE FACEBOOK AFLĂ MAI MULTE

Vorbim despre o sancțiune aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași, care a efectuat un control asupra operatorului Ecoaqua în urma unei postări pe Facebook. Sentimentele celor doi sunt mai vechi. Cât despre ultimul episod, totul ar fi pornit din cauza unor declarații pe care Eduard Grama le-a făcut la adresa lui Nicolae Dumitru, nimeni altul decât inspectorul-șef al ITM Călărași, fostul subprefect PNL.

ECOAQUA AMENDAT DE ITM
PENTRU O POSTARE PE FACEBOOK

220810- ZIUA MARINEI, LA CĂLĂRAȘI. PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR AFLĂ MAI MULTE

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Călăraşi, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație, organizează luni, 15 august 2022, o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române care se vor desfăşura, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei.

ZIUA MARINEI,
LA CĂLĂRAȘI

220811- DETECTOARE DE MONOXID DE CARBON, ÎN DOTAREA AMBULANȚELOR DIN CĂLĂRAȘ AFLĂ MAI MULTE

Primăria Municipiului Călărași a achiziţionat 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon care au intrat, din această săptămână, în dotarea ambulanţelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean-Staţia Centrală Călăraşi, respectiv ISU-Departamentul de Pompieri Călăraşi, care operează pe raza municipiului nostru. Valoarea acestora se ridică la suma de 27.608 lei.

DOTAREA CU DETECTOARE DE
MONOXID DE CARBON

220811- S-A DAT STARTUL MIGRAȚIEI POLITICE, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

PSD Călărași a primit patru noi membri, foști peneliști de astăzi, unul dintre ei fiind chiar ex-pesedist. Este vorba despre “independentul” Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară, fratele acestuia, Ion Iacomi-edilul comunei Dor Mărunt, Nelu Negoiță, fostul primar al localității Ulmu și Alin Ploieșteanu, cel care “păstorește” comuna Frăsinet. Astăzi, 11 august a.c., președintele Organizației Județene a social-democraților, Vasile Iliuță, i-a prezentat pe aceștia în cadrul unei conferințe de presă.

S-A DAT STARTUL MIGRAȚIEI
POLITICE, LA CĂLĂRAȘI

220815- PETRECERE DE ZILE MARI, ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA AFLĂ MAI MULTE

Zi de sărbătoare, în comuna Grădiștea, din județul Călărași! În acest weekend, a fost celebrată Ziua Comunei. Evenimentul a avut loc pe  pe stadionul ,,Nelu Baraitaru” din satul Grădiștea și a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Grădiștea. Locuitorii comunei s-au distrat toată ziua și toată seara, în data de 14 august 2022, alături de următorii artiști: Angela Rusu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Emilia Ghinescu, Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii și Pepe.

PETRECERE DE ZILE MARI,
ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA

220813- ZIUA COMUNEI INDEPENDENTA, PRILEJ DE BUCURIE SI SARBATOARE AFLĂ MAI MULTE

În acest sfârșit de săptămână s-a celebrat ziua comunei Independența din Județul Călărași. La eveniment au participat oficialități locale dar și județene din Călărași. “Ziua Comunei Independența este, într-adevăr, un prilej de bucurie și de sărbătoare pentru toți cei care, zi de zi, dau viață acestei comune. Este un moment când ne adunăm cu toții într-un singur loc, ne strângem mâinile, facem o horă și realizăm, încă odată, cât de frumoasă și armonioasă este comunitatea noastră cu toate obiceiurile ei păstrate din generație în generație.

ZIUA COMUNEI INDEPENDENTA,
PRILEJ DE BUCURIE SI SARBATOARE

220815- ZIUA MARINEI, LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Călăraşi, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație, au organizat, în data de 15 august 2022, o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române care s-au desfăşurat, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei. Vremea mohorâtă nu i-a ținut acasă pe călărășeni, aceștia participând în număr mare la manifestări.

ZIUA MARINEI,
LA CĂLĂRAȘI

220816- SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI A ÎNCEPUT AFLĂ MAI MULTE

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2022 (sesiunea august – septembrie). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

SESIUNEA DE TOAMNĂ
A BACALAUREATULUI

220816- PSD SUSȚINE REGLEMENTAREA TEMPORARĂ A PIEȚEI DE ENERGIE AFLĂ MAI MULTE

PSD susține că nu a propus diminuarea plafonului pentru compensarea prețurilor la energie. Reprezentanții partidului spun că PSD ar fi susținut în permanență revenirea temporară la o piață de energie reglementată, așa cum era înainte de liberalizarea haotică care ar fi provocat creșterea excesivă a ratei inflației, cu deteriorarea nivelului de trai și a economiei naționale. “În privința schemei de compensare implementate până în prezent de Ministerul Energiei, PSD consideră că aceasta nu a produs efectul scontat de a tempera creșterile speculative ale prețurilor la energie și gaze naturale.

PSD SUSȚINE REGLEMENTAREA
TEMPORARĂ A PIEȚEI DE ENERGIE

220818- "BĂRĂGANUL" PARTICIPĂ LA FESTIVAL DAYS IN MONTENEGRO AFLĂ MAI MULTE

Cunoscutul ansamblu folcloric din Călărași ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, condus de coregraful, Lucian Teodorescu, va reprezenta România, prin participarea la festivalul international ”Festival Days in Montenegro”. Ansamblul folcloric „Bărăganul”, al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, a fost invitat să participe la Festivalului internațional de folclor „Festival Days Montenegro”, festival care va avea loc în perioada 19– 23 august 2022, în localitatea Bar, din Muntenegru.

“BĂRĂGANUL”, PARTICIPĂ LA
FESTIVAL DAYS IN MONTENEGRO

220817- CURSURI DE ACTORIE LA CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Cursurile de actorie Play-Set se adresează celor care iși doresc să dea la o parte cortina în spatele căreia se află tainele meseriei de actor. În aceeași măsură, cursurile sunt gândite pentru descoperirea sinelui, pentru ca socializarea să se întâmple în realitate și pentru distracție de calitate.

CURSURI DE ACTORIE
LA CĂLĂRAȘI

220818- BUNURI OPRITE LA P.T.F. CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României. Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

BUNURI OPRITE
DE P.T.F. CĂLĂRAȘI

220818- LUCRĂRI DE DRAGAJ ÎN SECTORUL AGENȚIEI CĂI NAVIGABILE CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Instituția Prefectului –județul Călărași informează că, în sectorul Agenției Căi Navigabile Călărași, respectiv Dunărea Fluvială km 300-375, au fost efectuate lucrări de dragaj pentru asigurarea adâncimilor minime la punctele critice, respectiv Km 342-345 Caragheorghe-Turcescu și km 304- 309 Cochirleni. “Facem precizarea că lucrările de dragaj s-au efectuat conform Planului anual de dragaj 2022, întocmit de Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați, a contractelor încheiate, în perioadele în care cotele Dunării au permis executarea acestora, pentru asigurarea și menținerea condițiilor de navigație, conform recomandărilor Comisiei Dunării.

LUCRĂRI DE DRAGAJ ÎN SECTORUL
CĂI NAVIGABILE CĂLĂRAȘI

220818- STADIUL PROIECTELOR DERULATE DE CJ CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a descris, astăzi, 18 august a.c., într-o conferință de presă, stadiul investițiilor aflate în derulare, în județul nostru. “La portul turistic se lucrează. Deja avem un progres de 36%, am înaintat ultimele situații la minister. Suntem în grafic, se lucrează și o să ne ținem de calendar.

STADIUL PROIECTELOR DERULATE
DE CONSILIUL JUDEȚEAN

220819- MARCEL CIOLACU LA CONFERINȚA JUDEȚEANĂ DE ALEGERI A PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

PSD Călărași continuă alegerile interne, în organizațiile locale. Potrivit secretarului executiv al formațiunii politice, Ion Samoilă, este posibil ca această campanie să se încheie săptămâna viitoare, joi. După ce alegerile interne se vor finaliza, până la sfârșitul acestei luni, toți cei interesați se vor putea înscrie în cursa pentru câștigarea unei funcții la nivel județean.

MARCEL CIOLACU LA CONFERINȚA
DE ALEGERI A PSD CĂLĂRAȘI

220820- STADIUL LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE A PIEȚEI VECHI AFLĂ MAI MULTE

Până în prezent s-au efectuat lucrări de infrastructură şi suprastructură în valoare de 2,3 milioane lei (fără TVA). Toate aceste tipuri de lucrări trebuiau finalizate, conform contractului încheiat pe 11 noiembrie 2019, pe 30 noiembrie 2021. Din păcate, pe 21 februarie 2022, proiectantul a sesizat Primăria în legătură cu unele neconformităţi legate de execuţie şi a solicitat efectuarea unei expertize. În consecinţă, pe 18 aprilie 2022 i s-a comunicat constructorului Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuid SRL rezilierea contractului.

STADIUL LUCRĂRILOR
LA PIAȚA CENTRALĂ

220818- PREGĂTIRI PENTRU BÂLCIUL DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Pregătirile pentru organizarea Târgului de Toamnă din Călărași sunt în toi. Chiar astăzi, 18 august a.c., directorul Serviciului Public Piețe și Oboare Călărași, Vasile Manea, s-a întâlnit cu viitorii comercianți din cadrul Bâlciului, în vederea repartizării locurilor disponibile pentru amplasarea tarabelor. Acesta le-a explicat regulile pe care trebuie să le respecte, astfel încât târgul să fie desfășurat în condiții normale.

PREGĂTIRI PENTRU
TÂRGUL DE TOAMNĂ

220822- COD GALBEN DE PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV AFLĂ MAI MULTE

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, precizând că vor fi cantități semnificative. Avertizarea de intensitate atmosferică a intrat în vigoare chiar în această dimineață și se va menține până mâine seară, orele 22:00. Schimbarea de vreme a fost transmisă și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județul Călărași.

COD GALBEN
DE PLOI

220822- DGASPC CĂLĂRAȘI ANGAJEAZĂ ASISTENȚI MATERNALI AFLĂ MAI MULTE

Asistenţii maternali au contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare între 2.550 de lei și 2.899 de lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii (15% – spor pentru condiții de stres, 25% – spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% – spor pentru 2 copii), inclusiv indemnizație de hrană lunară în sumă de 347 lei. Pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 950/1425 lei și alocația de stat.

DGASPC CĂLĂRAȘI ANGAJEAZĂ
ASISTENȚI MATERNALI

220822- MARCEL CIOLACU: “NU SE VA SCUMPI ENERGIA” AFLĂ MAI MULTE

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a dat asigurări, luni, că energia nu se va scumpi în următoarea perioadă în România. De asemenea, liderul PSD a afirmat că Virgil Popescu, ministrul Energiei, are responsabilitatea să vină cu un act normativ până la 1 septembrie, în condițiile în care ordonanța compensării are o ”scăpare” cu privire la prețul mediu.

MARCEL CIOLACU:
“NU SE VA SCUMPI ENERGIA”

220822- TRECEREA CU BACUL IMPOSIBIL DE EFECTUAT AFLĂ MAI MULTE

Situație alarmantă pe Dunăre! În cursul zilei de ieri, 21 august, unul dintre bacurile care efectuau treceri pe linia Chiciu – Regie, România – România, cu debarcare la punctul de trecere a frontierei Ostrov – Silistra, a ramas suspendat pe o dună de nisip. După deblocarea bacului și aducerea acestuia la mal, s-a hotărât ca până la creșterea debitului fluviului, bacul să rămână ancorat. Se lucrează la dragarea liniei pentru grăbirea procesului.

TRECEREA CU BACUL
IMPOSIBIL DE EFECTUAT

220823- MARATONUL ALEGERILOR INTERNE LA PSD CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

“Cu Frumușani, Budești, Fundeni, Belciugatele și Fundulea am încheiat maratonul alegerilor interne din filialele PSD Călărași. A fost o călătorie frumoasă unde am cunoscut oameni dedicați comunităților lor și am discutat despre proiectele lor. PSD are cele mai active și dinamice echipe politice și în următoarele runde electorale vom arăta din nou că suntem cei mai buni.

MARATONUL ALEGERILOR
INTERNE LA PSD CĂLĂRAȘI

220823- O NOUĂ SERIE DE BILETE DE TRATAMENT AFLĂ MAI MULTE

La nivelul Casei Județene de Pensii (CJP) Călărași, pentru seria a 12-a, cu începere din data de 30 august 2022, au fost alocate 74 de bilete de tratament, pentru stațiuni precum: Amara, Covasna, Căciulata, Eforie, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Tușnad, Vatra Dornei. Potrivit directoarei instituției călărășene, Tatiana Zaharia, pe lângă aceste 74 de bilete, au mai fost alocate, tot pentru această lună, prin suplimentare, încă 66 de bilete de tratament balnear. Casa de Pensii este în curs de distribuire a acestora.

O NOUĂ SERIE DE
BILETE DE TRATAMENT

220823- PERMISE DE CONDUCERE, REŢINUTE DE POLIŢIE AFLĂ MAI MULTE

În ziua de 21 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pe DN21 și DN3A, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.

PERMISE DE CONDUCERE,
REŢINUTE DE POLIŢIE

220823- SOLUȚIA CORECTĂ - REGLEMENTAREA TEMPORARĂ A TARIFELOR LA ENERGIE AFLĂ MAI MULTE

“PSD propune o soluție corectă de reglementare temporară a prețurilor la energie. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. Aceasta este singura măsură ce poate stopa prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.


REGLEMENTAREA TEMPORARĂ
A TARIFELOR LA ENERGIE

220824- SISTEMUL DE IRIGAȚII DIN VLAD ȚEPEȘ A DEVENIT FUNCȚIONAL AFLĂ MAI MULTE

Abandonat de autorități în 2006, sistemul de irigații din comuna Vlad Țepeș a fost repus astăzi pe picioare. Inclus în proiectul “Reabilitarea amenajării de irigații Gălățui-Călărași”, compus din trei componente, prima fiind chiar stația cu cele patru agregate de pompare.  Alte două stații plutitoare amplasate pe Dunăre la kilometrul 388, au fost reparate capital, iar cele șase agregate de pompare vor deservi întregului județ prin rețeaua de canale care reprezintă a treia componentă a proiectului.

SISTEMUL DE IRIGAȚII DIN
VLAD ȚEPEȘ ESTE FUNCȚIONAL

220826- ACȚIUNI DE DECOLMATARE A CANALIZĂRILOR DIN CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Operatorul regional Ecoaqua S.A. desfășoară, săptămâna aceasta, o acțiune de decolmatare a canalizărilor din municipiul Călărași. Unul din punctele nevralgice pe care operatorul l-a identificat cu probleme și depuneri, a fost în zona Jirlău, pe locația fostelor grădini demolate în această primăvară de autoritățile locale care vor realiza un parc printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

ACȚIUNI DE DECOLMATARE A
CANALIZĂRILOR DIN CĂLĂRAȘI

220826- PAGUBELE SECETEI, EVALUATE DE O COMISIE A MINISTERULUI AGRICULTURII AFLĂ MAI MULTE

Instituția Prefectului Județul Călărași prezintă situația prelimină a suprafețelor afectate de seceta pedologică ce s-a răsfrânt și asupra județului Călărași. Suprefectul Virgiliu Diaconu a participat la conferința de presă a PSD Călărași de astăzi și punctat câteva subiecte curente privind activitatea pe care Instituția Prefectului o desfășoară în această perioadă.

PAGUBELE SECETEI, EVALUATE
DE MINISTERUL AGRICULTURII

220825- LOCURI DE PARCARE VACANTE ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AFLĂ MAI MULTE

Primaria municipiului Călărași informează: Conform prevederilor noului regulament de atribuire/licitaţie a locurilor de parcare de domiciliu/reşedinţă aprobat de H.C.L. nr.41/24.02.2022, în perioada 01 – 15 SEPTEMBRIE 2022, la Compartimentul Transport Public Local din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi, se pot depune documentele în vederea obţinerii unui loc de parcare de domiciliu, pentru locurile rămase libere.

LOCURILE DE
PARCARE VACANTE

Poștași la Marșul Factorilor Poștali

220801- POȘTAȘII DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI S-AU ÎNTRECUT LA “MARȘUL FACTORILOR POȘTALI”

Câștigătorii competiției Rally Raid

220801- COMPETIȚIA DE RALLY RAID ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII