© Acest site este parte a Antena 1 Calarasi srl.

Contact Antena 3 Calarasi (Mobile)
Știri Locale Emisiuni Comunicate

Club de Robotică „RoboTEN” la Palatul Copiilor


    Elevii de clasele IV-XII din Călărași se pot pregăti pentru meseriile viitorului la noul Club de Robotică „RoboTEN” de la Palatul Copiilor, inaugurat în urma unei investiții în comunitate a companiei TenarisSilcotub. În cadrul clubului, tinerii vor învăța cum să construiască și să programeze un robot pentru ca acesta să îndeplinească funcții specifice. În acest fel, ei vor descoperi prin experiment și învățare non-formală noțiuni de fizică, electronică, robotică și sisteme integrate, iar elevii cu cele mai bune rezultate vor fi susținuți să participe la competițiile naționale de profil.


Compania a investit pentru înființarea și dotarea clubului cu mobilier adecvat, dar și în dotarea cu materialele necesare necesare pentru construcția roboților.

„Elevii care vin la Palatul Copiilor, interesați de electronică și de robotică, sunt curioși, inventivi, entuziasmați să învețe și să creeze. Începătorii vor deprinde noțiuni de fizică și mecanică, precum masa, greutatea sau forța. Apoi, trecem la electricitate și electronică, inclusiv surse și consumatori de energie, mărimi electrice și măsurarea acestora. Descoperim componentele care, puse cap la cap, formează diverse tipuri de circuite. În acest fel, ajungem la roboți, care îmbină electronică, mecanică, optică și elemente de informatică. Contribuția TenarisSilcotub a fost fantastică – pentru a da viață și sustenabilitate acestui club”, spune prof. Constantin Georgescu, coordonatorul clubului RoboTEN.


RoboTEN va găzdui 35 de ședințe pe an, cu câte o sesiune săptămânală de două ore pentru un grup de 12 copii. Cursurile vor avea trei niveluri de abordare: începători, avansați și grupa de performanță, iar tinerii vor avea șansa să participe la concursurile naționale de robotică.


Copiii care vor să participe la noul Club de Robotică RoboTEN sunt invitați la Palatul Copiilor!