ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Bursa Locurilor de Muncă, evenimentul dedicat absolvenților promoției 2024,

a avut loc vineri, 11 octombrie a.c., la sediul instituției din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Sute de persoane, printre care și liceeni din cadrul unităților de învățământ din județul Călărași.

Peste o sută de persoane și-au încercat norocul în cadrul Bursei Locurilor de Muncă, în speranța ca își vor găsi un loc de muncă potrivit pentru studiile și experiența pe care le au. La această ediție au fost disponibile aproximativ 150 de posturi din diferite domenii de activitate.


Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, prezent la eveniment, a transmis: “Pentru cei ce își doresc un loc de muncă potrivit nevoilor lor, vor găsi întotdeauna sprijin și îndrumare din partea AJOFM Călărași!

 Felicitări AJOFM pentru organizare și angajatorilor pentru sprijinul oferit absolvenților.

Mult succes tinerilor în noua etapă a vieții, să vă găsiți drumul profesional potrivit”.


Companii de renume din județ, instituții ale statului, dar și întreprinderi mici și mijlocii au spus prezent evenimentului pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a se încadra în câmpul muncii. Mai mult, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, prezent și el la acțiune a asigurat agenții economici că pot conta pe sprijinul instituției pe care o conduce cu privire la extinderea activității.


Astăzi sunt 28 de angajatori care au venit cu oferte. Este un eveniment organizat la nivel național în 61 de locații. Aici avem 6 posturi disponibile pe studii superioare, avem în jur de 45 de locuri de muncă pe studii medii și, bineînțeles, posturi în care absolvirea școlii generale este suficientă”, a declarat Doinita Nicolae, directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași.


Problema lipsei locurilor de muncă este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă autoritățile județene, însă, conform acestora, organizarea evenimentelor de acest tip vine în ajutorul persoanelor care își doresc cu adevărat să muncească.


Este un barometru în tot ceea ce înseamnă angajator și angajat. Dacă noi, astăzi, suntem prezenți pentru tinerii care își caută un job după absolvirea liceului înseamnă ca există acest interes al angajatorilor de a le da o șansă absolvenților călărășeni. Bineînțeles, pe lângă tineri sunt și oameni de vârste mai înaintate.

Mă bucur ca sunt organizate evenimente de acest gen și astfel le putem arăta cetățenilor deschiderea instituțiilor statului în ceea ce privește intermedierea dintre dorința de a munci și intenția de a angaja”, a precizat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ,
UN ADEVĂRAT SUCCES

11 octombrie 2024