ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Klaus Iohannis, președintele României, i-a decorat, marți, la Palatul Cotroceni,

pe directorii, învățătorii și profesorii mai multor instituții de învățământ din țară. Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Mondiale a Educației și a avut menirea de a onora realizările remarcabile ale școlilor pe care aceștia le reprezintă, transmite șeful statului.


Printre școlile premiate se numără și trei din județul Călărași. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 2 Borcea, Școala Gimnazială nr. 1 Unirea și Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași.


Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Klaus Iohannis a transmis că educația a fost una dintre temele fundamentale ale mandatelor sale, pentru că aceasta reprezintă temelia pe care se dezvoltă o națiune.


Performanța școlară a elevilor și a profesorilor nu se mai măsoară doar prin note. Școala este chemată acum să răspundă unei misiuni complexe, să pregătească elevii nu doar profesional, ci și să devină cetățeni activi, care au un parcurs de succes pe o piață a muncii extrem de dinamică.

Și avem astfel de școli, care cu adevărat educă tinerii pentru a deveni adulți responsabili, echilibrați și îi sprijină să se dezvolte emoțional și intelectual, pentru a-și realiza apoi pe deplin potențialul.

Îmi doresc ca distincția primită astăzi să reprezinte în primul rând o recunoaștere a faptului că munca este răsplătită, că merită, întotdeauna, să alegi calea mai lungă, dar satisfăcătoare a dezvoltării temeinice”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României.

TREI ȘCOLI DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI,
DECORATE DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

08 octombrie 2024