ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Joi, 3 octombrie a.c., sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași a fost

gazda vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Mircea Man, întrunirea având drept obiectiv înființarea sau extinderea rețelelor de gaze ale localităților călărășene.

Majoritatea primarilor care au demarat procedurile de introducere a gazelor naturale în comunele din județul Călărași au întâmpinat în numeroase ocazii dificultăți în cadrul acestui proiect, iar, pentru a le veni în sprijin și a le oferi ocazia de a găsi explicații chiar de la aparatul executiv, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a invitat la Călărași conducerea instituției aflate în subordinea Parlamentului.


Astăzi avem onoarea să îl avem invitat pe domnul vicepreședinte Mircea Man. Vreau ca în cadrul acestei ședințe să discutăm problemele pe care primarii județului Călărași le au în ceea ce privește rețelele de gaze și, de ce nu, noile reglementări apărute”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Prezent la întrunire a fost și Viorel Ivanciu, directorul Distrigaz Sud,acesta precizând problemele pe care le întâmpină edilii în tot acest proces.


Județul Călărași a beneficiat de suportul tuturor instituțiilor, atât județene, cât și guvernamentale. După cum bine știți, prin cele două programe: PNRR și Anghel Saligny s-a reușit finanțarea unor distribuții noi, lucru benefic pentru comunitățile noastre.

Probleme au existat, iar primarii au reușit să le depășească. Nu a fost ușor, mai ales pentru ei să implementeze proiecte de acest gen. Sigur, mai sunt câteva etape de parcurs.

Cea mai dificilă parte în acest moment este găsirea unor distribuitori de gaze”, a precizat Viorel Ivanciu, directorul Distrigaz Sud.


În cadrul ședinței, Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, a salutat invițația făcută de liderul Consiliului Județean, aprecierea acestuia îndreptându-se, în special, în eforturile autorităților județene de a oferi sprijin edililor dornici de a înființa sau de a extinde rețeaua de gaze din comunele conduse.


Noi avem o deschidere totală de a vă da toate informațiile necesare legate de consultanții pe care îi aveți. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei are întotdeauna ușa deschisă și la fiecare solicitare vă putem lămuri. Sigur, principalele probleme sunt legate de racordare și extindere.

De fiecare dată, primarii și reprezentanții UAT-urilor se pot adresa Autorității atunci când nu găsesc înțelegere la operatori. Noi mediem aceste lucruri, le verificăm și venim cu soluții”, a adăugat Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.


La finalul ședinței menite să ofere explicații edililor, Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei a primit o plachetă din partea lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, în semn de prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea județului călărași.

CONDUCEREA ANRE,
PREZENTĂ LA CĂLĂRAȘI

04 octombrie 2024