ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Sfântul Ilie Tesviteanul, sărbătorit de creștini pe 20 iulie, este un personaj

proeminent în tradiția populară și religioasă, fiind venerat ca făcător de minuni și aducător de ploi. Potrivit tradiției, Sfântul Ilie este reprezentat călătorind pe cer într-un car cu roți de flăcări, tunând și lovind diavolii cu un bici de foc, având puterea de a provoca furtuni și a aduce ploaia necesară.


Sfântul Ilie, pe care îl sărbătorim astăzi, să vă fie călăuzitor de curaj neclintit și devotament față de credință. Să ne aducem aminte că, asemenea acestui sfânt, putem depăși greutățile vieții prin rugăciune și încredere în Dumnezeu.

Vă doresc o zi cu pace, liniște și binecuvântări.

La mulți ani!” transmite deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, marele profet, făcătorul de minuni şi aducătorul de ploi în perioadă de secetă, este prăznuit astăzi de toți creștinii ortodocși. Sfântul Ilie este considerat ocrotitorul şi patronul aviatorilor, motiv pentru care în această zi sărbătorim și Ziua Aviaţiei Române și a Forțelor Aeriene.

Felicitări tuturor celor ce activează în domeniul aviației. Vă asigur de tot respectul meu pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare secundă petrecută în aer, dar și pentru că vă riscați viața din respect și cinste față de cariera pe care o aveți.

În această zi se spune că cerurile se deschid și ploaia binecuvântată cade asupra pământului. Așadar, să ne rugăm astăzi pentru belșug, sănătate și pace.

La mulți ani celor ce poartă numele Sfântului Ilie și zbor lin oamenilor cerului!

La mulți ani, sărbătoriților!

La mulți ani, aviatorilor români!” notează pe pagina personală de socializare senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Una dintre celebrele fapte ale Sfântului Ilie a fost profeția sa despre secetă, ca pedeapsă pentru păgânism.

El a declarat: „Viu este Domnul Dumnezeul lui Israel, înaintea Căruia slujesc eu; în aceşti ani nu va fi nici rouă, nici ploaie decât numai când voi zice eu!” După trei ani și jumătate de secetă, Ilie a demonstrat puterea Dumnezeului său printr-o confruntare dramatică pe Muntele Carmel, unde a provocat o uriașă minune prin coborârea focului din cer, confirmând astfel superioritatea Dumnezeului israelit în fața zeului Baal.


Sfântul Ilie nu a murit în sensul obișnuit al cuvântului; el a fost ridicat la cer într-un car de foc, iar tradiția Bisericii afirmă că este încă viu în ceruri. De asemenea, Sfântul Ilie este considerat, în unele tradiții, ca prevestitor al venirii lui Hristos la a doua sa venire, rolul său fiind adesea asociat cu profețiile mesianice.


Deși Sfântul Ilie a comis păcatul grav de a-și ucide părinții sub influența diavolului, Dumnezeu l-a iertat și l-a ridicat la cer. Acest episod subliniază tema iertării divine și a transformării, fiind un simbol al puterii lui Dumnezeu de a schimba destinele oamenilor.

SFÂNTUL ILIE: PROFETUL FURTUNILOR
ȘI ADUCĂTORUL DE PLOAIE

20 iulie 2024