ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Prima conferință de presă organizată de Organizația Județeană a Partidului

Social Democrat după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor locale de pe 9 iunie a avut drept subiect următorul scrutin la care românii vor participa în toamna anului în curs.


După victoria categorică obținută de formațiunea politică condusă la nivel județean de Vasile Iliuță, acum, politicienii au un nou obiectiv: obținerea a cât mai multe voturi în cadrul alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Scrutinul din 9 iunie a adus in palmaresul social democraților încă opt Unități Administrativ-Teritoriale, astfel ajungând la un număr de 35 de primari care vor administra comunele călărășene în următorii patru ani.


Listele încă nu sunt definitivate pentru Partidul Social Democrat întrucât mai mulți primari de o altă culoare politica și-au manifestat intenția de a se alătura formațiunii politice conduse de Vasile Iliuță.


Sunt opțiuni și cereri să se înscrie în PSD, bineînțeles după preluarea mandatului în octombrie 2024, primarii care au câștigat aceste alegeri”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași.


Referitor la motivele pentru care primarii din opoziție au ales să schimbe taberele politice, social democratul Vasile Iliuță a invocat stabilitatea formațiunii politice pe care o conduce drept principalul motiv.

Au văzut o stabilitate și o siguranță în actul politic din județul Călărași, împreună cu echipa Partidului Social Democrat”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.


Dacă la alegerile de pe 9 iunie Partidul Social Democrat a obținut 66.500 de voturi, prezența la urnele de vot având un rol important în victoria categorică, la scrutinul din toamnă, lucrurile se vor schimba, interesul cetățenilor diminuându-se.


Nu va mai fi atâta interes pentru că nu mai există vot la persoană. Cred ca va fi un scor mai mic, prezența la urne nefiind atât de mare, dar scorul politic va fi poate chiar mai mare decât acum, pe 9 iunie”, a spus Vasile Iliuță, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat.


Alegerile prezindențiale vor fi organizate în două tururi: pe 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, în timp ce alegerile pentru Senat și Camera Deputaților vor avea loc de Ziua Națională a României.

V.ILIUȚĂ: “INTERESUL CETĂȚENILOR
VA SCĂDEA LA ALEGERILE DIN TOAMNĂ”

11 iulie 2024