ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Măsura PSD de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază

și-a propus oprirea creșterii speculative a prețurilor, practicată de unii comercianți. Măsura nu a avut în vedere o plafonare a prețurilor, care ar fi provocat dispariția acestor produse de pe rafturile din magazine.

 

Ca atare, prețurile nu au rămas fixe după introducerea măsurii. Ele variază în funcție de sezon, de magazin sau de producător. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază prețuri mai mari cu 20%, în medie.


Deși măsura este una controversată, Marcel Ciolacu a anunțat joi că guvernul va continua măsurile de plafonare a unor prețuri.

 

Adevărul despre plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare românești!

Nu este vorba de nicio amânare! Proiectul de plafonare la 20% este în lucru și necesită timp pentru evaluarea miilor de produse. Beneficiile sunt clare: scăderea prețurilor alimentelor de strictă necesitate cu până la 40%.

Așteptăm cu interes implementarea acestei măsuri de bun augur pentru buzunarele românilor!” transmite deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Scăderea pentru a patra lună consecutivă a inflației e confirmarea că acest guvern e pe traseul corect. Sunt convins că prețurile vor scădea în continuare.

Sunt convins măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv la adaosurile comerciale la alimentele de bază, vor continua să producă efectele dorite.

Anunț public că nu renunțăm la plafonarea adaosurilor pentru toate produsele românești”, a spus premierul României, Marcel Ciolacu.


Sprijinirea mediului de afaceri, protejarea românilor de scumpiri, stimularea investițiilor și compensarea suplimentară a accizei la motorină pentru transportatori, sunt câteva din măsurile ce stau la baza politicilor economice ale Guvernului Ciolacu și ale Partidului Social Democrat.

O economie puternică face posibilă dezvoltarea semnificativă a țării. Scăderea inflației, care a ajuns în iunie la 4.9%, încrederea investitorilor străini în economia românească și creșterea continuă a investițiilor publice și private sunt semne clare că România merge pe traseul corect.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va susține în continuare aceste obiective pe care și le-a asumat încă de la preluarea guvernării, punând astfel bazele dezvoltării durabile a României.” notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

GUVERNUL NU RENUNTĂ LA
PLAFONAREA ADAOSULUI COMERCIAL

11 iulie 2024