ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Coaliția de guvernare a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește calendarul

alegerilor prezidențiale și parlamentare. Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie, în timp ce scrutinul pentru alegerea Legislativului va avea loc pe 1 decembrie.

Astfel, românii vor fi așteptați la urne pentru trei weekend-uri consecutive.


În Ședința de Guvern de astăzi, s-a stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate pe data de 24 noiembrie, primul tur și pe 8 decembrie, turul doi, iar alegerile parlamentare, pe data de 1 decembrie.

Susțin desfășurarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la termen, în lunile noiembrie și decembrie!

Campania electorală se face cu și pentru cetățeni. Astfel, o campanie electorală în august ar fi fost o alegere nepotrivită, deoarece s-ar fi suprapus cu concediile românilor.

Totodată, consider că data de 1 Decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României, este un moment prielnic în care românii își pot exercita dreptul constituțional la vot.

Este de datoria fiecărui cetățean, atât din țară cât și din diaspora, să participe. Sunt convins că aceștia se vor prezenta în număr mare la cele trei tururi de alegeri.” transmite și senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza: – primul tur în data de 24 noiembrie – al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, au transmis reprezentanții coaliției.

COALIȚIA A DECIS DATA ALEGERILOR:
24 NOIEMBRIE ȘI 8 DECEMBRIE

04 iulie 2024