ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

O sărbătoare importantă pentru Biserica Ortodoxă, fiind precedată de

o perioadă de post, la fel ca Paștele, Crăciunul și Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel. Postul sfinților apostolilor începe la o săptămână după Rusalii.


În data de 29 iunie se sărbătorește sărbătoarea Sfințiilor apostoli Petru și Pavel, aceștia sunt doi dintre cei mai importanți și influenți apostoli ai lui Isus Hristos în creștinism. Ei sunt venerați în mod special în Biserica Creștină și sunt considerați piloni fundamentali ai credinței creștine.


Aceasta este ziua în care ambii sfinți au murit, în timpul prigoanei creștine declanșate de împăratul Nero, în anul 67. Petru și Pavel au fost cei care au propovăduit învățăturile lui Hristos și, prin urmare, au contribuit la formarea Bisericii Lui Hristos.


Cu ocazia sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, doresc să vă transmit cele mai calde urări!

Îi celebrăm astăzi cu recunoștință și speranțăm pe Sfinții Petru și Pavel, rugându-ne pentru binecuvântarea și protecția lor asupra comunității noastre.

Vă doresc tuturor să aveți parte de o sărbătoare liniștită alături de cei dragi și să vă bucurați de momentele petrecute împreună.

La mulți ani tuturor!” notează pe pagina personală de socializare, deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Odată cu această mare sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel reinvie numeroase tradiții și obiceiuri, păstrate încă în anumite regiuni ale țării.


În Ziua sărbătorii, oamenii obişnuiesc să dea de pomană pentru sufletele celor morţi, sărbătoarea fiind cunoscută şi sub numele de Moşii de SânPetru. Astfel, femeile împart oale cu apă, pentru ca cei morţi să aibă ce bea pe lumea cealaltă, vase cu vine, care se împodobesc deseori cu flori şi cireşe, lapte şi mâncare gătită.

SĂRBĂTOAREA SFINȚILOR
APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL

29 iunie 2024