ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Biserica Sfânta Anastasia a fost martora unei adunări impresionante de

credincioși care s-au strâns în număr mare pentru a se ruga și a celebra a doua zi de Rusalii. Sărbătoarea Sfintelor Rusalii, care marchează coborârea Sfântului Duh asupra apostolilor, este un moment de profundă spiritualitate și reflecție în calendarul ortodox.

Această sărbătoare este celebrată la 50 de zile după Paști și marchează Pogorârea Sfântului Duh peste apostoli, așa cum este descris în Biblie. Rusalii sunt considerate a doua cea mai importantă sărbătoare religioasă după Paști în tradiția creștină ortodoxă.


Rusalii sunt caracterizate de diverse tradiții și ritualuri religioase. În ajunul sărbătorii, credincioșii participă la slujbe speciale în biserici, iar în ziua de Rusalii au loc liturghii și procesiuni în comunități. În unele locuri, credincioșii iau parte la tradiționala slujbă de sfințire a apelor, simbolizând botezul și curățarea sufletului.


Rusaliile, sărbătoarea pe care o prăznuim astăzi, ne aduce aminte de momentul în care Sfântul Duh a coborât asupra apostolilor. Să reflectăm la iubirea lui Dumnezeu față de noi toți și la deschiderea sufletului către învățăturile divine.

Să aveți o zi binecuvântată, cu liniște și bucurie!” transmite deputatul PSD Constantin Bîrcă.


În creștinismul ortodox, Rusalii reprezintă momentul în care apostolii au primit darul Sfântului Duh, care i-a întărit și i-a inspirat să propovăduiască Evanghelia în toată lumea. Această sărbătoare este privită ca o sărbătoare a unității și a comuniunii între credincioși, subliniind importanța credinței și a rugăciunii în viața creștină.


În unele regiuni, Rusalii sunt marcate și de tradiții populare, cum ar fi dansuri și cântece tradiționale, procesiuni în costume populare sau evenimente sociale și culturale care reflectă bogăția tradițiilor locale.

CREDINCIOȘII S-AU ADUNAT ÎN NUMĂR
MARE PENTRU A SĂRBĂTORI RUSALIILE

24 iunie 2024