ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Examenul de Bacalaureat 2024 începe luni, 17 iunie, cu proba orală la Limba

română. Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor de comunicare lingvistice în perioada 17-19 iunie 2024. Peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare, sunt candidați la probele de evaluare a competențelor din cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat 2024, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației (ME).


Pentru probele de competențe de comunicare / lingvistice și digitale nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins. Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene, conform comunicatului Ministerului Educației (ME).


Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise, mai transmite Ministerul Educației.


Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024:



Amintim că Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie – calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a.

AU ÎNCEPUT EXAMENELE
PENTRU BACALAUREAT 2024

17 iunie 2024