ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Ziua Eroilor a fost marcată de autoritățile călărășene atât în municipiul Călărași.

Cadrele militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași s-au adunat în Cimitirul Central Călărași, pentru a omagia sacrificiul celor care și-au dat viața pentru idealuri naționale, pentru familie, pentru cei apropiați, a celor care și-au asumat sacrificiul suprem în numele României.


Prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți pe câmpul de luptă.


Înălțarea Domnului a fost instituită ca Zi a Eroilor și sărbatoare națională bisericească, prăznuită la 40 de zile după Învierea Domnului. În această zi, Mântuitorul Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri, deschizându-ne calea spre viața veșnică. În timpul Sfintei Slujbe a Înălțării, se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă.

Este un moment de profundă recunoștință și respect pentru cei care și-au dat viața pentru apărarea patriei și a valorilor naționale. Prin sacrificiul lor suprem, ne-au dăruit libertatea și pacea de care ne bucurăm astăzi.

Eroii nu mor niciodată, ei trăiesc prin faptele lor și prin amintirea noastră veșnică. Fie ca acestea să ne inspire să fim uniți și să ne iubim țara, așa cum au făcut-o ei.

Cinste eroilor neamului!

Hristos S-a Înălțat!” a spus senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Eroii care si-au pierdut viața pentru țară au fost comemorați la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central, autoritățile locale și județene ținând un moment de reculegere în cinstea acestora.


Hristos s-a înălțat!

Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate și fericire.

Astăzi celebrăm și Ziua Eroilor, așa că trebuie să trimitem un gând bun și către cei care și-au dat viața pentru patrie.

Glorie eternă Eroilor României!” a transmis și deputatul PSD Constantin Bîrcă.


Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, vicepreședinte aceleași instituții, precum și Valentin Deculescu, prefectul județului Călărași, și subprefectul Ionuț Stan au participat la evenimentul destinat eroilor neamului românesc.


La sfârșitul evenimentului, conducerea instituțiilor călărășene a depus coroane la monumentul destinat celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

ZIUA EROILOR, COMEMORATĂ
ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

13 iunie 2024