ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În urma alegerilor locale din 9 iunie 2024, județul Călărași s-a clasat pe locul 11

în clasamentul național al organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat (PSD). Cu toate că liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, și-a propus inițial un scor de 50+1%, iar ulterior a ridicat ștacheta la 60%, partidul său a obținut 50,52% din voturi.


Deși rezultatele au fost favorabile pentru PSD, Iliuță a mărturisit că a fost surprins și dezamăgit de pierderea alegerilor în comunele Curcani, Roseți, Sohatu, Dichiseni și în orașul Budești. „Nu mă așteptam să pierdem în aceste localități, având în vedere munca și resursele investite aici,” a declarat el.


Noua structură a Consiliului Județean Călărași reflectă diversitatea politică a județului. PSD a obținut 17 mandate plus un mandat pentru președinte, consolidându-și astfel majoritatea. Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat 9 mandate, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să obțină 4 mandate. Astfel, Consiliul Județean Călărași este format dintr-un total de 31 de mandate.


Cu toate că PSD a obținut un rezultat bun, clasându-se pe locul 11 la nivel național, provocările nu lipsesc. Alegerea unui nou prefect și gestionarea unor posibile tensiuni politice în consiliu vor fi priorități pentru noua conducere.


Una dintre “consecințele” acestor alegeri este posibilitatea ca actualul vicepreședinte al CJ Călărași, Ion Samoilă, să devină prefect al județului.


Vasile Iliuță a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că Samoilă ar fi o alegere potrivită pentru această funcție, având în vedere experiența și dedicarea sa.

VASILE ILIUȚĂ VREA UN
NOU PREFECT LA CĂLĂRAȘI

12 iunie 2024