ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Numărarea voturile s-a terminat în municipiul Călărași, iar actualul primar,

Marius Dulce (PSD), a câștigat un nou mandat după ce a obținut un scor categoric de 48,59%. Totodată, au fost numărate și voturile pentru alegerea viitorului Consiliu Local al municipiului Călărași, iar PSD a ieșit din nou învingător, cu 45,17% (11.367 de voturi).


În următorul Consiliu Local al municipiului Călărași vor mai intra încă trei partide care au reușit să treacă pragul electoral. Este vorba despre AUR, care a obținut 18,80% dintre voturi, PNL, cu 17,52%, și USR, care are un scor de 8,38%. Având în vedere că PSD a adunat mai multe voturi decât cele trei partide la un loc, majoritatea în următorul Consiliu Local va fi deținută de social-democrați.


Totodată, în urma repartizării mandatelor, viitorul Consiliu Local al municipiului Călărași va avea următoarea componență:


Astfel, față de actualul Consiliu Local al municipiului Călărași, PSD a mai obținut două mandate, PNL a pierdut trei, iar USR a mai câștigat unul. AUR, în schimb, este pentru prima dată când trimite reprezentanți în Consiliul Local al municipiului Călărași. De cealaltă partea, PMP și Pro România, partide care au acum consilieri locali, nu vor mai avea reprezentanți în viitorul Consiliu Local.

PSD ARE MAJORITATE ÎN VIITORUL
CONSILIU LOCAL AL MUN. CĂLĂRAȘI

12 iunie 2024