ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Vineri, 7 iunie a.c., Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

Călărași a inaugurat noul sediu al instituției, situat pe strada Independenței. Pe lângă angajații DGASPC, la eveniment a participat și conducerea Consiliului Județean, precum și o parte dintre autoritățile locale.

Lucrările de restaurare ale clădirii au debutat în anul 2020 și au fost finalizate la începutul acestui an, suma procesului de reabilitare ridicându-se la 2,5 milioane de lei.


Astăzi, ați reușit să oferiți condiții mai bune celor peste 100 de salariați. Prin acest sediu, unde avem noi condiții de muncă, sperăm să răsplătim eforturile dumneavoastră, a Consiliului Județean, instituție căreia ne subordonăm. Mă bazez, în continuare, pe sprijinul și ajutorul colegilor mei”, a adăugat Daniela Arbagic, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.


La inaugurare, au luat parte președintele și vicepreședințele Consiliului Județean Călărași, respectiv Vasile Iliuță și Ion Samoilă,  administratorul public al Județului, Bogdan Mihai, directorii instituțiilor subordonatelor Consiliului Județean Călărași, subprefecții Ionuț Stan și Virgil Diaconu, dar și Cristian Marin, managerul Spitalului Săpunari.


În deschidere, protopopul Viorel Dinu, alături de încă doi preoți au oficiat serviciul religios. Mai apoi, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, le-au adresat angajaților câteva cuvinte.


Pentru mine, anul 2016 a fost cel mai crunt al vieții mele, atunci când am evaluat direcțiile subordonate Consiliului Județean. Când am ajuns la DGASPC, m-am pierdut pe acele holuri. Pur și simplu, nu găseam biroul directorului.

M-am dus pentru a doua oară și s-a întâmplat fix același lucru. Atunci mi-am spus că voi face tot posibilul pentru a muta sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului într-un spațiu nou”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


120 de angajați s-au mutat în noul sediu situat pe strada Independenței. Fiind situat la extremitatea municipiului, primarul Marius Dulce le-a promis celor prezenți că le va pune la dispoziție toată infrastructura necesară.


Este o zonă frumoasă, iar nouă, ca administrație locală, ne revine sarcina de a termina asfaltarea și de a crea o stație de autobuz pentru a facilita tot acesta traseu de care are nevoie cetățeanul. Vă felicit pentru acest proiect frumos”, a precizat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.


Începând de săptămâna viitoare, și Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap se va muta în noul sediu.

AUTORITĂȚILE AU INAUGURAT
NOUL SEDIU AL DGASPC CĂLĂRAȘI

07 iunie 2024