ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Guvernul României a adoptat astăzi o măsură majoră menită să sprijine

veniturile populației și să stimuleze economia națională. Începând cu 1 iulie, salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei, o decizie care va avea un impact direct asupra a peste 1,8 milioane de angajați din întreaga țară.


Această creștere semnificativă vine în contextul unui efort susținut de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a reduce decalajele salariale. Oficialii guvernamentali au subliniat importanța acestei măsuri pentru a asigura un trai decent pentru toți cetățenii și pentru a încuraja consumul intern, care este un motor esențial al economiei.


Astăzi am adoptat creșterea salariului minim la 3.700 de lei, de la 1 iulie. Este o măsură de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România” a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă.


Pe lângă creșterea salariului minim, Guvernul a răspuns solicitărilor venite din partea mediului de afaceri, aprobând majorarea sumei lunare neimpozitate de la 200 de lei la 300 de lei. Astfel, angajații vor beneficia de un venit suplimentar de 284 de lei pe lună, fără a fi impozitat.

SALARIUL MINIM CREȘTE
LA 3.700 LEI, DE LA 1 IULIE

06 iunie 2024