ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Inspirată de reușita caravanei sănătății din județul Călărași din anul

anterior, Aura Giurca, directorul Filialei Crucii Roșii Călărași, a început să dezvolte un proiect similar. Astfel, acum 10 luni, a fost inițiată crearea unui mini laborator mobil de analize, sub numele de “Sănătate pe patru roți”. Proiectul include, de asemenea, ateliere de lucru cu psihologi.


Așa este, un vis devenit realitate, în luna octombrie am avut în Călărași, Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române, ne-am zbătut să facem cât mai multe analize și după aceea m-am gandit, de ce nu ar avea și Crucea Roșie Călărași, un laborator de analize propriu, de atunci am început să îl scriu și să îl gândesc și iată, miercuri avem inaugurarea acestui proiect.

Acest proiect se numește “Sănătatea pe patru Roți. Am înființat un minilaborator de analize într-o ambulanță(…). Am apelat la partenerii noștri să facem această deschidere și miercuri, la Clubul Pescarilor din Călărași, vom lua analizele de sânge celor care vor veni(…)”, a punctat Aura Giurcă, directorul Crucii Roșii Filiala Călărași.


Potrivit directorului Crucii Roșii Filiala Călărași, beneficiarii proiectului sunt toate persoanele care au nevoie de analize medicale.


Oricine dorește și consideră că are nevoie, poate veni să facă analize. De preferat ar fi să vină pacienți care nu și-au mai făcut analize demult. Cerintele sunt acelea ca pacientii care vin la prelevarea de sânge să vină miercuri, fără să bea și să nu mănânce înainte, iar joi sau vineri, depinde cum vor fi programați, vor veni cu un dosar medical”, a subliniat sursa citată.


Pentru celelalte proiecte beneficiari sunt adolescenți dar și părinți și profesori. În cadrul acestor ateliere, participanții vor avea parte de multe surprize.


Celelalte acțiuni sunt adresate adolescenților, părinţilor dar și profesorilor(…), nu sunt ateliere statice, sunt ateliere interactive.
Ne dorim să vină cât mai multă lume, pentru analize sunt disponibile aproximativ 120 de locuri
“, a continuat Aura Giurcă.


Pe data de 5 iunie, proiectul va fi lansat în Călărași, iar apoi va continua în municipiul Oltenița. Ulterior, alte 22 de localități din județul Călărași vor fi implicate în acest proiect.


În proiect avem prinse, 24 de localități, prima lansare va fi în Călărași, urmează Oltenița și după aceea vom vizita alte 22 de localități”, a încheiat Aura Giurcă, directorul Crucii Roșii Călărași

“SĂNĂTATEA PE PATRU ROȚI” – UN
PROIECT CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI

03 iunie 2024